• BIST 100

    10901,01%0,47
  • DOLAR

    40,65% -0,04
  • EURO

    47,44% 0,73
  • GRAM ALTIN

    4407,15% -0,31
  • Ç. ALTIN

    7059,19% 0,05

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri projelere açık olduklarını duyurdu

21 Haziran 2023, Çarşamba 02:55
21 Haziran 2023, Çarşamba 02:55
89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri projelere açık olduklarını duyurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri projelere açık olduklarını duyurdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 89 kişin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri, 'Galeria Platformu'nu kurarak her türlü projeye açık olduklarını duyurdu.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da yıkılan 1’i boş 7 yapıda 400 üzeri vatandaş hayatını kaybetti. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Diyar Galeri İş Merkezi ve Sitesi’nde ise, 89 kişi hayatını kaybetti. Deprem sonrası yıkım ve moloz kaldırma işlemleri tamamlandı. Süreç içerisinde site sakinleri, Galeri Platformu’nu kurdu. 180 kişinin katılımıyla kurulan platform, bir otelde süreç hakkında açıklamada bulundu.
Galeria Sitesi adına yapılan haberleri artık kendi taraflarınca bildireceklerini söyleyen platform, sitenin tekrardan inşa edilmesi için Diyarbakır ve Türkiye deki müteahhitlere seslendi.
Platform adına konuşan sözcü Ender Budak, 'Biz, bir platform kurduk. Galeria konusunda farklı düşünenler için biz buradayız. Burada A,B,C,D blokları ve iş yeri sakinlerimiz var. İmza karşılığında bu platforma yetki verdiklerini buradan belirtmek istiyoruz. Burası park olacakmış, burada farklı şeyler olacakmış sakın ola ki, insanların acıları üzerinde ihanet olaylarına girmesinler. Çünkü buradaki herkesin 23 yıldır, iyi günümüzde kötü günümüzde alın terimizle emek harcadık ve bedelini de ağır ödedik' dedi.
Galeria işletmesinin yeni yapılanma içerisinde, yeniden bir çözüm arama peşinde olduklarını belirten Budak, 'Buradan tüm Türkiye ve Diyarbakırlı müteahhitlere sesleniyoruz. Diyarbakır’ın en göz bebeği olan 7 dönümlük bir alanımız var tüm projelere açığız' diye konuştu.
Mülk sahiplerinden Veysel Ece, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği yetkiler çerçevesinde projelendirilip yapılmasını istediklerini dile getirerek, 'Galeria ile ilgili TÜBİTAK’ında verdiği raporlarda hiçbir şey yok. Biz, bulunduğumuz yerde bataklıktan bahsetmiyoruz. Arkamızda, önümüzde bir çok binanın yapıldığını görüyoruz ve yapılan yapının çok sağlam olduğunu da biliyoruz. Bununla ilgili herhangi bir sorun olmadığını da biliyoruz. Kanunlar neyse biz, hepsini uygulayarak tekrardan inşa sürecine başlayacağız' şeklinde konuştu.

Pakistan'da güvenlik güçleri hedef alındı: 11 ölü

Rusya: Ukrayna 1000 esir askeri takas etmeyi reddediyor

Muğla açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

DSÖ: Sudan en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya

UNRWA: Gazze'de insanlar ailelerine yiyecek almaya çalışırken saldırıya uğruyor

ABD'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Siirt’te Kezer Çayı’nda kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

Sudan'da kolera vaka sayısında artış

Ordu'da feci kaza: 16 yaralı

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Hindistan'da heyelan: 4 ölü, 100 kayıp

Mardin’de ana isale hattı patladı yol göle döndü

ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 5 asker vuruldu

Alabora olan göçmen teknesinde ölü sayısı 92'ye yükseldi

İstanbul için sağanak ve fırtına uyarısı

Tekirdağ'da denize girmek yasaklandı

Çin'de meydana gelen heyelanlarda 7 kişi toprak altında kaldı

Coğrafi işaretli Geven Balı hasadı gerçekleştirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi

Cezayir'de keşif uçağı düştü: 4 ölü

Bartın'da 4 ayrı noktada orman yangını

Hizbullah: Silahsızlandırma kararı, Lübnan’ı israil karşısında caydırıcılıktan yoksun bırakır

Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yol çalışmalarını sürdürüyor

Öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme atamaları yapıldı

Bosnalı Sırp lider Dodik görevden alındı

Gana'da askeri helikopter düştü

Trump'tan Hindistan'a ek vergi kararı

Birmingham Havalimanı, kaza sonrası tüm uçuşları durdurdu

Gaziantep'te zincirleme kaza: 9 yaralı

Putin ile Trump'ın temsilcisi Witkoff görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'da güvenlik güçleri hedef alındı: 11 ölü

Rusya: Ukrayna 1000 esir askeri takas etmeyi reddediyor

Muğla açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

DSÖ: Sudan en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya

UNRWA: Gazze'de insanlar ailelerine yiyecek almaya çalışırken saldırıya uğruyor

ABD'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Siirt’te Kezer Çayı’nda kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı