• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik

GÜNDEM 29.07.2024 13:20:00 0
 İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik

.

DEM Partili Oduncu, 7 ay önceki konuşmasını paylaştı: İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik

Batman’da dört kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili 7 ay önce Meclis’te yapmış olduğu konuşmayı paylaştı. Oduncu, “İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti” dedi. 

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman'da dört kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, yetkililerin sorumluluğuna dikkat çekti. 

Oduncu, kazanın meydana geldiği karayolu ile ilgili Meclis’te defalarca uyarılarda bulunduklarını ancak sorumluların gerekli çalışmaları yürütmediğine işaret etti. Oduncu, konuyla ilgili 23 Aralık 2023’te Meclis Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na tedbirlerin alınması çağrısının yer aldığı konuşmasını hatırlattı. 

‘O gün uyarılarımızı dikkate almış olsaydınız, dün dört canımızı yitirmeyecektik’

Oduncu, Meclis’teki konuşmasına ait videoyu paylaştığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Daha fazla canımızı kaybetmek istemiyoruz! Dün Batman-Beşiri arasında meydana gelen kazada 4 vatandaşımızı kaybettik. İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti. Çok değil, 23 Aralık 2023 günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ‘Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz’ diyerek çağrı yapmıştık. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk. Fakat bakanlık pişkince farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap vermişti; ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış! O gün uyarılarımızı dikkate almış olsaydınız, dün dört canımızı yitirmeyecektik. Sorumluluğunuzu hatırlatıyor ve bu sorumluluğunuz yaşamsal önemde olduğunu bilmenizi istiyoruz. Hamaset yapmayı bırakıp, bir önce gerekli çalışmaları hayata geçirin.”

‘Ölüm kavşağını sorduk, bakanlık farklı yerin çalışmasıyla ilgili yanıt verdi’

Oduncu, söz konusu konuşmasında “Başka bir sorunumuz da Batman ve Beşiri arasındaki OSB kavşağı. Yıllardır burayla ilgili çalışmalar yapılacak diye bekleniyor. Biz bu kavşağın adını artık ‘ölüm kavşağı’ koyduk. Neden ölüm kavşağı? Çünkü yıllardır burada, bu kavşakta ölümlü kazalar meydana geliyor. Daha bir hafta önce 2 kişinin ağır yaralandığı bir kaza meydana geldi. Bununla ilgili daha geldiğim ilk aylarda Bakanlığınıza soru önergesi vermiştim. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk, verilen cevap Batman şehrini anlatan bir cevap değildi, farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap verilmişti, ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış. Vallahi orada öyle bir yol yok ve maalesef, burada hâlâ kazalar olmaya devam ediyor. Sayın Bakan buradayken bunu bir daha tekrarlamak istiyorum: Lütfen, Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Kaçak yollar ile taşınan 2 ton inci kefali Ağrı'da ele geçirildi

Siyonist işgalciler Gazze'de bir çocuğu daha açlıktan öldürdü

Pakistan'da şiddetli fırtına etkili oldu: 10 ölü, 45 yaralı

Tayland'da helikopter kazası: 3 ölü

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Eski bakanlardan Rüşdü Saraçoğlu hayatını kaybetti.

Avusturya’da Gazze için “Soykırımı Durdurun” yürüyüşü düzenlendi

İşgalcilere destek veren Azerbaycan yönetimi İstanbul'da protesto edildi

İzmir Foça açıklarında 3,7 büyüklüğünde deprem

Ağrı'da araç devrildi: 3 kişi yaralandı

Antakya'da 3.2 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Gazze'deki BM yardım tır'larını hedef aldı!

70 yaşındaki kadın 'tarım ilacı' içti

Suudi Arabistan'da 73 yıl sonra bir ilk: Alkol satışları başlıyor

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

ABD'den nükleer enerji atağı: Üretim 4 katına çıkarılacak

Meteorolojiden yağış ve toz taşınımı uyarısı

Seyhan’dan Ankara’daki Müdahaleye Sert Tepki: “İsrail Uşağı Bir Ruhsuz Yapabilir”

İzmir'de orman yangını

Elazığ Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yardım seferberliği

Çölde mahsur kalan yedi göçmen ölü bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması

Altın madeninde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

AB ile ABD arasında tarife gerginliğ

İngiltere'de evde çıkan yangında 4 kişi öldü

Çanakkale'de orman yangını

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Rus ordusu 3 yerleşimin kontrolünü daha ele geçirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ