İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik

Tarih: 29.07.2024 13:20 Güncelleme: 29.07.2024 13:23
 İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

.

DEM Partili Oduncu, 7 ay önceki konuşmasını paylaştı: İktidar uyarımızı dikkate almış olsaydı, dört vatandaşımızı kaybetmeyecektik

Batman’da dört kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili 7 ay önce Meclis’te yapmış olduğu konuşmayı paylaştı. Oduncu, “İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti” dedi. 

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman'da dört kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, yetkililerin sorumluluğuna dikkat çekti. 

Oduncu, kazanın meydana geldiği karayolu ile ilgili Meclis’te defalarca uyarılarda bulunduklarını ancak sorumluların gerekli çalışmaları yürütmediğine işaret etti. Oduncu, konuyla ilgili 23 Aralık 2023’te Meclis Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na tedbirlerin alınması çağrısının yer aldığı konuşmasını hatırlattı. 

‘O gün uyarılarımızı dikkate almış olsaydınız, dün dört canımızı yitirmeyecektik’

Oduncu, Meclis’teki konuşmasına ait videoyu paylaştığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Daha fazla canımızı kaybetmek istemiyoruz! Dün Batman-Beşiri arasında meydana gelen kazada 4 vatandaşımızı kaybettik. İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti. Çok değil, 23 Aralık 2023 günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ‘Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz’ diyerek çağrı yapmıştık. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk. Fakat bakanlık pişkince farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap vermişti; ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış! O gün uyarılarımızı dikkate almış olsaydınız, dün dört canımızı yitirmeyecektik. Sorumluluğunuzu hatırlatıyor ve bu sorumluluğunuz yaşamsal önemde olduğunu bilmenizi istiyoruz. Hamaset yapmayı bırakıp, bir önce gerekli çalışmaları hayata geçirin.”

‘Ölüm kavşağını sorduk, bakanlık farklı yerin çalışmasıyla ilgili yanıt verdi’

Oduncu, söz konusu konuşmasında “Başka bir sorunumuz da Batman ve Beşiri arasındaki OSB kavşağı. Yıllardır burayla ilgili çalışmalar yapılacak diye bekleniyor. Biz bu kavşağın adını artık ‘ölüm kavşağı’ koyduk. Neden ölüm kavşağı? Çünkü yıllardır burada, bu kavşakta ölümlü kazalar meydana geliyor. Daha bir hafta önce 2 kişinin ağır yaralandığı bir kaza meydana geldi. Bununla ilgili daha geldiğim ilk aylarda Bakanlığınıza soru önergesi vermiştim. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk, verilen cevap Batman şehrini anlatan bir cevap değildi, farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap verilmişti, ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış. Vallahi orada öyle bir yol yok ve maalesef, burada hâlâ kazalar olmaya devam ediyor. Sayın Bakan buradayken bunu bir daha tekrarlamak istiyorum: Lütfen, Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Katil Netenyahu: Bir anlaşma istiyoruz ama her bedeli ödemeyiz

Siyonist rejim Gazze'de bir anne ve üç çocuğunu şehit etti

Bakan Işıkhan: 5 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine alındı

Azerbaycan ile BAE'den Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşması

İletişim Başkanlığında görev değişimi

Tayvan’da savaş senaryolu Han Kuang tatbikatı başladı

Trump'ın gümrük tarifesi kararı Lesotho ekonomisini felce uğrattı

Dışişleri Bakanı Fidan, Malezya'ya gidecek

Tır şarampole devrildi: 2 ölü

ABD’de kızamık vakaları 33 yılın zirvesinde

Kanada’da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü

Kenya'daki protestolarda 31 ölü, 107 yaralı

Ramanlı: Siyonist rejimin amacı, şartlar ne olursa olsun Filistin topraklarındaki işgalini sürdürmektir

Çınar'da yabani domuz sürüsü görüntülendi

ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Kontrolden çıkan otomobil köprüden uçtu

Siirt’te bitkisel üretim alanlarında hastalık ve zararlı takibi sürüyor

Kırklareli'nde orman yangını

Bursa'da orman yangını

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu

Gazze'de can kaybı 57 bin 680’e yükseldi

Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

Suriye'de orman yangını kontrol altına alınamıyor

Ensarullah, işgal bağlantılı bir gemiyi daha batırdıklarını duyurdu

Güney Kore'de sıcak çarpması sonucu 7 ölü

Hamilelik öncesi diş hekimi ziyareti şart!

Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi'de bir araya geliyor

Somali'deki askeri akademiye canlı bomba saldırısı

Bingöl’de 4 bin 314 kök kenevir ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan Bahçelievler Mahallesi'ne ziyaret

Yükleniyor