Tarih: 28.10.2024 16:32

Şansi: “Oku! Çünkü Okumadan Geçen Her Gün, Yitirilmiş Bir Gündür”

Facebook Twitter Linked-in

Batman Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, Batman halkının yoğun ilgisiyle başladı. AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ve teşkilat mensupları, fuarı ziyaret ederek edebiyat dünyasının kıymetli isimleri ve kitapseverlerle bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim’in Alak Suresi’nden “Yaratan Rabbinin adıyla oku! Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir” ayetini hatırlatan İl Başkanı Şansi, okumayı ve kalemin önemini vurguladı. “İlk O’ndan öğrendik okumayı, O’nun vesilesiyle asırlardır okuyoruz. Bu fuar, Batman’ın kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirdi,” diyen Şansi, hemşehrilerinin gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasının önemine değinen Şansi, “Gençlerimizin bilgiye açılacak kapıları kitaplarla aralaması, hayatlarını bilgiyle zenginleştirmesi için üzerimize düşeni yapmalıyız. Çünkü biliyoruz ki; okumadan geçen her gün, yitirilmiş bir gündür,” şeklinde konuştu.

Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor ve şehrin kültürel dokusuna değer katmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —