• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

AB, Suriye enerji sektörüne yönelik yaptırımları kaldırabilir

26 Ocak 2025, Pazar 15:47
26 Ocak 2025, Pazar 15:47
AB, Suriye enerji sektörüne yönelik yaptırımları kaldırabilir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

27 AB ülkesinden diplomatlar, Suriye ekonomisinin restorasyonu ve istikrarı için önemli olan alanlardaki kısıtlamaların askıya alınmasına yönelik tedbirlerin derhal alınması tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Birliği, bloğun dışişleri bakanlarının 27 Ocak'ta yapacağı toplantıda anlaşmaya varılması halinde, enerji ve ulaştırma sektörleriyle ilgili olarak Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırabilir.

Reuters tarafından kaynaklara atıfta bulunularak bildirilen habere göre Birliğin 27 ülkesinden diplomatlar, Suriye ekonomisinin restorasyonu ve istikrarı için önemli olan alanlardaki kısıtlamaların askıya alınmasına yönelik önlemlerin derhal alınmasını tavsiye etti.

AB üyelerinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya ilişkin dış politika pozisyonlarını koordine eden grubun temsilcileri ayrıca Suriye ile bcılık ve yatırım ilişkilerinin yeniden başlatılması olasılığının dikkate alınması tavsiyesinde bulundu.

Ancak kaynaklar, anlaşmaya varılması halinde yaptırımların hafifletilmesinin geri döndürülebilir bir şekilde gerçekleşeceğini ve Suriye'deki mevcut durumun bu sürecin devamına izin verip vermediğine ilişkin düzenli değerlendirmeleri gerektirdiğini belirtiyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kaja Kallas, Cuma günü Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'ye yönelik yaptırımların kademeli olarak kaldırılması konusunun Pazartesi günü 27 AB ülkesinin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantıda ele alınacağını söylemişti. Kallas, yeni hükümetin icraatlarına bağlı olarak Suriye'ye yönelik yaptırım rejimini hafifletmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Kasım 2024'ün sonunda muhalif güçler, Suriye ordusunun Halep ve İdlib vilayetlerindeki mevzilerine karşı geniş çaplı bir harekat başlattı. 7 Aralık akşamı Halep, Hama, Dera ve Humus'u ele geçirdiler ve 8 Aralık'ta Şam'a girdiler. Beşar Esad, istifa ederek ülkeyi terk etti. Ocak 2024'ten bu yana İdlib vilayetinde muhaliflerin oluşturduğu Kurtuluş Hükümeti'nin başkanlığını yapan Muhammed El Beşir, 10 Aralık'ta 1 Mart 2025'e kadar sürecek geçiş dönemi için Suriye hükümetinin başına atandığını duyurdu. Suriye'nin fiili liderliğini şu an Ahmed El Şara yapıyor. (İLKHA)

Kanlı Ay Tutulması İLKHA kadrajına yansıdı

İki minibüs kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: “Aile Hakemliği Sistemi” hayata geçirilmeli

Japonya Başbakanı İşiba istifa etti

Diyarbakır semalarında kanlı ay tutulması: Gökyüzü kıpkırmızıya büründü

Diyarbakır İslami STK'lar: "Küresel Sumud Filosu" zalimlerin karşısında dik durma hareketidir

Eskişehir Umut Kervanı’ndan eğitime destek

Malatya'da binler Küresel Sumud Filosu'na destek için yürüdü

Mersin'de “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi

Eski Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı

İstanbul Boğazı’na yeni kılavuzluk istasyonu hizmete açıldı

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı: Ukrayna 800'den fazla İHA ile vuruldu

İzmir'de eğitim uçağı düştü: Pilot hayatını kaybetti

Mardin’de 9’uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği 6 ilçede gösterileri yasakladı

Pakistan'da muson yağışlarının yol açtığı sellerde 905 can kaybı

HÜDA PAR İl Başkanlığı’ndan Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ziyareti

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik saldırı: 18 şehit

Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi 20 çeyrektir kesintisiz büyüyor

ABD'nin zihin sömürgeciliği

Irak’ta kalp krizi geçiren Mardinli tır şoförü hayatını kaybetti

Durmaz’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

ABD'de binlerce kişi tarafından Ulusal Muhafızlar'a karşı protesto gösterisi

Bingöl’de çeşitli suçlardan aranan şahıs yakalandı

Trabzon'da sağanak yağış etkili oldu

Norveç halkı parlamento seçimleri için sandık başında

İşgalin, konut kulelerini yıkmasıyla Gazze'de iletişim kesintileri yaşanıyor

Genç-Diyarbakır yolunda kaza: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kanlı Ay Tutulması İLKHA kadrajına yansıdı

İki minibüs kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: “Aile Hakemliği Sistemi” hayata geçirilmeli

Japonya Başbakanı İşiba istifa etti

Diyarbakır semalarında kanlı ay tutulması: Gökyüzü kıpkırmızıya büründü

Diyarbakır İslami STK'lar: "Küresel Sumud Filosu" zalimlerin karşısında dik durma hareketidir

Eskişehir Umut Kervanı’ndan eğitime destek