• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

AB: Trump'ın karşılıklı tarife planı yanlış yönde atılmış bir adım

DÜNYA 14.02.2025 21:34:11 0
AB: Trump

AB Komisyonu, Trump'ın dün gece imzaladığı 'karşılıklı tarife' planına tepki göstererek, ABD'nin ticaret politikasını yanlış yönde atılmış bir adım olduğu açıklamasını yaptı.

AB Komisyonu, Trump'ın dün gece imzaladığı 'karşılıklı tarife' planına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi. "AB, dünyadaki en düşük gümrük tarifelerinden bazılarını uygulamaktadır ve ABD'nin kendi ihracatına uyguladığı gümrük tarifelerini arttırması için hiçbir gerekçe görmemektedir. Tarifeler vergidir. ABD gümrük tarifeleri uygulayarak kendi vatandaşlarını vergilendirmekte, iş dünyası için maliyetleri arttırmakta, büyümeyi engellemekte ve enflasyonu körüklemektedir. Tarifeler ekonomik belirsizliği arttırmakta ve küresel piyasaların verimliliğini ve entegrasyonunu bozmaktadır.

Dünya ticareti öngörülebilir, şeffaf kurallar ve düşük tarifeler altında gelişmiştir. AB, on yıllardır ABD gibi ticaret ortaklarıyla birlikte dünya çapında gümrük tarifelerini ve diğer ticari engelleri azaltmak için çalışmış ve bu açıklığı kurallara dayalı ticaret sistemindeki bağlayıcı taahhütlerle -ABD'nin şu anda altını oyduğu taahhütlerle- pekiştirmiştir.

AB, ithalatın yüzde 70'inden fazlasının sıfır gümrük tarifesiyle girdiği dünyanın en açık ekonomilerinden biri olarak gelişmektedir. AB'nin ithal mallara uyguladığı ortalama gümrük tarifesi, dünya genelinde en düşük tarifeler arasında yer almaktadır. Ekonomik entegrasyon ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması Avrupa Birliği'nin başarısının temelini oluşturmaktadır.

Karşılıklı fayda sağlayan, dengeli, şeffaflık ve adalete dayanan ticaret ortaklıklarına inanıyoruz. AB'nin dünyadaki en geniş ve en hızlı büyüyen ticaret anlaşmaları ağına sahip olmasının nedeni de budur. AB, ABD'nin üç katından fazla ticaret anlaşmasını müzakere etmiş ve sonuçlandırmıştır.

AB, tarifelerin yasal ve ayrımcı olmayan politikalara meydan okumak için kullanıldığı durumlar da dâhil olmak üzere, serbest ve adil ticaretin önündeki haksız engellere karşı kararlı bir şekilde ve derhal tepki verecektir. AB, Avrupalı işletmeleri, çalışanları ve tüketicileri her zaman haksız tarife tedbirlerine karşı koruyacaktır" (İLKHA)

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 829’a yükseldi

İran ile ABD müzakerelerinin dördüncüsü yapılıyor

Gazze’de işgal saldırılarında 1.500 kişi görme yetisini kaybetti

Malabadi’de 15 Yaşındaki Genç Suda Boğularak Hayatını Kaybetti

Endonezya’da 6 büyüklüğünde deprem

Putin, Ukrayna ile barış görüşmelerinin İstanbul'da yeniden başlatılmasını önerdi

Ağrı'da 69 kilogram eroin ele geçirildi

Batman'dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Mardin’de yüksekten düşen 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti

Frankfurt'ta Gazze’ye destek gösterisi düzenlendi

Sri L'da yolcu otobüsü uçurumdan yuvarlandı: 21 ölü 14 yaralı

Tır ile otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralı kurtarıldı

Arnavutluk’ta parlamento seçimlerine başladı

Gaziantep'te araması bulunan 33 şüpheli yakalandı

Sürüş Uzmanı Şahin: Havalar ısındı motosiklet sürücüleri daha dikkatli olmalı

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatında 1 milyar dolar aşıldı

Kripto para odaklı suç örgütüne darbe: 9 kişi tutuklandı

Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi yıllardır sorunlarına çare bekliyor

Evlilik kredisine çocuk düzenlemesi

Kolombiya'de sel ve heyelan: 5 ölü

Bir haftada yaklaşık 500 bin sürücüye işlem yapıldı

Bel fıtığında doğru bilinen yanlışlara dikkat!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde sel felaketi: 62 ölü

İzmir'de doğal gaz patlaması: 4 yaralı

Meteoroloji'den 3 ayrı uyarı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Kuzey Kore’den ABD’ye savaş tehdidi

Kremlin: Ukrayna'da ateşkes için bize baskı yapmaya çalışmak oldukça faydasız

DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Tarife savaşından sonra Çin ve ABD ilk kez masaya oturdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ