• BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 3. günde de devam ediyor

23 Ağustos 2025, Cumartesi 06:42
23 Ağustos 2025, Cumartesi 06:42
ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 3. günde de devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin'e Yürüyüş Platformu tarafından, işgalci siyonistlerin Gazze'yi tamamen işgal planına karşı Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde başlatılan Gazze nöbeti 3. günde de devam ediyor.

İşgal rejiminin Gazze'yi tamamen işgal etme planlarına tepki olarak Türkiye'de dayanışma eylemleri başlatıldı.

Filistin'e Yürüyüş Platformu tarafından, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde başlatılan Gazze nöbeti 3. günde de devam ederken, Gazze halkına destek çağrısı yapıldı.

Gazze nöbetinin, Gazze'de kalıcı ateşkes yapılana kadar her gün 14.00-20.00 arası devam edeceği belirtildi.

Konya'dan Gazze nöbetine destek için Ankara'ya gelen Aksa Dayanışma Platformu adına alanda Ersoy Kağnıcıoğlu, bir konuşma yaptı.  

Kassam’ın şehid liderlerine selam gönderdikten sonra konuşmasına başlayan Kağnıcıoğlu, "Gazze’de onların yolunu sürdüren mücahitler ve onların dostları olarak biz de bu alanlardayız. Büyük şeytanın ininin karşısındayız. Ve elbet bir gün bunları topraklarımızdan kovacağız. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. İslam topraklarından hepsini söküp atacağız. Bizlerin yaşayış amacı, yaşayış gayesi budur. Küfrün önderlerini, nasıl ki çokluklarına bakmadan yendiysek. İngilizler ve Rusların Afganistan'dan çıkarıldıkları gibi ve en son büyük şeytanın Afgan topraklarından çıkarıldıkları gibi biz de onları kendi ülkelerimizden çıkaracağız." dedi.

"Burada yaptığımız konuşmalar MOSSAD'ın ve Şin Bet'in koridorlarında yankılanacaktır"

Kağnıcıoğlu, "Gazze, insanlığın ve Müslümanlığın bir yol ayrımına geldi. İki yıla yakındar herkese diyoruz ki artık yolunuzu ve safınızı belli edin. Hiçbir zaman bizler işbirlikçilerle ve onların yarenleriyle olmadık. Şunun bilincindeyiz, bugün büyük şeytanın karşısında sayımız az olabilir ama biz hiçbir zaman sayılara iman etmedik. Biz, âlemlerin Rabbine iman ettik. O bize, nice az toplulukların çok topluluklara galip geldiğini bildirdi. Evet, bugün burada sayıca az görünebiliriz. Ama inanıyoruz ki bugün burada yaptığımız konuşmalar MOSSAD'ın ve Şin Bet'in koridorlarında yankılanacaktır. Buradaki tekbir ve sloganlarımız Gazze'nin tünellerinde yankılanacak. Hep beraber Mescid-i Aksa'da ve özgür Kudüs'te sloganlarımızı atacağız. Hep beraber o kutlu gün için çalışacağız. Bizler diyoruz ki, öncelikle büyük şeytan Amerika’ya, daha sonra onun işbirlikçilerine, Oslo’ya, İbrahim Anlaşmalarına ve New York Deklarasyonu’na imza atanlara buradan diyoruz ki: Bunlar sizin cehennem fermanlarınızdır." ifadelerine yer verdi.

"Sayımız gitgide artacak inşallah"

Gazze için nöbet eylemini başlatan Aktivist Yusuf Şanlı, İLKHA muhabirine konuşarak her geçen gün nöbete desteklerin artığını aktardı.

Şanlı, "Dün de dediğimiz gibi, ilk günden beri söylediğimiz üzere Gazze ablukasının arttığı, işgalin tamamen uygulandığı ve soykırıma maruz kalınan saatlerde biz de Amerikan elçiliğini kuşatmaya devam ediyoruz. Nöbetimiz sürüyor ve bu konuda ısrarcıyız. Herkesi buraya davet ediyoruz. Saat 14.00 ile 20.00 arası, ateşkes olana kadar Amerikan elçiliğinin önünde olmaya devam edeceğiz. Gazzeli kardeşlerimizin yanında bir nebze de olsa nefes olmamız lazım. Elhamdülillah Rabbim dik duruşları ve sağlam adımları bereketlendirsin. Bizim yapmamız gereken sadece üzerimize düşen görevleri yerine getirmektir. İlk gün geldik, akşama kadar direnerek burada durduk. Akşam gözaltı oldu, ertesi gün yine geldik ve alanımızı aldık. Bu alan artık bizim. Ateşkes olana kadar da burada duracağız. İkinci gün 100 kişiydik. Bugün Konya’dan misafirlerimiz var. Her yerden aranıyoruz, telefonlar geliyor. Yakında sayımız gitgide artacak inşallah. Herkesi buraya bekliyoruz. Gazze hepimizin davasıdır. Burada herhangi bir dernek veya vakıf adına hareket etmiyoruz. Biz, özgür bireyler ve Müslümanlar olarak gönlü Gazze için atan herkes adına buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımız Gazze’ye umut olur inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

IAEA: Çernobil'de nükleer bir kazayı önlemek için azami dikkat edilmeli

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Avrupa'da Batı Nil virüsü alarmı

Hindistan'dan ABD'nin yeni gümrük tarifelerine yanıt

Memur zammıyla ilgili Hakem Kurulu'nun ilk toplantısından sonuç çıkmadı

Mardin’de evlerinde ölü bulunan 3 kadın defnedildi

Malatya'da katliam gibi kaza: 4 ölü, 2 yaralı

Mardin'de seyir halindeki tır'da yangın çıktı

Dışişleri Bakanlığı: Cezasızlık israili pervasız kılıyor

e-YDS sonuçları açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gazze müminler için iman ve izzet meselesidir

Binlerce yıllık ilmekler: Hasankeyf'te tiftik dokuma geleneği yaşatılıyor

Rusya Donbass'ta iki yerleşimi daha ele geçirdi

İstanbul Boğazı'ndan Gazze'ye selam gönderildi

Denizli'de orman yangını 

Kaldırıma bırakılan demir çubuklu molozlar küçük kızı yaraladı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 3. günde de devam ediyor

UNRWA: Yardım girişine derhal izin verilerek Gazze’deki açlık durdurulabilir

Bingöl Umut Kervanı’ndan öğrencilere kırtasiye desteği

ABD'de bir tedarik tesisinde korkutan patlama

Gazze direniş güvenliğinden şehitlerle ilgili bilgilerin paylaşılmaması uyarısı

Çin'de yapımı devam eden köprü çöktü: 12 ölü, 4 kayıp

Kolombiya'da bombalı saldırı: 5 ölü, 36 yaralı

Hawaii adasındaki Kilauea Yanardağı'nda yeni patlama

ABD'de Erin Kasırgası etkili oluyor

İşgal rejimi Batı Şeria ve Kudüs baskınında 14 kişiyi alıkoydu

ABD'de otobüs kazası: 5 ölü

Siirt’te 2025-2026 eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı

HÜDA PAR Belediye Meclis Üyesi Özkan'dan çöp sorununa tepki

Konya'da dolmuş ile otobüs çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


IAEA: Çernobil'de nükleer bir kazayı önlemek için azami dikkat edilmeli

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Avrupa'da Batı Nil virüsü alarmı

Hindistan'dan ABD'nin yeni gümrük tarifelerine yanıt

Memur zammıyla ilgili Hakem Kurulu'nun ilk toplantısından sonuç çıkmadı

Mardin’de evlerinde ölü bulunan 3 kadın defnedildi

Malatya'da katliam gibi kaza: 4 ölü, 2 yaralı