-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,24% 0,00
-
GRAM ALTIN
6452,56% 3,31
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
ABD Büyükelçiliği'nden çarpıcı itiraf: Amerikalıları tahliye edebilecek durumda değiliz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bölgedeki çatışmaların derinleştiği bir dönemde, ABD'nin işgal altındaki topraklardaki büyükelçisi, Amerikan vatandaşlarının tahliyesi konusunda diplomatik ve lojistik imkânın bulunmadığını açıkça itiraf etti.
Bölgedeki gerilimin tırmandığı bir sırada, ABD'nin işgal altındaki topraklardaki büyükelçisi, alışılmadık ve ciddi bir itirafta bulundu.
Büyükelçilik kaynakları, mevcut güvenlik koşullarının ve yoğun çatışma ortamının Amerikan vatandaşlarının tahliyesi için gerekli diplomatik ve lojistik hazırlıkları yapmaya elverişli olmadığını belirtti.
Bu açıklama, resmi bir çeviriyle "Elçilik şu anda Amerikalıların tahliyesi veya onlara doğrudan yardım sağlanması için uygun bir konumda değil" ifadesiyle aktarıldı.
Büyükelçi'nin beyanı hem işgal altındaki topraklarda hem de bölgedeki diğer ülkelerdeki Amerikalıların güvenlik durumuyla ilgili belirsizliği net bir şekilde ortaya koyuyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı ve ilgili misyonlardan gelen resmi güvenlik uyarıları, vatandaşlarını mevcut risklere karşı uyarırken, aynı zamanda elçilik çevrelerinin "uluslararası tahliye operasyonlarına hazır değiliz" mesajını güçlendirdi. Bu durum, diplomatik krizlerin ve askeri çatışmaların sürdüğü bu dönemde, bölgedeki Amerikan vatandaşları için gerçekten somut bir tahliye planının bulunmadığını gösteriyor.
Aynı bağlamda, ABD'nin başka misyonları da bölgedeki tehlikeli koşullar nedeniyle vatandaşlarını kalacakları yerlerde "olabildiğince güvende olmaya" çağırıyor. Örneğin Kuveyt'teki ABD misyonu, vatandaşlara elçilik binasına gitmemeleri ve risklere karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Bu açıklamalar, çatışma bölgesindeki gerilimin sadece askeri düzeyde değil, diplomatik boyutlarda da ciddi bir kaosa dönüştüğünü gösteriyor. Amerikan yetkililerin, kendi vatandaşlarının güvenliğini garanti edecek bir tahliye planını şu an için devreye alamadıklarını açıkça ifade etmeleri, ne kadar zor durumda olduklarını gösteriyor. (İLKHA)
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu
Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti
İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi
Yükleniyor







