• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,58% 0,03
  • EURO

    43,76% 0,32
  • GRAM ALTIN

    4042,88% 0,61
  • Ç. ALTIN

    6536,55% 0,00

ABD, Japonya ve Güney Kore’den ortak hava tatbikatı

GÜNDEM 19.02.2023 18:30:13 0
ABD, Japonya ve Güney Kore’den ortak hava tatbikatı

ABD, Japonya ve Güney Kore’den ortak hava tatbikatı

Kuzey Kore’nin dün gerçekleştirdiği füze denemesinin ardından ABD, Güney Kore ve Japonya, ortak hava tatbikatı düzenledi.
Kuzey Kore’nin dün Kim Jong-Un’un talimatıyla kıtalararası balistik füze Hwasong-15’i fırlatması ve 'ani seferberlik hazırlığı” tatbikatı düzenlemesine ABD, Güney Kore ve Japonya, ortak hava tatbikatı gerçekleştirerek yanıt verdi.
Tatbikata, F-35A, F-15K, F-16 tipi savak uçakları ile B-1B tipi bombardıman uçakları katılırken, tatbikatın müttefiklerin savunma gücünü ve hazırlık durumunu gösterdiği ifade edildi.
Güney Kore tarafından yapılan açıklamada, '(Tatbikat) birleşik operasyon kabiliyetini güçlendirdi ve ABD’nin Kore Yarımadası’nın savunmasına ve genişletilmiş caydırıcılığın uygulanmasına yönelik katı taahhüdünü teyit etti' denildi.
Japonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Japonya’nın Japonya Denizi üzerindeki tatbikata F-15 tipi savaş uçakları ile katıldığı aktarılarak, Kuzey Kore’nin son füze denemesinin bölgedeki güvenlik ortamını 'giderek daha şiddetli' hale getirdiği ifade edildi.

Kuzey Kore’nin bu yıl gerçekleştirdiği ilk füze denemesi
Kore İşçi Partisi (WPK) Merkezi Askeri Komisyonu’nun yerel saatle 08.00’de verdiği yazılı emir uyarınca önceden haber verilmeksizin düzenlenen füze denemesi ile Hwasong-15’in 5 bin 768 kilometre irtifaya ulaştığı ve 1 saat 6 dakika ve 55 saniye boyunca 989 kilometre yol kat ederek, Japon Denizi’ndeki önceden belirlenmiş bir hedefi başarıyla vurduğu açıklandı. Kuzey Kore, Hwasong-15’i ilk kez 2017’de test etmişti.
'ABD ve Güney Kore’nin askeri tehditlerinin göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştığı bir ortamda gerçekleştirildiği' ifade edilen tatbikatın, 'ülkenin ölümcül nükleer karşı saldırı kapasitesini karşı konulamaz hale getirmeye yönelik tutarlı çabaların gerçek bir kanıtı ve Kuzey Kore’nin fiziksel nükleer caydırıcılığının güvenilirliğinin garantisi' olduğu kaydedildi.
Öte yandan Kuzey Kore’nin balistik füze ve nükleer silah programları Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları kapsamında yasaklanırken, Kuzey Kore, silah geliştirmesinin ABD ve müttefiklerinin 'düşmanca politikalarına' karşı koymak için gerekli olduğunu savunuyor.

Hacı adayları: Yıllardır özlemini çektiğimiz kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşıyoruz

Hindistan'da bina yangını: 5 ölü

Van'dan Gazze'ye gönül köprüsü: Bu kez arsasının tamamını bağışladı

Gazze'de katliam sürüyor: Şehit sayısı 52 bin 500'ü aştı

Aile hekimliğinde otomatik adres değişikliği dönemi

Çocuklarda telefon bağımlılığı iletişim becerilerini zayıflatıyor

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Gazze için anlamlı dayanışma

Prof. Dr. Tarhan: Zekâ yüzde 60-70 oranında eğitimle geliştirilebilir

Fransa'nın Roubaix kentinde Eyüp Sultan Camii dualarla açıldı

Diyanet-Sen: Camilerimizin elektriksiz bırakılması utanç vericidir

Ev ve iş yeri kira zam oranı belli oldu: Mayısta yüzde 48,73

İran'da liman patlamasındaki ölü sayısı 70'ten 57'ye güncellendi

Yoğun bakımdayken tutuklandı: Yüzde 100 engelli hasta cezaevine sevk edildi

Doç. Dr. İsa An: Güneşten korunmak hayat kurtarır

Nisan'da 250 binden fazla Afgan ülkesine döndü

HÜDA PAR Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanlığı'nda görev değişikliği

Adıyaman’da mutfak tüpünden çıkan yangın iki iş yerini kül etti

ÖĞ-DER: Eğitimde ahlaki çöküşe dur deyin, zorunlu eğitim kaldırılsın

Köylüleri işte bu suyu içmeye mahkum ediyorlar!

Kassam Tugayları: Karmaşık pusuda siyonist kuvveti öldürüp yaraladık

Pakistan, BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yemen direnişi 4 katmanlı siyonist savunma sisteminde yeni bir gedik açtı!

Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon:  6 gözaltı

Şanlıurfa'da sulama kanalına düşen 2 çocuk hayatını kaybetti

Sözleşmeli öğretmen alımlarında son başvuru bugün

Bursa’da elektrik direği sökümünde güvenlik ihmali tepki çekti

Bilim adamları, günlük alışkanlıkların zihinsel sağlığı artırdığını ortaya koydu

Mardin’de uyuşturucuya operasyonu: 5 sokak satıcısı tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ