-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ABD polisi, Charlie Kirk'ü öldüren keskin nişancıyı arıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Polis, Utah'ta keskin nişancı atışıyla öldürülen İslam düşmanı Charlie Kirk soruşturmasında faile henüz yakalayamadı.
İnternette hızla yayılan video kliplerde ayrıntılı bir şekilde kaydedilen suikast, dün Salt Lake City'nin yaklaşık 65 km güneyinde, Utah'ın Orem kentindeki Utah Valley Üniversitesi'nde 3 bin kişinin katıldığı öğle vakti gerçekleşen bir etkinlikte gerçekleşti.
Bir videoda, silah sesi duyulduktan hemen sonra Kirk'ün boynundan kan fışkırdığı ve sandalyesine yığıldığı görülüyor.
Turning Point USA'nın kurucu ortağı ve başkanı olan Kirk, saatler sonra yerel bir hastanede hayatını kaybetti.
Keskin nişancı halen kayıp
Utah Kamu Güvenliği Departmanı komiseri Beau Mason, düzenlediği basın toplantısında, Kirk'ü boynundan vuran tek el silah ateşini açan ve kampüsteki bir çatıdaki keskin nişancı yuvasından ateşlediği düşünülen tek kişinin hala "kaçak" olduğunu söyledi.
Mason, gazetecilere verdiği demeçte, güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganın koyu renk kıyafetler giymiş bir kişi olduğunu aktardı. Ancak yetkililer, cinayetten halen gözaltında bir şüphelinin olmadığını söyledi.
Eyalet polisi gece yaptığı açıklamada, iki adamın gözaltına alındığını, birinin kolluk kuvvetleri tarafından sorgulandığını ancak ikisinin de serbest bırakıldığını söyledi.
Açıklamada, "Bu kişilerden hiçbirinin olayla bağlantısı bulunmuyor. Saldırganı yakalamak için soruşturma ve insan avı devam ediyor." denildi.
İslam düşmanlığıyla tanınıyordu
Trump'ın yakın müttefiki Charlie Kirk, İslam düşmanlığı ve soykırımcı işgal rejiminin sıkı destekçisi olarak biliniyordu.
Kirk, daha önce “İslam, Amerika’nın boğazının kesilmesi için kullanılan bir kılıçtır.” ifadelerini kullanmıştı.
Trump ve Netanyahu Charlie Kirk'ün vurulmasıyla sarsıldı
ABD Başkanı Donald Trump, Kirk'in vurulmasının ardından derinden sarsıldı hatta sosyal medya hesabından "dua" çağrısında bile bulundu. İşgal rejimi başbakanı Netanyahu'nun da benzer çağrılarda bulunduğu bildirildi.
Trump, Kirk'ün ölümünün ardından ülke içinde ve ABD'nin yurt dışındaki temsilciliklerinin bulunduğu yerlerde bayrakların yarıya indirilmesine karar verdi.
İşgalci siyonist başbakan Netanyahu da Kirk'ün ölümünün ardından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"O bir israil dostuydu, yalanlara karşı mücadele etti ve Yahudi-Hristiyan cemaatinin yanında yer aldı. Sadece iki hafta önce görüştük ve onu israile davet ettim. Maalesef bu ziyaret gerçekleşmeyecek." dedi.
Soykırımcı Netanyahu, Kirk'ün "gerçeği söylediği ve özgürlüğü savunduğu" için öldürüldüğünü savundu. (İLKHA)
Fransa gemileri İran'a karşı hiçbir saldırıya katılmayacak
Gaziantep'te otoombil bariyere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Afganistan'dan Pakistan'a misilleme operasyonları
Eskişehir Umut Kervanı'ndan yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık yardımı
Siyonistler Gazze'de polis aracını bombaladı: 8 şehit
Kazakistan'da halk referandum için sandık başında
Rusya'da iki tramvay çarpıştı: 13 yaralı
İngiltere'nin Hürmüz Boğazı çıkmazı
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batmanlı minik Eymen'den Gazze'deki kardeşlerine anlamlı bağış
Uşak merkezli operasyonda 12 şüpheli tutuklandı
HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani'den Kadir Gecesi mesajı
Diyarbakır’da sağanak yağış taşkınlara neden oldu
Mardin’de sağanak etkisini sürdürüyor: Dereler taştı, yollar göle döndü
HAMAS'tan Tubas'taki siyonist katliama tepki
İranlı kadından saldırılar karşısında dikkat çeken sözler: Filistinli çocuklar yıllardır bu şartlarda yaşıyor
Adalet Bakanlığı: Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk etkin çözüm sağlıyor
Gazze'de son 24 saatte 5 şehit ve 8 yaralı
Tünelde müzikli eğlenceye 180 bin lira ceza
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Kadir Gecesi mesajı
Erakçi: ABD ve israilin bölge ülkelerine saldırdığına dair istihbaratımız var
Mart ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı
Araçlarda multimedya cihazı cezaları geçici olarak durduruldu
Yurt dışında yakalanan 72 firari Türkiye’ye getirildi
Diyarbakır Valiliği uyardı: Kontrollü su tahliyesi yapılacak
Siirt’te akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı
İran: Suudi'ye yönelik İHA saldırısında dahlimiz yok
Bismil’de Göksu Çayı’nda su samuru yavruları bulundu
Battalgazi’de Ramazan ayında dayanışma programları
Gaziantep'te yurda kaçak giriş yapan 3 kişi yakalandı
Yükleniyor






