• BIST 100

    10828,93%0,85
  • DOLAR

    41,25% 0,23
  • EURO

    48,16% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4720,01% 0,61
  • Ç. ALTIN

    7522,83% 0,00

"ABD ve siyonist rejim Filistinlileri ölüm tuzağına çekip katlediyor"

16 Temmuz 2025, Çarşamba 20:39
16 Temmuz 2025, Çarşamba 20:39
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, ABD-siyonist rejim güdümündeki sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın, Gazze Şeridi'nin güneyinde açlıkla mücadele eden Filistinlileri bilerek ölüm tuzağına çektiğini belirtti.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, “ABD merkezli İnsani Yardım Vakfı, Gazze’nin güneyinde SDS3 adını verdiği merkez aracılığıyla yüz binlerce vatandaşı yardım almaya çağırdı. Ancak daha sonra binlerce açlık çeken insanı dar demir geçitlerde toplayarak kapıları kapattı. Bu geçitlerin adeta insanları boğmak için tasarlandığı görüldü.” denildi.

Açıklamada, Vakfın görevlileri ve siyonist güçlerinin, yardım almak üzere toplanan aç insanlara doğrudan ateş açtığı belirtilerek, “Kapalı ve çıkışı olmayan bu alanda yaşanan izdihamda çok sayıda kişi olay yerinde hayatını kaybetti, onlarcası ise yaralandı.” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, bu olay sonucunda, 15 kişinin boğularak, 6 kişi ise gerçek mermilerle vurularak toplamda 21 kişinin katledildiği ifade edildi.

Daha önce Amerikalı sözde yardım görevlilerinin doğrudan kalabalığa ateş açtığını gösteren görüntülerin belgelendiği aktarılan açıklamada, bunun ilk vaka olmadığı, söz konusu vakfın 27 Mayıs’tan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler sonucu 870'ten fazla kişinin şehit edildiği, 5 bin 700 kişinin yaralandığı ve 46 kişinin kayıp olduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada, yardım dağıtım süreci, öldürmek için tasarlanmış ölümcül bir mekanizma olarak nitelendirilirken, vakfın "israil’in Filistin halkına yönelik soykırım ve açlığa mahkûm etme politikasının fiili bir ortağı haline geldiği" vurgulandı.

Uluslararası topluma, BM Güvenlik Konseyi’ne ve insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunulan açıklamada, bu vakfın faaliyetlerinin derhal durdurulması, işlenen suçlara yönelik bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılması ve sivillerin hayatına yönelik tehlikenin önlenmesi istendi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ölüm tuzakları olarak nitelenen ABD-siyonist rejim güdümündeki yardım merkezi yakınında açlıkla boğuşan Filistinlilere karşı yeni bir katliamın gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Siyonist rejim, 27 Mayıs'tan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında, ABD-siyonist rejim güdümlü sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı'nı devreye sokarak sözde yardım dağıtımı gerçekleştiriyor.

Bu yapı, BM tarafından tanınmıyor ve Filistinli gruplarca reddediliyor.

HAMAS, bu sistemi ölüm tuzakları olarak nitelendiriyor. (İLKHA)

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Batman'da kazada motokurye yaralandı

Japonya'yı Peipah Tayfunu vurdu

KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Tayland'ın yeni başbakanı Anutin Charnvirakul oldu

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları için son gün

Umut Kervanı Gazze'de "Ameliyat Projesi" başlattı

Dijital demans çocukları tehdit ediyor!

Çin, Shiyan-29 uydusunu uzaya fırlattı

Batman'da "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır" etkinliği

Umut Kervanı Adana Derneğinden ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir