DÜNYA 30.01.2025 20:03:57 0

ABD'de yolcu uçağı ile helikopterin çarpıştığı kazada canlı kurtulan olmadı

ABD
Haberi Sesli Oku

ABD'nin başkenti Washington'daki Ronald Reagan Havalimanı'nda 60 yolcu ve 4 mürettebatı taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu helikopterin havada çarpışarak düştüğü kazada, hiçbir yolcunun kurtulamadığı açıklandı.

Başkent Washington'daki Ronald Reagan Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan American Airlines'a ait Bombardier CRJ700 tipi yolcu uçağı ile Sikorsky H-60 tipi askeri helikopter havada çarpışarak düştü.

Çarpışmanın ardından uçağın Potomac Nehri'ne düştüğü belirtilirken nehirde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Nehirde yapılan arama çalışmaları sırasında, 30 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

American Airlines yetkilileri Kansas'tan Washington'a gelen uçakta 60 yolcu ile 4 mürettebatın bulunduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ise eğitim uçuşu sırasında düşen helikopterde 3 askeri personelin bulunduğunu bildirdi.

Ronald Reagan Havalimanı ve Potomac Nehri çevresine çok sayıda polis, sağlık ve diğer kurtarma görevlisinin sevk edildiği belirtildi.

Arama çalışmalarının bitmesinin ardından yetkililer, meydana gelen kazada kimsenin canlı kurtulamadığını açıkladı.

Washington İtfaiye ve Acil Servis Hizmetleri Başkanı John Donnelly, enkazda toplamda 30 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıklayarak, “Bu noktada, sağ kalan olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Uçak ve helikopterin enkazının nehrin içinde bulunduğu ifade edildi.

İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem ise arama ve kurtarma çalışmaları için ABD Sahil Güvenlik Kuvvetleri personelinin de seferber edildiğini belirterek, “Durumu aktif olarak izliyoruz. Yerel müdahale ekiplerine her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

Ulaştırma Bakanı Sean Duffy, düşen yolcu uçağının Potomac Nehri’nde üç parça halinde tespit edildiğini söyledi. (İLKHA)

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Yükleniyor