• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

ABD'deki yangında ölü sayısı 10'a yükseldi, 360 binden fazla kişiye zorunlu tahliye

10 Ocak 2025, Cuma 20:31
10 Ocak 2025, Cuma 20:31
ABD
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles şehrinde, 7 Ocak'ta başlayan yangın yoğun çabalara rağmen söndürülemezken, yangında ölenleri sayısı 10'a yükseldi, 360 binden fazla kişi için zorunlu tahliye emri çıkarıldı.

ABD'nin Los Angeles şehrini küle çeviren yangın sebebiyle 360 binden fazla kişi için zorunlu tahliye emri çıkarıldı.

Yangında, 20 bin futbol sahasına denk gelen 27 bin dönümden fazla alanın yandığı belirtildi. Yangın sebebiyle 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken 1 kişi kundakla şüphesiyle gözaltına alındı. Öte yandan şehirde yağmalama eylemlerinin başladığı ve bu sebeple 20 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Kuru ve sert esen rüzgârlar nedeniyle etkisini arttıran yangın, hızla büyüyerek 10 bin yapıyı tahrip etti.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, yangınları körükleyen ve destek uçaklarının müdahalesini geciktiren şiddetli rüzgârlara dikkati çekerek, "Yıkımın bu kadar kötü olmasının nedeni buydu, benzeri görülmemiş rüzgârlar." açıklamasını yaptı.

Los Angeles İtfaiye Departmanı, eyalet dışından gelenler ve federal yardımlar dahil toplam 12 helikopter ve 6 uçakla yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

California Ceza İnfaz Kurumu, gönüllü bir program kapsamında yaklaşık 800 mahkumun yangının yayılmasını yavaşlatmak üzere ile itfaiye ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Yetkililer, yangınla mücadelede 4 bin 700 görevlinin çalıştığını ve 800 mahkumun yanı sıra 1 bin 800 tutuklu gönüllünün de itfaiye ekiplerine destek verdiğini belirtti.

Şu ana kadar 10 kişinin öldüğü bildirilen ve devam yangınla mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Yetkililer, Palisades bölgesindeki ilk patlak veren ve en büyük yangında 20 bin dönümlük alanın yandığını belirtti. Yetkililer, Palisades'teki 5 bin 300'den fazla yapının tahrip olduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca, Palisades'teki yangının yüzde 6'sının kontrol aldığını vurguladı.

Eaton bölgesindeki Altedana ve Pasadena'da yaklaşık 14 bin dönümün yandığını belirten yetkililer, kontrol altına hiç alınmayan tek yangının bu bölgede olduğunu söyledi.

Yetkililer, Kenneth bölgesindeki yangının en yeni olduğunu ve yaklaşık 960 dönümlük bir alanın yanmaya devam ettiğini ifade etti. Yetkililer, şu anda buradaki yangının yüzde 35 oranında kontral altında olduğunu belirtti.

İtfaiye yetkilileri, Hurst bölgesindeki yangının 800 dönüme yayıldığını ve müdahale konusunda ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Hurst bölgesindeki yangının, yüzde 37 oranında kontrol altına alındığı vurgulandı.

Lidia bölgesinde yangının 400 dönümlük alanı etkilediğini ifade eden yetkililer, yangının yüzde 75 oranında kontrol altına alındığının altını çizdi.

Los Angeles polisi, şehrin Woodland Hills bölgesinde yangın çıkarmaya çalıştığından şüphelenilen bir adamı gözaltına aldıklarını açıkladı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, ihbar üzerine bir kişinin "ateş yakmaya çalıştığı" şüphesiyle gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü bildirildi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve “şu anda bu şüphelinin herhangi bir yangınla bağlantısını” doğrulayamadıklarını vurguladı.

Öte yandan Los Angeles'taki kolluk kuvvetleri yetkilileri, hafta başında çıkan yangınlardan bu yana 20 kişinin yağma suçlaması ile gözaltına alındığını açıkladı.

180 bin kişi için tahliye emri ve yaklaşık 200 bin kişi için tahliye uyarısı yapan yetkililer, sayıyı yükselterek 360 binden fazla kişi için zorunlu tahliye emri çıkarttı.

Devam eden yangınlar nedeniyle kentte doğal gaz kesintileri olduğunu belirten yetkililer, ulaşım sistemi ve kanalizasyon sisteminde ciddi hasarlar meydana geldiğini ifade etti.

Yetkililer ayrıca, vatandaşlara suyu kaynatarak içmeleri uyarısında bulundu.

Los Angeles bölgesi adli tıp kurumu, günlerdir devam eden yangınlar nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. (İLKHA)

Kuneytra'da tırmanan işgal ve ağır tahribat: Siyonistler dün üç kez Suriye topraklarına girdi

El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor

Gazze'de siyonist rejimin İHA saldırısı: Bir Filistinli şehit oldu

Putin, Ukrayna'daki barış girişimlerini görüşmek üzere Wittkoff ile bir araya gelecek

Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam hayatını kaybetti

Polonya Başbakanı, Alman mevkidaşına savaş tazminatını hatırlattı

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAMAS: Gazze’ye giren tırlar, temel ihtiyaçların asgari düzeyini dahi karşılamıyor!

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Mersin'de temaslar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 16'ncı Ebola salgınının sona erdiğini duyurdu

Denizli’de “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Macron ile Trump, Ukrayna'yı görüştü

Amasya'da cezaevi aracının da karıştığı zincirleme kazada 23 kişi yaralandı

Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuneytra'da tırmanan işgal ve ağır tahribat: Siyonistler dün üç kez Suriye topraklarına girdi

El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor

Gazze'de siyonist rejimin İHA saldırısı: Bir Filistinli şehit oldu

Putin, Ukrayna'daki barış girişimlerini görüşmek üzere Wittkoff ile bir araya gelecek