• BIST 100

    11134,73%1,58
  • DOLAR

    40,93% 0,08
  • EURO

    47,73% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4394,93% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7073,77% 0,31

ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 05:30
15 Şubat 2023, Çarşamba 05:30
ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor

ABD’den Türkiye’ye gelen 160 kişilik ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Afet Yardım Müdahale ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için görev yapıyor. Enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalıştıklarını ifade eden USAID Planlama Bölümü Yöneticisi John Morrison, “Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş merkez üslü depremler sebebiyle Türkiye’ye gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) Afet Yardım Müdahale ekipleri, Adıyaman’da enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışıyor. 9 Şubat’ta Adıyaman’a gelen ABD’li afet yardım müdahale ekipleri, arama ve kurtarma köpekleri ile enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışıyor. 160 kişinin yer aldığı ekip, çalışmalarını kurdukları koordinasyon merkezinde sürdürüyor. 1999 Gölcük Depremi’nde de Türkiye’ye gelen FairfaxCounty Kentsel Arama ve Kurtarma ekibinden Dean Dean Tills, yeniden Türkiye’deki insanlara yardım ettiği için gururlu olduğunu söyledi.

“Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz”
Türkiye’de vatandaşlara yardım etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden USAID Planlama Bölümü Yöneticisi John Morrison, “California, Los Angeles County’den meslektaşlarımızla birlikte Fairfax County, Virginia’dan geldik. USAID Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibinin bir parçasıyım. Geçen hafta meydana gelen depremden sonra çöken binalarda arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere buradayız. Adıyaman ve çevresinde yerel yetkililerle birlikte çalışarak deprem nedeniyle yıkılan beton yapılara derinden gömülü olanları bulmaya çalışıyoruz. Türk hükümeti yardımımıza ihtiyaç duyduğu sürece burada olacağız. Bu yüzden durup uluslararası ekiplere ihtiyaç duymadan arama kurtarma operasyonlarını kendi başlarına yapabileceklerini söylediklerinde, terhis olup Amerika Birleşik Devletleri’ndeki evimize döneceğiz. Hem tıbbi, hem de arama köpeklerimizle yardım sağlamak için bölgedeki yerel kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştık. Buradayken birkaç tane daha kurtarabileceğimiz konusunda iyimser veya umutluyduk. Kesinlikle büyük bir depremdi. Bildiriyi gördüğümüzde biliyorduk, bunun uluslararası yardım düzeyine çıkabilecek bir şey olduğunu gördük. Çok sağlam bir arama kurtarma programı var, ama depremin büyüklüğü ve büyüklüğü milli ekiplerin kapasitesini aştı. İşte o zaman Türkiye uluslararası yardım istedi ve USAID geldi. Kesinlikle öyle. Yardım için dünyayı dolaşmalıyız. Bu bizi iyi hissettiriyor ve Amerikan halkından Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Geri gelip elimden gelen en iyi şekilde yardımı sunmaya çalışıyorum”
Türkiye’deki iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade ede FairfaxCounty Kentsel Arama ve Kurtarma ekibinden Dean Dean Tills ise şunları söyledi;
“1999 yılında Türkiye’de İzmit depremindeydim. Ek yardım sunmak için Türkiye’ye geri gelebildiğim için gurur duyuyorum. Son deneyim çok iyiydi. İnsanlar çok misafirperverdi ve bizi kabul etmeleri çok sıcaktı ve umarım yapabilirim. Bu kadar yıkım ve can kaybı yaşamak zorunda kalmaları çok üzücü. Buradaki durum bana çok İzmit’i hatırlattı ve epeyce can kaybıyla karşılaşacağımızı biliyordum, ama bu sadece yaşadığımız bir şeydi. Umarım insanlar, sevdiklerine güvenli bir şekilde kavuşabilecekleri konusunda biraz umut verebiliriz. Evet. 1999’da Türkiye’ye gelmek benim için öğretici bir deneyimdi. Özverili ve duygusal insanlar. Ve bu depremi duyduğumda yapmak istediğim bir şeydi. Geri gelip elimden gelen en iyi şekilde yardımı sunmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Rus İHA'sı Polonya'da patladı

Nijer'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 47 ölü

Siyonist işgalciler Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: 4 yaralı

Şafak vaktinden bu yana Gazze Şeridi'nde 81 şehit verildi

İspanya açıklarında göçmen teknesi battı: 1 ölü, 19 yaralı

Rusya: Ukrayna'da NATO askerlerini kabul etmeyeceğiz

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

HAMAS’tan Gazze için küresel grev çağrısı

Polonyalı Martyna Kaminska Adana’da Müslüman oldu

İşçileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 6 yaralı

BM, Filistin topraklarında işgalin genişletilme kararını kınadı

Siyonist vahşette yeni aşama: Gazze'yi işgal planının ilk aşamasına geçildi

İstanbul'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Nijerya'da cami saldırısında can kaybı 30'a yükseldi

Memur-Sen: Uzlaşmazlığın sebebi kamu işvereninin çözümsüz tavrıdır

Komisyon, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı

Gazze'de can kaybı 62 bin 122'ye yükseldi

Kayseri'de feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye'nin BM temsilciliğinde yeni dönem

İçişleri Bakanlığı: Suriye'ye pasaportla geçiş başladı

Gazze'de açlık felaketi: 112'si çocuk 269 şehit

Köylerinde devam eden su sıkıntısı nedeniyle yol kapatarak eylem yaptılar

Otomobil tır'a arkadan çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Rusya'dan İngiltere'ye yaptırım kararı

Lübnan Müslüman Âlimler Heyeti'nin yeni başkanı Şeyh Ahmed el-Ömeri oldu

Sason’da afet yönetim merkezi kuruldu: deprem tatbikatı kapsamında çalıştay düzenlendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan Batman’a geliyor

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

2026 NATO Zirvesi Türkiye'de yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rus İHA'sı Polonya'da patladı

Nijer'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 47 ölü

Siyonist işgalciler Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: 4 yaralı

Şafak vaktinden bu yana Gazze Şeridi'nde 81 şehit verildi

İspanya açıklarında göçmen teknesi battı: 1 ölü, 19 yaralı

Rusya: Ukrayna'da NATO askerlerini kabul etmeyeceğiz

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı