• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

DÜNYA 10.01.2025 22:35:22 0
ABD

ABD, Rusya'nın büyük petrol üreticilerinden Gazprom Neft ve Surgutneftegas'ı, 180'den fazla gemiyi, çok sayıda petrol tüccarını, petrol sahası hizmet sağlayıcısını ve enerji yetkilisini yaptırım listesine eklediğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın petrol üretimi ve ihracatı hedef alınarak yaptırımların yoğunlaştırıldığı belirtilerek, Rusya'nın enerjiden elde ettiği gelirleri azaltmaya yönelik G7 taahhüdünü yerine getirmek üzere kapsamlı adımlar atıldığı, ülkenin iki önemli petrol üreticisi ve ihracatçısı olan Gazprom Neft ve Surgutneftegas ile iştiraklerinin yaptırım listesine alındığı bildirildi.

Açıklamada, İngiltere'nin de Gazprom Neft ve Surgutneftegas'ı yaptırıma tabi tuttuğu kaydedilerek, "Gölge filo" olarak adlandırılan, Rus petrolünü taşıyan ve şeffaf olmayan ticaret yapan gemilerin de yaptırım listesine eklendiği, bu kapsamda, çoğunluğu "gölge filo"nun parçası olan petrol tankerleri ile Rusya merkezli filo operatörlerine ait petrol tankerleri dâhil toplam 183 geminin yaptırım listesine alındığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Rusya merkezli denizcilik alanında faaliyet gösteren iki sigorta sağlayıcısı, Ingosstrakh Insurance Company ve Alfastrakhovanie Group'a da yaptırım uygulandığı belirtildi.

Rusya merkezli 30'dan fazla petrol sahası hizmet sağlayıcısının da yaptırım listesine alındığı ifade edilen açıklamada, ayrıca Rusya'nın petrol üreticilerinin üst yöneticileri dâhil olmak üzere önde gelen çok sayıda Rus enerji yetkilisi ve yöneticisinin yaptırımlara tabi tutulduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) aktif üretimi ve ihracatıyla uğraşanlar dâhil olmak üzere yaklaşık 80 kuruluş ve kişiye yaptırım uygulandığı bildirildi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: abd'den rusya'ya yeni yaptırımlar

Rusya'dan e-Vize kararı

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Kazakistan'da

ABD'de helikopter kazası: 6 ölü

Husumetlilerin kavgasında kan aktı: 1 kişi yaralandı

Almanya'da plastik fabrikasında yangın

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Ege Denizi'nde 3,4 büyüklüğünde deprem

Ankara'da eğitime kar engeli

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan Mısır Büyükelçiliği önünde çağrı: Refah kapısını açın!

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Altın rekor tazeledi

BM'den Gazze'de gıda kıtlığı uyarısı

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Peygamber sevdalısı Gaziantepliler Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır

Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı

DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze'den tahliye edilmeyi bekliyor

AB, ABD'ye yönelik tarife misillemelerini askıya aldı

"Gazze için sokaklara çıkın" çağrısı

ABD, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini yüzde 145'e yükseltti

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Almanya'da koalisyon protokolü onaylandı

Rehberim Peygamberim Hadis Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İşgalcilerin çocukken esir aldığı simge isim Manasıra, özgürlüğüne kavuştu

Muhammed Sudan Hoca vefatının 11'inci yılında mezarı başında yad edildi

Bir başıboş köpek saldırı vakası daha

Siyer Yarışması’nda Türkiye geneli dereceye giren 22 Ağrılı ödüllendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Siirt’te tatlı şerbeti dökülen 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ