• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

DÜNYA 18.04.2025 08:52:08 0
ABD

İşgalci ABD yönetimi, İran'la yaşanan gerilim sürerken siyonist rejime yönelik yeni ve dikkat çekici bir silah sevkiyatı gerçekleştirdi.

Siyonist rejim sözde devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, son 24 saat içerisinde ABD’ye ait 9 askeri nakliye uçağı, içerisinde sığınak delici bombalar bulunan mühimmatlarla birlikte Nevatim Hava Üssü’ne iniş yaptı.

Sevkiyatın, özellikle İran'ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırı senaryosunun hazırlıkları kapsamında yapıldığı öne sürülüyor.

KAN’ın iddiasına göre, ABD ve siyonist rejim, Tahran’la yürütülen müzakerelerin başarısız olması durumunda İran’ın nükleer altyapısına yönelik ortak bir saldırı seçeneğini masada tutuyor.

ABD’den gelen mühimmatın Avrupa ve Orta Doğu’daki Amerikan üslerinden taşındığı bilgisi paylaşıldı.

Bu sevkiyatın sadece son halkası olmadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta da onlarca Amerikan nakliye uçağının siyonist rejime, yüksek tonajlı MK-84 bombaları ve THAAD hava savunma sistemine ait önleme füzeleri ulaştırdığı biliniyor.

NYT: israil, İran’a mayısta saldırmak istedi

Amerikan gazetesi The New York Times, siyonist rejimin mayıs ayında İran'a yönelik geniş çaplı bir saldırı planını Beyaz Saray’a sunduğunu ve bu planın ABD Başkanı Donald Trump tarafından reddedildiğini yazdı.

Haberde, siyonist rejimin özellikle Natanz ve Fordow gibi nükleer tesisleri hedef almak istediği belirtildi.

Trump ise söz konusu saldırı planını "ötelemediğini", ancak şu aşamada önceliğinin diplomatik müzakere süreci olduğunu dile getirdi. Siyonist rejimin sözde Başbakanlık Ofisi’nin, bu iddiaları yalanlamaması dikkat çekti.

İşgal medyası: Tel Aviv, Washington’a baskı yapıyor

Siyonist rejim merkezli Yedioth Ahronoth gazetesi, Tel Aviv yönetiminin İran'a karşı ABD'nin daha sert bir tutum alması için bastırdığını, ancak Trump yönetiminin şu an için doğrudan çatışmayı göze almak istemediğini yazdı.

Siyonist rejimin, İran’ın nükleer programına dair “geri dönüşü olmayan noktaya” yaklaşıldığı gerekçesiyle saldırı planında ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Analistler, siyonist rejimin ABD desteği olmadan böyle bir saldırıya kalkışmasının düşük ihtimal olduğunu ancak ABD’nin "sahada değil ama lojistikte" rol alarak fiilen bu sürece dahil olduğunu belirtiyor. (İLKHA)

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ