• BIST 100

    10656,50%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

Ablası öldürülünce tedaviyi yarım bırakan Mutlu Kaya, yeniden tedavi almaya başladı

06 Eylül 2024, Cuma 09:46
06 Eylül 2024, Cuma 09:46
Ablası öldürülünce tedaviyi yarım bırakan Mutlu Kaya, yeniden tedavi almaya başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ablası öldürülünce tedaviyi yarım bırakan Mutlu Kaya, yeniden tedavi almaya başladı

Diyarbakır’da 2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya, fizik tedavi almaya başlamıştı. 4 yıl önce ablasının, erkek arkadaşı tarafından öldürülmesinden sonra fizik tedaviyi yarım bırakan Kaya, tekrar tedavi almaya başladı.
2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya, uzun süre yaşam mücadelesi vererek hayata tutundu, yürümek için fizik tedavi almaya başladı.
4 yıl önce ablası Dilek Kaya da erkek arkadaşı tarfından vurulmuş ve hayatını kaybetmişti. Mutlu Kaya, bu olaydan sonra içine kapanarak tedaviyi reddedip, yürüme konuşmada ilerleme kat ederken tekrara eski haline dönmüştü. Kaya, 4 yıl aradan sonra hayatı tutunmak için yeniden refleksoloji uzmanından tedavi almaya başladı.
Mutlu Kaya, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, bundan 4 yıl önce refleksoloji tedavisi gördüğünü ve kendisine bayağı iyi geldiğini söyledi. 2020’de ablası Dilek Kaya öldürülünce bunalıma, depresyona girdiğini ve eve kapattığını belirten Kaya, tedaviye ara vermek zorunda kaldığını dile getirdi.
“Sonra mücadele etmem gerektiğini fark ettim. Çünkü ablam olsaydı eve kapanmamı değil, mücadele etmemi isterdi” diyen Kaya, “Bende yine Mehmet hocaya geldim, refleksoloji tedavisine devam ediyorum. Şu an şükür iyiyim. Mehmet hocaya güveniyorum, refleksoloji tedavisine başladım. 4’üncü seansım, hemen bir sonuç aldım. Allah’ın izniyle bir süre sonra çok daha iyi olacağıma inanıyorum” dedi.
Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş, Mutlu’nun daha önce aldığı 8 aylık bir tedavi olduğuna değinerek tedavi aldığında istenmeden bir olay yaşandı, ablasını kaybettiğini dile getirdi.
Mutlu’nun ablasını kaybettikten sonra ara vermek zorunda kaldığını belirten Savaş, “Bizim daha önce verdiğimiz hem yürüme, hem konuşma hafiflemeye başladı. Şu anda tekrardan başladı. Umarım güzel şeyler yaşayacak, güzel günler görecektir. 4 yıl aradan sonra tekrar başladı. Haftada 4 gün düşünüyoruz. Bizim işlemimizde uzun süren bir tedavidir, nakış işlemek gibidir. Çünkü Refleksoloji, avuç içi ayak tabanından yapılan bir tedavi yöntemidir. Sinir sonlarını uyararak beyni ileti gösteriyorsun. Beyinde yapması gereken görevi yavaş yavaş yapmaya başlıyor. Her bir seansımız normalde 20-25 dakika sürüyor. Mutlu için biraz ilerleme olsun diye 40 dakika, 1 saatte kadar çıkartıyoruz. Sonrası sürpriz olsun diye bekliyorum. Çünkü hep beraber bunu görelim istiyorum” ifadelerini kullandı.

Batman’da traktör tankerinden 44.900 paket kaçak sigara çıktı

Almanya, siyonist rejime yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırıyor

Adana’da bir haftalık asayiş bilançosu : 376 kişi yakalandı

Kış aylarında taze sıkım çörek otu yağına yoğun ilgi

ABD askerlerinin, Irak işgalinde çocukları bilinçli olarak katlettiğine dair yeni kanıtlar ortaya çıktı

Yeşilyurt Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz kurs desteği

İyi hissetmenin en basit yolu, yürüyüş

Malatya'da zirai donun ekonomik ve sosyal etkileri bilimsel raporla ortaya konacak

Bursa'nın kestane şekerine coğrafi işaret

Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı gerçekleşecek

BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”

MSB: Düşen uçağın enkazında kaza kırım çalışmaları devam ediyor

Ortadoğu, son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşıyor

Siirt’te zabıta denetimleri: 330 iş yeri kontrol edildi, 110’u uyarıldı

Karikatürlerden "Tesbihat" sergisi açıldı

Suriye Savunma Bakanı, Şam'da üst düzey Rus heyetini kabul etti

Bangladeş'in kaçak Başbakanı Şeyh Hasina, idama mahkum edildi

Gazze'de siyonist rejimin drone saldırısında bir Filistinli şehit oldu

Mekke–Medine yolunda otobüs ile tanker çarpıştı: En az 42 Ölü

Batman'daki köylülerin yol ve altyapı çilesi: Kırk yıldır hizmet bekliyoruz

15 bin öğretmen için tercih süreci başladı

Siyonist rejim hava kuvvetleri subayı ve eşi, İran için casuslukla suçlanıyor

ASELSAN, 26 milyon dolarlık medikal görüntüleme sistemi sözleşmesi imzaladı

İran Dışişleri Bakanı: Şu anda uranyum zenginleştirme işlemi yapılmıyor

Gaziantep'te 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Gaziantep'te düğünde havaya ateş açan şahıs yakalandı

Doğu Ukrayna'da Rusya'nın roket saldırısı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

DMM, "Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Türkiye’ye gönderildiği" iddialarını yalanladı

Her yıl yaklaşık 150 bin bebek prematüre doğuyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman’da traktör tankerinden 44.900 paket kaçak sigara çıktı

Almanya, siyonist rejime yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırıyor

Adana’da bir haftalık asayiş bilançosu : 376 kişi yakalandı

Kış aylarında taze sıkım çörek otu yağına yoğun ilgi

ABD askerlerinin, Irak işgalinde çocukları bilinçli olarak katlettiğine dair yeni kanıtlar ortaya çıktı

Yeşilyurt Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz kurs desteği

İyi hissetmenin en basit yolu, yürüyüş