• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Adalet Bakanı Bozdağ: “Soruşturmalar, ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar gidilecek”

28 Şubat 2023, Salı 19:10
28 Şubat 2023, Salı 19:10
Adalet Bakanı Bozdağ: “Soruşturmalar, ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar gidilecek”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adalet Bakanı Bozdağ: “Soruşturmalar, ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar gidilecek”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde adalet hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü ve soruşturmalarda ucu kime uzanırsa uzansın sonuna kadar gidileceğini söyledi.
Adıyaman’da kurulan konteyner kentte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında bölgedeki adalet hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini kaydeden Adalet Bakanı Bozdağ, “Adıyaman adalet binamızı ziyaret ettik. Adıyaman adliyemiz de hafif hasarlı ancak adli hizmetler belli ölçüde burada devam ediyor. Adıyaman’da görev yapan başsavcımız, komisyon başkanımız, savcılarımız, hakimlerimiz buradalar. Ayrıca ülkemizin değişik yerlerinden gönüllülük esasına göre görevlendirdiğimiz savcılar, başsavcılar, adli personel, adli tıp uzmanları da Adıyaman’da görev yapıyor. Adıyaman özeli ve bölge genelinde şu ana kadar 735 civarında cumhuriyet savcısı, 468 civarında adli tıp uzmanı ve teknikeri, diğer adli personelle beraber yaklaşık 5 bin civarında geçici ve gönüllü görevlendirmeler yapıldı. Bölgedeki adalet hizmetleri aksamadan yürüsün ve bölgede deprem sonrası defin işlemleri, kimliklendirme işlemleri, delillendirme işlemleri, diğer pek çok hukuki taleplerin karşılanması ve dosdoğru yapılması, aksamadan yürümesi için her türlü tedbiri aldık. Şu ana kadar Adıyaman’da bu hizmetler aksamadan eksiksiz dosdoğru bir şekilde yerine getirilmektedir. Bölgenin tamamında adalet hizmetleri aksamadan yürümektedir” dedi.

“Hiçbir enkaz, delil tespiti yapılmadan kaldırılmadı”
Enkaz kaldırma işlemlerine delil tespiti yapılmadan müsaade edilmediğini kaydeden Bakan Bozdağ, “Adli süreçte delillendirme çalışmaları Adıyaman’da süratle devam etmektedir. Şu anda cumhuriyet savcılarımıza intikal eden konuların tamamında delillendirme işlemlerinin yapıldığını ve bundan sonra iletilecek hususlarda da delillendirme çalışmalarının devam ettiğini bildirmek isterim. Hiçbir enkaz ceza hukuku soruşturması bakımından delil tespiti yapılmadan kaldırılmamıştır. Adıyaman’da da delil tespiti yapılmadan kaldırılmış tek bir enkaz söz konusu değildir. Bundan vatandaşlarımız emin olsunlar. Herhangi bir hak kaybına yol açacak ihmal söz konusu değildir. Her şey usulünce yasalarımıza göre yerli yerince yapılmaktadır. Bunun altını bir kez daha çizmekte fayda görüyoruz” diye konuştu.

“Ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar gidilecek”
Soruşturmaların sadece müteahhitler üzerinde yürütülmediğini vurgulayan Bozdağ, “Zaman zaman soruşturmaların sadece müteahhitlerle ilgili olduğuna dair de kamuoyunda değerlendirmeler yapılıyor. Burada şunu ifade etmek isterim; bu soruşturmalar sadece müteahhitlerle ilgili değil, yapı sahipleriyle ilgili, denetim elemanlarıyla ilgili, fenni mesullerle ilgili ve bir inşaatın tamamlanma sürecinde kimler hangi konularda görev aldılarsa bunların tamamıyla ilgili soruşturmalar kendi usulü çerçevesinde yürüyor. Ancak bunlarla ilgili binaların yaşlarına baktığımızda çoğunluğu 99 öncesi tarihlerde yapılan binalar olduğu için de bunların fenni mesulleri kimdir, denetim yapanları kimdir, başka başka iş ve işlemlerini yapanlar kim, bunların sorumluları kim, elbette bunların tespiti, delillendirilmesi zaman almaktadır. Zaman içerisinde herkes bu konuda ihmali, kusuru kimin varsa bunlar tespit edildiği takdirde kusurları oranında sorumlu olduğunu, yargı önünde de hesap verdiğini herkes görecektir. Bunlar bir bir ortaya çıkacaktır. Herhangi bir şekilde herhangi bir kişiye ya da şirkete ya da başka birilerine karşı ayrımcılık söz konusu değildir. Her konuda soruşturmalar ucu kime uzarsa uzasın sonuna kadar devam edecek. Adalet yerini bulacaktır. Bir yanlışlık yapan, kusuru olan ve yargı kararıyla tespit edilen herkes, milletin huzurunda yargıya hesabını verecektir. Bu noktada aziz vatandaşlarımızın hiçbir endişesi olmaması gerektiğini bir kez daha buradan ifade etmek isterim. Kimliklendirme çalışmalarında da şu ana kadar büyük netice alınmıştır. Yakınlarını arayan insanlarımızın yakınlarını kendilerine teslim edilmiştir. Çok az sayıda arama var. Bunlar da eminim ki yakın bir zamanda kimliklendirilmesi yapılarak, vatandaşlarımıza buna dair teslim ve bilgiler verilecektir. Onun için de biraz zamana ihtiyaç olduğunu ama bu rakamın da çok aza indiğini buradan ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

BM'den ateşkes ihlali uyarısı: Ateşkes boyunca 591 Filistinli hayatını kaybetti

İtalya'da şiddetli yağış ve heyelan:  1 ölü, 2 yaralı

Çiftçilerden Atina’da traktörlü protesto

UNRWA siyonist baskıya dikkat çekti: Ajansın ortadan kaldırılması için siyasi baskılarını sürdürüyorlar

Afyonkarahisar'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Van’da yasa dışı avlanan kişiye 87 bin TL ceza uygulandı

Siyonist işgalcilerde değişen birşey yok: Ekini ve nesli ifsat etmeye devam

İstanbul Havalimanı’nda 13 kilogram Mersin balığı havyarı ele geçirildi

Ramazan ayı yaklaşırken siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Ofer Zindanı'na baskın düzenleyip Filistinlilere yapılan işkenceyi övdü

Kongo'dan 23 Mart Hareketi ile ateşkes kararı

Diyarbakır’da seyyar satıcılarla zabıta arasında gerginlik yaşandı

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Malatya'da zabıta ekipleri 2025 yılında 9 bin 592 işyerinde denetim gerçekleştirdi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakır'ın raylı sistem projesini Meclis gündemine getirdi

Danimarka'ya ait F-35 savaş uçakları NATO'nun "Arktik Gözcü" faaliyetine katıldı.

ABD-Tayvan Ticaret Anlaşması İmzalandı

Erzurum merkezli “phishing” dolandırıcılığı operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Dolandırıcılık şebekesine operasyon: 22 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin azmi bize güç veriyor

Manisa’da aşırı yağış ve sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM'den ateşkes ihlali uyarısı: Ateşkes boyunca 591 Filistinli hayatını kaybetti

İtalya'da şiddetli yağış ve heyelan:  1 ölü, 2 yaralı

Çiftçilerden Atina’da traktörlü protesto

UNRWA siyonist baskıya dikkat çekti: Ajansın ortadan kaldırılması için siyasi baskılarını sürdürüyorlar

Afyonkarahisar'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Van’da yasa dışı avlanan kişiye 87 bin TL ceza uygulandı

Siyonist işgalcilerde değişen birşey yok: Ekini ve nesli ifsat etmeye devam