-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,10
-
EURO
51,22% 0,07
-
GRAM ALTIN
6438,29% 0,34
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Adalet Bakanı Tunç: Süresiz nafakanın kaldırılması gündemde değil
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi’nde yer alan ve “Kovid-19 düzenlemesi” başta olmak üzere birçok konuya açıklık getirdi.
Tunç, TBMM’de görüşülecek olan ve kamuoyunda “11. Yargı Paketi” olarak bilinen kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.
Teklifle toplumsal huzurun güçlendirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Tunç, özellikle örgüt faaliyetleri kapsamında çocukların suçta kullanılmasına yönelik cezaların artırılacağını söyledi. Suça sürüklenen çocuklarla ilgili TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Tunç, bu alandaki kapsamlı düzenlemelerin komisyon çalışmalarının ardından gündeme geleceğini ifade etti.
Meskun mahalde silahla ateş etme, düğün ve asker uğurlamalarında silah kullanımı gibi eylemlerde cezaların artırılacağını belirten Bakan Tunç, trafikte yol kesmenin müstakil bir suç haline getirileceğini de açıkladı.
Ayrıca kiralık araçlarla işlenen suçlarda yaptırımların ağırlaştırılacağını, bilişim suçlarıyla mücadele kapsamında blar ve ödeme kuruluşlarına yeni yükümlülükler getirileceğini söyledi. Cep telefonu hatlarına ilişkin ek tedbirlerin de pakette yer aldığını aktardı.
Kamuoyunda “Kovid-19 düzenlemesi” olarak bilinen ve 31 Temmuz 2023 öncesinde suç işleyen hükümlülerin daha erken açık cezaevine veya denetimli serbestliğe ayrılmasına imkan tanıyan düzenleme hakkında da konuşan Tunç, söz konusu maddenin af niteliği taşımadığını vurguladı.
Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:
“Bu bir af değil. Suç tarihi bakımından aynı durumda olan hükümlülerin aynı uygulamaya tabi tutulması talebi vardı. Önceki düzenlemeden 31 Temmuz 2023 itibarıyla cezaevinde bulunanlar yararlanmıştı ancak aynı tarihte ya da daha önce suç işleyen bazı kişiler bu kapsama girmemişti. Eşitlik gereği düzenlemeye gidildi. Takdir TBMM’nindir.”
Tunç, düzenlemede suç kapsamının değiştirilmediğinin altını çizerek, örgütlü suçların bu uygulamanın dışında kaldığını belirtti.
Süresiz nafakanın kaldırılmasına ilişkin Tunç, “Şu anda gündemde değil. Aile hukukuyla ilgili çalışmalarımız var fakat mevcut aşamada böyle bir düzenleme yok.” yanıtını verdi. (İLKHA)
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Yükleniyor







