• BIST 100

    10961,98%0,56
  • DOLAR

    40,66% 0,05
  • EURO

    47,61% 0,45
  • GRAM ALTIN

    4439,79% 0,85
  • Ç. ALTIN

    7059,19% 0,00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı

22 Eylül 2023, Cuma 08:30
22 Eylül 2023, Cuma 08:30
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da “13. Karpuz Festivali”ne katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi tescil işaretli Diyarbakır karpuzunun tanıtılması amacıyla ortaklaşa düzenlediği “13. Karpuz Festivali”ne katıldı.

Festival, Keçi Burcu’ndan Dağkapı Meydanı’na kadar karpuz yüklü deve, bando takımı, erbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı. Korteje Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Sait Yaz, Galip Ensarioğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin Dağkapı Meydanı’na ulaşmasıyla Bakan Tunç ve beraberindekiler, el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret etti. Halk oyunları ve bando gösterilerinin gerçekleştirildiği festivalde, çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı.

Adalet Bakanı Tunç, burada yaptığı konuşmasında, Diyarbakır’ın artık huzur şehri olarak anıldığını dile getirdi. Kente 21 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli hizmetlerin yapıldığını dile söyleyen Bakan Tunç, “Diyarbakır artık huzurun kenti. Diyarbakır o eski sıkıntılı günleri aştı. Diyarbakırlılar sayesinde bu sıkıntıları aştı. Kortej yürüyüşünde hep beraberdik. Cadde boyunca insanların gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki huzur artık Diyarbakır’daki birlik ve beraberliğin şefkatin ifadesidir. Diyarbakırlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Diyarbakır’ımız binlerce yıldır çok sayıda medeniyete beşiklik yapmış bölgemizin lider şehridir. Bu coğrafyanın en önemli kentidir. Türkiye’mizin göz bebeğidir. Diyarbakır’ımıza 21 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli hizmetler yapıldı. Bu süre içerisinde Diyarbakır terör nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Ama artık o günler geride kaldı. Bundan sonra Diyarbakır medeniyetlere beşiklik yapmış, peygamberlere, sahabelere, evliyalara ev sahipliği yapmış Diyarbakır’ımız, bundan sonra gelişmenin, turizmin, tarihin, kalkınmanın şehri olmaya devam edecek. Bölgenin bir lokomotifi olarak yürümeye devam edecek” dedi.

“Türkiye yüzyılının inşasında Diyarbakır’ın rolü çok önemli olacak”
Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarını ifade eden Tunç, “Bugüne kadar temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Bir Diyarbakırlı annemiz cezaevine gittiği zaman çocuğuyla kendi dilinde konuşamazdı. Bunun yolunu Recep Tayyip Erdoğan açtı. Bir Diyarbakırlı siyasetçimiz kendi dilinde vatandaşlarına hitap edemezdi. Bunun yolunu Recep Tayyip Erdoğan açtı. Bir Kürtçe şarkı söylemek yasaktı. O günleri yaşadı bu Türkiye. Tüm bu yasakları kiminle aştı Türkiye? İşte Recep Tayyip Erdoğan’la ve AK Parti iktidarıyla Türkiye yüzyılının inşasında Diyarbakır’ın rolü çok önemli olacak” diye konuştu.

Diyarbakır karpuzunun festivalini gerçekleştirdiklerini söyleyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, “Bugün hakikatten Diyarbakır’ımızın da özel günüdür. Diyarbakır’ımız özel ve güzel bir şehir. Tarihi 12 bin 500 yıl geriye giden, o tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, 33 medeniyetin de izlerini gördüğümüz, yaşadığımız bir şehir. İlimiz, 48 adet coğrafi tescilli ürünüyle de ortaya çıkmış bir şehir. Bu 48 üründen bir tanesi olan Diyarbakır karpuzumuzu da burada bugün festivalini hep birlikte gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Festivale katılım sağlayan Rojbin Baran ise şunları söyledi:
“Geçen sene Sur Kültür Yolu Festivali düzenlenmişti. Bu yıl düzenlenen festival geçen senekinden daha güzel. Büyüklerimiz bizlerin mutluluğu için uğraşıyorlar. Aynı zamanda milletvekillerimiz, bakanımızı burada görünce çok mutlu olduk.”

İşgal rejimi, Lübnan'a saldırdı: Bir şehit çok sayıda yaralı

Uyuşturucu 11 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da dilencilere ve ışıkta satış yapan çocuklara denetim

Batman'da 75 yaş üstü vatandaşlara evde nüfus hizmeti

Zabıtaya mukavemet gösteren şahsın iş yeri kapatıldı

Gaziantep'te FETÖ hükümlüsü yakalandı

OGM’den vatandaşlara "Yangın" uyarısı

Batman'da sağlıkta dijital denetim dönemi başladı

xAI, Grok AI kullanarak ücretsiz video içeriği üretimini başlatacak

Batman'da fizik tedavi merkezinde 6 ayda 4 bin hasta tedavi edildi

Kremlin: Putin ve Trump görüşecek

Portekizli Flavio, Cizre’de Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Bakan Işıkhan: 2024 yılında tıbbi mama için 1,3 milyar lira ödeme yapıldı

Eski Hamam Sokağı esnafı: Batman'ın merkezindeyiz ama hizmet dışı kaldık

Güney Afrika, dünyayı Filistin'i tanımaya ve Gazze'deki soykırımı durdurmaya çağırdı

Gazze'de hava saldırısında 17 Filistinli şehid oldu

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü anne sütünün önemine dikkat çekti

Brent petrol 67,02 dolardan işlem görüyor

Temmuz ayında elektrik tüketiminde rekor artış

Japonya'da savaş uçağı düştü

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 yaralı

Öğretim Görevlisi Dr. Kul, işgal rejiminin Gazze'de ihlal ettiği savaş suçları ve etkisini anlattı

Batman'da 22 kilo skunk ele geçirildi, 4 kişi tutuklandı

SPK ile Türkiye Noterler Birliği arasında Finansal Okuryazarlık Protokolü imzalandı

Üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere önemli tavsiyeler!

Batman'da 1.4 milyon TL dolandırılan iş adamı: Devlet bu ağa müdahale etmeli

Altın yeniden yükselişte

Trump, ithal yarı iletkenlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulamayı planlıyor

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi'nden sahte belge soruşturmasına ilişkin açıklama

Motorine 1 lira 77 kuruş indirim geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi, Lübnan'a saldırdı: Bir şehit çok sayıda yaralı

Uyuşturucu 11 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da dilencilere ve ışıkta satış yapan çocuklara denetim

Batman'da 75 yaş üstü vatandaşlara evde nüfus hizmeti

Zabıtaya mukavemet gösteren şahsın iş yeri kapatıldı

Gaziantep'te FETÖ hükümlüsü yakalandı

OGM’den vatandaşlara "Yangın" uyarısı