• BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,77% 0,04
  • EURO

    46,71% 0,72
  • GRAM ALTIN

    4248,58% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05

Adana Gazze için yürüdü: "Gazze’ye kim el atacaksa o bu ümmetin lideri olacak"

11 Mayıs 2025, Pazar 04:02
11 Mayıs 2025, Pazar 04:02
Adana Gazze için yürüdü:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Adana’da “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” düzenlendi. Mitingde “Gazze’ye kim el atacaksa o, bu ümmetin lideri olacak” açıklamalarına yer verildi.

İnönü Parkı'nda toplanan halk, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Beşocak Meydanı’na yürüdü. “Haydi Adana, Filistin için yürüyoruz” çağrısıyla gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, Filistin bayrakları ve dövizlerle Gazze halkının direnişine destek verdiklerini gösterdi.

Beşocak Meydanı’nda devam eden program, Faruk Güzel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından selamlama konuşmasını Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan yaptı.

Eraslan’ın konuşmasının ardından sanatçılar Gazze için ezgilerini seslendirdi. Ezgilerin akabinde küçük bir kız çocuğu Gazze için duygusal bir şiir okuyarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Okunan şiirin ardından Mavi Marmara Gazisi Muharrem Güneş sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, konuşmasında, “Bir buçuk yılı aşkın bir süredir israil terör örgütü Gazze'de sivil yerleşim yerlerinde, yaşlı, çocuk, engelli, kadın, bebek demeden katliama devam ediyor. Bir buçuk yıldır vicdan sahibi Müslüman ve gayrimüslim insanların bu vahşeti durdurun çağrısına ve yapılan tüm eylemlere rağmen ne batıdan ne doğudan arzu edilen cevap gelmedi.” ifadelerini kullandı.

Artık somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Eraslan, ABD’nin işgalci rejime verdiği silah desteğine dikkat çekerek, kardeş ülkelerin aynı şekilde Gazze'ye silah yardımı yapmaları gerektiğini dikkat çekti.

Eraslan, konuşmasında şu çağrılarda bulundu:

“Adana'da bulunan konsolosluğun tamamen kapatılmasını, Müslüman ülkeleri vurmak üzere ülkemizden hiçbir uçuşa izin verilmemesini, Ceyhan'da BOTAŞ'ın siyonist israile petrol akışını durdurmasını, ülkemizden israile savaşmak üzere giden çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını, geri dönenlerin tespit edilerek yargılanmasını, gereken en ağır cezanın verilmesini ve bu cezayı almalarını, kamu kurumlarında satılan ve halkımızın boykot ettiği ürünlerin satışına son verilmesini, Mısır sınırında bulunan ve tamamen insani yardım taşıyan tırların bir an önce Gazze'ye ulaştırılmasını, siyonist rejimle olan siyasi, ticari ve askeri anlaşmalara son verilmesini, siyonist rejimin sınır tanımaz vahşeti ve yayılmacı politikası karşısında Türkiye'nin Suriye'de meydana gelen siyonist rejim tehdidine karşı gerekli önlemleri almasını ve artık kaçınılmaz olan askeri üs kurulmasını istiyoruz.”

“Buradan bazı ürünleri boykot ederken yerli üreticilerimizin de bu boykota katkı verecek bir düzeyde adım atması bu bakımdan çok önemli” diyen Eraslan “Yapacağı indirim kampanyaları ile destek vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

"Fiilî dualar Allah’a doğrudan ulaşır"

Mavi Marmara Gazisi Muharrem Güneş, Gazze'deki direnişin başarısına dikkat çekerek, gerçek yardımın fiilî dua ile olacağını vurguladı.

Güneş, “Allah, düşmanların kalbine korku salmamız için bize görev yüklüyor. Yasin 105’ler yapacağız, fedai mücahitler yetiştireceğiz. Fiilî dualar Allah’a doğrudan ulaşır. 'Attığınızda siz değil, Allah atar.' Kimse devletlere bakmasın, herkes bireysel sorumluluğunu yerine getirsin.” diye konuştu.

Müminlerin sorumluluğunu hatırlatan Güneş “Allah her birimize sorumluluk yüklüyor. Birinci basamaktayız ama yüzüncü basamağa çıkmak istiyoruz. Müslüman bireylerden ümmete kadar herkesin birbirini gözlemleyerek sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir.” dedi.

“Gazze yüreğinizde ne kadar yer tutuyorsa, Allah katında da o kadar yeriniz vardır”

İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, yaptığı konuşmada Gazze direnişinin önemine dikkat çekerek, Müslümanların bu konudaki duyarlılığına göre Allah katındaki değerlerinin şekilleneceğini vurguladı.

Göktaş "Allah katındaki değerinizi öğrenmek istiyor musunuz? Rabbimin yanında benim değerim nedir diye düşünüyor musunuz, merak ediyor musunuz? Eğer ediyorsanız, bunun cevabını vereyim: Sizin yüreğinizde Gazze'nin ne kadar yeri varsa, Allah'ın yanında da sizin öylesine yeriniz vardır. Bu sadece Müslümanlar için değil; bir insanın yüreğinde ve gündeminde Gazze varsa, bil ki Allah’ın yanında da o kişi gündemdedir. Tabiri caizse Allah'ın zikri alanındadır. Gazze'deki çocukların sizin yanınızdaki değeri neyse, bilin ki Resulullah'a da o derece yakınsınız yahut uzaksınız. Bu bir ölçüdür” dedi." ifadelerini kullandı.

“Savaş sadece siyonist rejimle değil, işbirlikçi Arap krallarıyla da”

Gazze’deki direnişin büyüklüğünün fark edilmediğine işaret eden Göktaş “Siz zannediyor musunuz ki Kassam Tugayları, HAMAS ve Gazzeli kardeşlerimiz bir avuç siyonist ile savaşıyor? Vallahi şu anda Arap kralları İsrailden daha çok düşmandır Gazze'ye. Suud kralı, Ürdün ve Sisi, Netenyahu'dan daha fazla düşmandır. Çünkü Gazze galip gelirse, onlar da yerinde duramayacaklarını biliyorlar." şeklinde konuştu.

“Gazze’ye kim el atacaksa o bu ümmetin lideri olacak”

Göktaş, Müslümanların 100 yılı aşkın süredir halifesiz kaldığını belirterek şöyle devam etti: "Allah’tan bir şey istiyoruz. Diyoruz ki: Allah’ım, 100 yıldan fazladır halifemiz yok. Müslümanların derhal başlarına bir halife getirmeleri lazım. Bu ümmetin Peygamberi vefat ettiğinde daha defnedilmeden hemen halife seçildi. Niye? Çünkü Müslümanlar bir dakika bile halifesiz, lidersiz olamazlar. Biz daha hâlâ bir halifeyi seçemedik. Buradan dünyadaki tüm İslam âlemine, yöneticilere ve liderlere sesleniyoruz: Yeter artık, bizim bir başımız olmalıdır. Halifenin birinci görevi Gazze’ye el atmaktır.”

“Gazze’nin şehitleri Avrupa’da İslam’a kapı araladı”

Göktaş konuşmasının sonunda, "50 binden fazla şehidimiz, 100 binden fazla yaralımız var. Ama Avrupa’da daha fazla insan İslam’a girdi. Viyana, New York, Paris’in üniversitelerinde binlerce insan oradaki katliamlara bakarak Müslüman oldular. Tarihin hiçbir döneminde Avrupa bu şekilde Müslüman olmamıştı." dedi.

Yürüyüş ve mitinge; Peygamber Sevdalıları, Umut Kervanı, İHH, Uhuvvet Hareketi, ASİM, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Özgür-Der, YediHilal, Gençlik Adana, ÇUDER, İNFAK, SAFA Vakfı, , Davet ve Kardeşlik Vakfı gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Katılımcılar, siyonist işgal rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstererek, Filistin halkının yanında olduklarını bir kez daha haykırdı. (İLKHA)

Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli