Tarih: 25.09.2024 17:30

Adana'da Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Ahilik Haftası kapsamında ilin ahisi seçilen 60 yıllık saat ustası İsmail Isınır'a Ahilik Kaftanı giydirdi.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Taşçı'nın duasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Ahiliğin köklü bir tarihe sahip olduğunu ve sadece ticari bir yapı değil, toplumsal hayata yön veren bir değerler bütünü olduğunu vurguladı. Göger, "Ahilik; dürüstlüğün, dayanışmanın ve hoşgörünün en güzel örneğidir. Geleceğimizi güvenle inşa etmek için bu kültürü yeni nesillere aktarmalıyız." dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise ahilik kültürünün sadece esnaf ve zanaatkârlar arasında değil, tüm toplumda adil ve erdemli bir yaşamı teşvik eden bir hayat felsefesi olduğunu ifade etti. AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık da Ahiliğin geçmişten günümüze uzanan güçlü bir miras olduğuna dikkat çekti.

Törenin devamında ilin Ahisi İsmail Isınır'a kaftanını Vali Köşger ve Niyazi Göger giydirirken, ilin Kalfası kaportacı Deniz Yel'e AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, ilin Çırağı Orçun Sunaer'e ise Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram kaftanlarını takdim etti. Kutlamalar halk oyunları ve bando gösterileriyle sürdü, ardından Ahi pilavı ikramı yapıldı.

Büyüksaat Ziyapaşa Parkı'nda gerçekleştirilen kutlamalara, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci ve birçok üst düzey yetkili ile esnaf ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —