• BIST 100

    16733,28%0,22
  • DOLAR

    43,87% 0,04
  • EURO

    51,91% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7306,08% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11830,46% -0,11

Adana'da asayiş verileri açıklandı

24 Kasım 2025, Pazartesi 16:18
24 Kasım 2025, Pazartesi 16:18
Adana
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, ekim ayına ilişkin terör, asayiş, narkotik, organize suç, trafik ve göç başlıklarındaki verileri paylaşarak kent genelinde kamu düzeninin güvenle sürdürüldüğünü belirtti

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ekim ayına ilişkin asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Asayiş toplantısının ardından basına aıklamalarda bulunan Vali Köşger, kent genelinde asayişin sağlandığını belirtti.

"Hiçbir eylem girişimine fırsat verilmemiştir"

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, aile kurumunu güçlendirme çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinliklere de değinerek, "Geçtiğimiz hafta sonu bağımlılıklarla mücadeleyi merkezine alan Bağımsız Aile Festivali’ni düzenleyerek toplumun her kesimini aile bütünlüğünü koruma yönünde ortak bir farkındalıkta buluşturduk" dedi.

Vali Köşger, terörle mücadeleye ilişkin, "Ekim ayında terör örgütlerine yönelik toplam 13 operasyon icra edilmiş; bu kapsamda 35 şüpheli gözaltına alınmış, 14’ü tutuklanmış, 7 kişi hakkında ise adlî kontrol kararı verilmiştir. Sahadaki görünür varlık ve istihbarî hassasiyet sayesinde hiçbir eylem girişimine fırsat verilmemiştir" bilgisini paylaştı.

Asayiş suçlarıyla mücadele

Köşger, kişilere karşı işlenen suçlarda Ekim 2024 ve Ekim 2025 karşılaştırmasını aktararak, "Konut dokunulmazlığının ihlali 20’den 11’e düşmüştür. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu 8’den 13’e yükselmiştir. Çocuğun cinsel istismarı 67’den 44’e düşmüştür. Kasten yaralama olayları 724’ten 714’e düşmüştür. Cinsel saldırı 22’den 18’e düşmüştür. Kasten öldürme olayları Ekim 2024’te 10 iken, Ekim 2025’te 7’ye düşmüştür. Tehdit suçu 685’ten 653’e düşmüştür. Cinsel taciz 26’dan 20’ye düşmüştür" dedi.

Malvarlığına karşı işlenen suçlarla ilgili olarak ise, "Otodan hırsızlık olayları 33’den 16’ya düşmüştür. Motosiklet hırsızlığı olaylarında 55’den 33’e gerilemiş ve dikkat çekici düşüş yaşanmıştır. Evden hırsızlık olaylarında 66’dan 39’a gerilemiştir. İş yerinden ve kurumdan hırsızlık olayları 50’den 47’ye düşmüştür. Dolandırıcılık suçlarında 99’dan 106’ya yükselmiştir. Yağma(gasp) olay sayısı 47’den 33’e düşmüştür" ifadelerini kullandı.

Köşger ayrıca, "2024 yılı Ekim ayında 1.812 asayiş olayı kaydedilmişken, 2025 yılının aynı döneminde bu sayı 1.735’e gerilemiş, olay sayısında %4,2 oranında azalma sağlanmıştır. Aydınlatma oranı %97 seviyesindedir" bilgisini verdi.

Ruhsatsız silahlarla ilgili ise, "Asayiş suçları kapsamında ruhsatsız silah taşıma ve silah kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, toplam 271 ruhsatsız silah (217 tabanca, 4 uzun namlulu tüfek, 12 kurusıkı tabanca ve 38 av tüfeği) ele geçirilmiştir. Bu kapsamda 327 kişi hakkında yasal işlem yapılmış; bunların 105’i tutuklanmış, 36’sı adli kontrol altına alınmış, 186’sı ise savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştır" ifadelerini aktardı.

Organize suçlarla mücadele

Köşger, organize suçlarla ilgili, "Ekim ayında yürütülen çalışmalar kapsamında 3 operasyon icra edilmiş; 251 şüpheli yakalanmış, bunların 205’i tutuklanmış, 38’i adlî kontrol altına alınmıştır. 2 organize suç çetesi tamamen çökertilerek, suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 1,2 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur" dedi.

Uyuşturucu ile mücadele

Vali, uyuşturucu ile mücadelede ise şunları paylaştı: "İmalat ve ticarete yönelik 214 operasyon icra edilmiş; 324 şüpheli gözaltına alınmış, 217 şüpheli tutuklanmış, 44 şüpheli adli kontrol altına alınmıştır. Kullanıcılık ve diğer 840 olay kapsamında 990 kişi gözaltına alınmış; 3 kişi tutuklanmış, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir."

Uyuşturucu maddelerle ilgili olarak ise, "Ele geçirilen maddeler: 23 kilo 855 gram esrar, 6 kilo 296 gram metamfetamin, 57 kilo 100 gram skunk, 143 gram eroin, 332 gram kokain, 9 kilo 651 gram bonzai, 93 kök kenevir, 54 bin 667 adet sentetik ecza, 76 adet captagon, 382 adet ecstasy" şeklinde bilgi verdi.

Siber suçlarla mücadele

Köşger, siber suçlarda ise, "Ekim ayında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 428 hesap veya şahıs hakkında suç unsuru tespit edilmiştir. Bunlardan 29’u asayiş, 22’si narkotik, 88’i terör, 10’u kaçakçılık, 165’i güvenlik, 10’u siber ve 104’ü diğer suçlar kapsamında değerlendirilmiştir. İki operasyonda 37 şüpheli gözaltına alınmış, 25’i tutuklanmıştır. Ayrıca çevrim içi çocuk istismarına yönelik 3 operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınmış ve 2’si tutuklanmıştır" dedi.

Trafik denetimleri

Köşger, trafik denetimlerine ilişkin, "2024 Ekim ayında 259.136 araç denetlenmişken, 2025 Ekim ayında bu sayı 402.772 araca yükselmiştir. İşlem yapılan araç sayısı 53.613’ten 84.388’e çıkmıştır. Kaza yerinde hayatını kaybeden vatandaş sayısı ise 2024 Ekim’de 3 iken, 2025 Ekim’de 6’ya yükselmiştir" bilgisini verdi.

Çakar ve servis denetimleri hakkında ise, "Çakar denetimi yapılan araç sayısı 1.555’ten 1.295’e inerken, işlem yapılan çakarlı araç sayısı 16’dan 3’e düşmüştür. Ticari taksilerde denetim 1.204’ten 1.503’e, işlem sayısı 471’den 949’a; okul servislerinde denetim 2.361’den 2.665’e, işlem yapılan okul servis sayısı 232’den 303’e yükselmiştir" dedi.

Düzensiz göçle mücadele

Vali, düzensiz göçle ilgili, "Ekim 2025 itibarıyla Adana’da geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısı 180.552, yasal kalış hakkı bulunan yabancıların toplam sayısı ise 188.385 olarak belirlenmiştir. İl genelinde 8 Mobil Göç Noktası aktif olarak görev yapmış; bu noktalar ve sahadaki ekipler vasıtasıyla 112.293 kişinin kimlik denetimi gerçekleştirilmiş, bu denetimler sonucunda 3.513 düzensiz göçmen tespit edilmiştir" ifadelerini paylaştı.

Operasyon sonuçları hakkında ise, "Düzensiz göçle mücadele kapsamında 294 operasyon düzenlenmiş, bu operasyonlar neticesinde 51 kişi tutuklanmış, 17 kişi adli kontrol altına alınmış ve 75 araca el konulmuştur" dedi.

Vali Köşger, açıklamasını son olarak, "Bütün bu veriler birlikte değerlendirildiğinde, Ekim ayı Adana’mız için coşku ile düzenin, hareketlilik ile huzurun aynı anda yaşandığı bir dönem olmuştur. Başta Adana İl Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere, Jandarma Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Göç İdaresi Müdürlüğümüz ile tüm güvenlik birimlerimizin üstün çabaları büyük önem taşımaktadır. Ekim ayının ortaya koyduğu tablo, Adana’nın suç oranlarını aşağı çekerken, önleyici kapasitesini ve aydınlatma gücünü yüksek seviyede koruduğunu göstermektedir" diye sonlandırdı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Anahtar Kelimeler: adana'da asayiş verileri açıklandı
Anahtar Kelimeler: adana'da asayiş verileri açıklandı

İzmir barajlarında güncel doluluk oranları açıklandı

Şanlıurfa'da Küçüktepe sakinleri bozuk köy yolu nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu

Şanlıurfa’da dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi

İşgalcilerin bugünkü ihlalinde 3 Gazzeli şehit oldu

İkinci cemre suya düştü

Ukrayna'nın uyguladığı petrol ablukasına Macaristan'dan sert tepki

İzmir’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Gümüşhane’de eğitime kar engeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Üstel'i kabul etti

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da gençlere dijital dolandırıcılık uyarısı

Şanlıurfa’da ücretsiz beslenme danışmanlığı hizmeti

Son veriler işgalin Batı Şeria'da çarpıcı toprak gaspını ortaya koydu

Malatya'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Danimarka erken seçim için sandık başına gidiyor

Eğitim-Bir-Sen’den çağrı: 2023 sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti giderilsin

Ankaragücü’nden Gazze’de iftar: Üzülmeyin çocuklar…

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, "Epstein" bağlantıları sonrası istifa etti

95 günde hafız oldu

Bakan Kurum: COP31’de artık söz değil, eylem zamanı

AYM Başkanı Özkaya: Başvurular tamamen adalet odaklı değerlendiriliyor

İran Savunma Konseyi Sekreteri: ABD, nükleer silah konusuna odaklanmazsa anlaşma mümkün

Rusya ve Ukrayna arasında yeni cenaze takası

Fransa Yetim Eli’nden Etiyopya’da iftar programı

Cezayir Rus yapımı Su-57E Felon savaş uçaklarını envanterine kattı

Minik hafızlardan mukabelede Kur'an ziyafeti

Konya’da yoğun kar yağışı etkili oldu

TİHEK’ten YouTube’un Filistinle ilgili içerik kısıtlamalarına ayrımcılık cezası

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, sanayi yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu'ya yer verilmemesini Meclis'e taşıdı

Bakan Bolat ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir barajlarında güncel doluluk oranları açıklandı

Şanlıurfa'da Küçüktepe sakinleri bozuk köy yolu nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu

Şanlıurfa’da dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi

İşgalcilerin bugünkü ihlalinde 3 Gazzeli şehit oldu

İkinci cemre suya düştü

Ukrayna'nın uyguladığı petrol ablukasına Macaristan'dan sert tepki

İzmir’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti