10937,95%0,46
42,42% 0,02
49,07% 0,32
5632,04% -0,07
9244,10% 0,53
Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde havalı korna kullanan toplu taşıma araçlarına yönelik geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde 97 araç kontrol edildi, çeşitli ihlaller tespit edilen 36 sürücüye cezai işlem uygulandı ve 12 araç trafikten men edildi.
Ekiplerin yürüttüğü uygulamada havalı korna kullanımı başta olmak üzere muayenesiz ve sigortasız araç kullanımı ile sürücü belgesiyle ilgili farklı ihlaller değerlendirildi.
Denetimler sırasında havalı korna bulunduran ve kullanan araçlar tek tek incelenirken, sürücülerin belgeleri ve araçların teknik yeterliliği kontrol altına alındı.
Tespit edilen ihlaller kapsamında 36 sürücü hakkında işlem yapılırken, eksikliği bulunan 12 araç trafikten men edildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, benzer uygulamaların kent genelinde devam edeceğini bildirdi. (İLKHA)