-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,32% 0,01
-
EURO
51,23% -0,41
-
GRAM ALTIN
6422,67% -0,01
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
Adanalı hayırsever aracını Gazze için bağışladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, hayırseverlerin Filistin’e yönelik desteklerinin sürdüğünü belirterek, bir vatandaşın da aracını bağışladığını söyledi.
Umut Kervanı, Gazze’ye yönelik insani yardımlar kapsamında bağış kabulünü sürdürüyor. Son olarak ismini açıklamayan bir hayırsever, aracını Gazze’ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Adana Derneğine teslim etti.
Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, toplumda yardım bilincinin arttığını ve bağışların devam ettiğini belirtti.
Geçmişte ev, villa ve bisiklet gibi çeşitli bağışların yapıldığını hatırlatan Serin, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekti.
Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Serin, işgalci rejime verilen uluslararası destekleri eleştirdi.
Serin, boykotun sürmesi ve yardımların artarak devam etmesi çağrısında bulundu.
“Bu bir hayır salgınına dönüşsün istemiştik”
Yardım salgının ağır seyirde de olsa devam ettiğine dikkat çeken Serin, ilk bağışın ardından yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “İnşallah bu bir salgın halini alır demiştim. İstediğimiz manada olmasa da elhamdülillah duyarlı olan vatandaşlar ve hayırseverler araçlarını, evlerini bağışlamaya devam ediyorlar” dedi.
“Villasını veren de oldu, bisikletini bağışlayan da”
Daha önce bir hayırseverin villasını bağışladığını hatırlatan Serin, “Bir genç kardeşimiz yeni aldığı bisikletini, hiç kullanmadığı halde getirip Gazze’ye ulaştırılmak üzere bağışladı. Şimdi ise arkamızda görünen bu aracı bir hayırsever getirip bağışladı. İsminin söylenmesini istemedi. Allah-u Teâlâ hayrını kabul etsin” ifadelerini kullandı.
“Filistinlilerin yalnız bırakılmaması gerekiyor”
Filistinlilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Serin, şunları söyledi:
“Bütün dünya, başta Arap ülkeleri ve onların işbirlikçi yöneticileri olmak üzere israile yardım ediyor. Maalesef Filistinlilerin, Allah’tan ve duyarlı bazı Müslümanlardan başka hiçbir destekçileri yok. Bu yüzden bizim onları yalnız bırakmamamız lazım. Elimizden ne geliyorsa onu yapmamız lazım.”
“Hayırseverler duyarlılıklarını sürdürmeli”
Hayırseverlerin duyarlılığını önemsediklerini belirten Serin, “Allah-u Teâlâ bu aracı bağışlayanın hayrını kabul etsin, kat kat fazlası ile kendisine yeni imkânlar nasip etsin. Şunu söylüyoruz: boykota devam, yardıma ve duaya devam. Hayırseverlerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Tekrardan bu hayırseverimize teşekkür ediyorum. Allah-u Teâlâ kat kat ecrini versin inşallah” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak
Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda
Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu
Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı
Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez
Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu
Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor
Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı
Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü
Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor
Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü
Enerji krizinin ortasında Güney Sudan petrol üretimini genişletmeye hazırlanıyor
DMM: Dezenformasyon faaliyetlerinde artış gözlemlenmektedir
İçişleri Bakanı Ağrı’da
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Yükleniyor







