• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Adanalı hayırsever aracını Gazze için bağışladı

GÜNDEM 26.05.2025 15:51:42 0
Adanalı hayırsever aracını Gazze için bağışladı

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, hayırseverlerin Filistin’e yönelik desteklerinin sürdüğünü belirterek, bir vatandaşın da aracını bağışladığını söyledi.

Umut Kervanı, Gazze’ye yönelik insani yardımlar kapsamında bağış kabulünü sürdürüyor. Son olarak ismini açıklamayan bir hayırsever, aracını Gazze’ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Adana Derneğine teslim etti.

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, toplumda yardım bilincinin arttığını ve bağışların devam ettiğini belirtti.

Geçmişte ev, villa ve bisiklet gibi çeşitli bağışların yapıldığını hatırlatan Serin, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekti.

Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Serin, işgalci rejime verilen uluslararası destekleri eleştirdi.

Serin, boykotun sürmesi ve yardımların artarak devam etmesi çağrısında bulundu.

“Bu bir hayır salgınına dönüşsün istemiştik”

Yardım salgının ağır seyirde de olsa devam ettiğine dikkat çeken Serin, ilk bağışın ardından yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “İnşallah bu bir salgın halini alır demiştim. İstediğimiz manada olmasa da elhamdülillah duyarlı olan vatandaşlar ve hayırseverler araçlarını, evlerini bağışlamaya devam ediyorlar” dedi.

“Villasını veren de oldu, bisikletini bağışlayan da”

Daha önce bir hayırseverin villasını bağışladığını hatırlatan Serin, “Bir genç kardeşimiz yeni aldığı bisikletini, hiç kullanmadığı halde getirip Gazze’ye ulaştırılmak üzere bağışladı. Şimdi ise arkamızda görünen bu aracı bir hayırsever getirip bağışladı. İsminin söylenmesini istemedi. Allah-u Teâlâ hayrını kabul etsin” ifadelerini kullandı.

“Filistinlilerin yalnız bırakılmaması gerekiyor”

Filistinlilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Serin, şunları söyledi:

“Bütün dünya, başta Arap ülkeleri ve onların işbirlikçi yöneticileri olmak üzere israile yardım ediyor. Maalesef Filistinlilerin, Allah’tan ve duyarlı bazı Müslümanlardan başka hiçbir destekçileri yok. Bu yüzden bizim onları yalnız bırakmamamız lazım. Elimizden ne geliyorsa onu yapmamız lazım.”

“Hayırseverler duyarlılıklarını sürdürmeli”

Hayırseverlerin duyarlılığını önemsediklerini belirten Serin, “Allah-u Teâlâ bu aracı bağışlayanın hayrını kabul etsin, kat kat fazlası ile kendisine yeni imkânlar nasip etsin. Şunu söylüyoruz: boykota devam, yardıma ve duaya devam. Hayırseverlerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Tekrardan bu hayırseverimize teşekkür ediyorum. Allah-u Teâlâ kat kat ecrini versin inşallah” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Adana'da kaybolan gencin cansız bedenine 5 gün Sonra ulaşılabildi

Hafif ticari araç bariyerlere çarptı: 4 yaralı

Bitlis’te Gazze için "Vicdan Yürüyüşü" düzenlendi

Hindistan’da muson yağmurları: 30 ölü

“Bugün İsrail’e dur demezsek yarın biz de ölebiliriz”

Mardin’de bir evden yüklü miktarda ziynet eşyaları çalan iki kadın yakalandı

Kurban Bayramı için rengârenk şekerler tezgâhları süslemeye başladı

Kudüs Seriyeleri, Gazze'de işgal ordusuna ait patlayıcıları ele geçirdi: Karşı saldırıda kullanılacaklar!

Mardin’de balkondan düşen çocuk yaralandı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 54 bin 418'e yükseldi

Adanalı anneler ve çocuklardan Gazze’ye destek yürüyüşü

Adana’da Yeşilay Bisiklet Turu’na yoğun ilgi

Gaziantep'te çek senet çetesine operasyon

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Adana'da otomobil takla attı: 2 yaralı

Nijerya'da sporcuları taşıyan otobüs kaza yaptı: 21 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, STK temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya geldi

Tulkerem'e 126 gündür aralıksız saldırı: On binlerce kişi yerinden edildi

Pakistan ve İran'dan 500 bin Afgan, ülkelerine döndü

Yetimler Vakfı yüzlerce yetimi bayramlıklarla sevindirdi

"Duyarlı Tüketim: Boykot" yarışmasının kazananları açıklandı

Bingöl'de 4,4 büyüklüğünde deprem

Siyonist Katz'tan HAMAS liderlerine suikast tehdidi

Endonezya'daki taş ocağı heyelanlarında ölü sayısı 19'a yükseldi

Minibüs koyun sürüsüne çarptı: 13 küçükbaş hayvan telef oldu

Refah katliamında şehit sayısı 49'a, yaralı sayısı 200'e yükseldi

Almanya'da hastane yangını: 3 ölü onlarca yaralı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Refah katliamı, ABD-israil yardım planının iflasıdır

Proje imam hatip ortaokullarına yoğun ilgi: Öğrenciler sınavla kabul ediliyor

HAMAS: Refah katliamı işgalin faşist doğasını gözler önüne serdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ