• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

17 Eylül 2025, Çarşamba 18:59
17 Eylül 2025, Çarşamba 18:59
Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana’nın önemli ticaret merkezi Kocavezir, her yağmurda yaşanan su baskınları ve iş hanındaki düzensizlikler nedeniyle esnafı zor durumda bırakırken, iş yeri sahipleri kalıcı çözümler bekliyor.

1995’te yapımına başlanıp 1998’de faaliyete geçen Kocavezir İşhanı, Adana’nın önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kente uzun yıllardır ekonomik katkı sağlamakta. Ancak yıllardır süregelen altyapı sorunları nedeniyle iş hanında faaliyet gösteren esnaflar sıkıntılarını dile getirmek zorunda kaldı.

Özellikle yağmurlu havalarda zemin ve bodrum katlarda meydana gelen su baskınları, mobilya esnafının ürünlerini ve makinelerini kullanılamaz hale getirdiği ifade edildi.

Konuya dikkat çekmek için HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, esnafı ziyaret ederek yaşanan sorunları yerinde inceledi.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek, Kocavezir’in Adana için büyük bir değer olduğunu belirterek ilgili kurumların çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı, 

Yıllardır verilen sözlerin incelemenin ötesine geçmediğini dile getiren Beyazçiçek, belediyelere ve ilgili mercilere çağrıda bulundu.

Esnaflar ise su baskınlarıyla beraber iş hanındaki düzensizlik ve adaletsizliklerden şikâyet ederek yetkililerden kalıcı çözüm istedi.

Kocavezir’de iş yeri bulunan mobilyacılar, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yeniden su baskınlarıyla karşı karşıya kalma endişesi taşıyor.

“Kocavezir, Adana için büyük bir değer”

Kocavezir’in 1995 yılında yapımına başlanıp 1998’de faaliyete geçtiğini hatırlatan Beyazçiçek, “Kocavezir, Adana’mıza ciddi bir şekilde ekonomik ve istihdam anlamında katkıda bulunuyor” dedi.

“Yağmur yağdığında esnaf alın terini sele kaptırıyor”

Yağmurlu havalarda iş hanında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Beyazçiçek, “Maalesef özellikle yağmurlu havalarda zemin ve ilk katta suların birikmesi mobilyalarının, makinelerinin ve ürünlerinin heba olmasına kadar alın terini tabiri caizse adeta suya ve sele kaptırıyorlar. Kış kapıda, esnaflarımız bu konuda şu anda endişeye kapılmış durumdalar. Yağmur yağdığı zaman bu sorunla tekrar karşı karşıya geleceklerinin tedirginliğini taşıyorlar” şeklinde konuştu.

“Verilen sözler incelemenin ötesine geçmedi”

Konuya ilişkin daha önce yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını vurgulayan Beyazçiçek, “Daha önce ilgili merciler ile bu konular üzerine görüşmelerde bulunulmuş, yardımcı olunacağı yönünde söz verilmiş. Ancak bu sözler sadece incelemelerle sınırlı kalmış, sadra şifa olacak herhangi bir çözüm çıkmamış maalesef. Burada bulunan iki su pompası ile bu sıkıntıyı gidermeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Kurumsal bir yapıya kavuşturulmalı”

İşhanındaki düzensizliğe işaret eden Beyazçiçek, “Her iki katı gezdiğimizde ciddi anlamda bir düzensizliğin olduğunu gördük. Esnaflarımızın nezih ve güzel bir ortamda hizmet etmeleri noktasında kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerekir. Adana için Kocavezir denildiğinde büyük bir öneme sahip. Birçok kişi ailesi ile birlikte alışverişe geldiğinde maalesef içeri girdiği vakit kasvetli bir ortama girmiş gibi bir ruh haline kapılıyor. Bu durum esnafımızı olumsuz anlamda etkiliyor” dedi.

“Yetkilileri çözüm üretmeye davet ediyoruz”

Beyazçiçek, sözlerini şu çağrı ile tamamladı: “Buradan büyükşehir belediyesi ve Seyhan belediyesi başta olmak üzere tüm ilgili mevkilere, Adana için ekonomik ve istihdam açısından büyük bir yere sahip olan Kocavezir’deki bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için bir an önce harekete geçmeye, çözüm ortaya koymaya davet ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız ve elimizden geleni yapacağız.”

Esnaf Bahtiyar Fevzi Öncel : Yağmur yağsın mı yağmasın mı diye derde düştük

Mobilya sektöründen Bahtiyar Fevzi Öncel, yıllardır aynı sıkıntıları yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Bir dükkanımız ilk katta iki dükkanımız ise zemin katta bulunuyor. Yıllardır alışa gelen sorunlarımızdan biri haline geldi su sorunu. Bu sorunlarla büyüdük. Burada çalışmaya başladığımda 12 yaşındaydım kendi yerimizde açtık hala aynı sorunları yaşıyoruz. Burası suyun üzerine yapılan bir yer. Burada yağmur yağsın mı yağmasın mı diye derde düştük. Kuraklıktan dolayı pek bir sorun olmasa da en ufak bir yağmurda bodrum katı metrelerce su basabiliyor.”

“Menfaate dayalı adaletsizlik var”

İşhanındaki diğer sorunlara da değinen Öncel, “Bunun yanında kendi iç düzensizliğimiz de var bizim. Menfaate dayalı adaletsiz ve düzensiz bir sorunumuz var. Seyhan belediye başkanına, büyükşehir belediye başkanlığına ve en sonda olmazsa valimize bu adaleti sağlamalarını istiyoruz. Biz burada sabah kahvaltı ettiğimiz, öğlen beraber yemek yediğimiz insanlarla kötü olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf Kadir Öztekin: En büyük sorunumuz su baskınlarıdır

Esnaflardan Kadir Öztekin ise, “Bodrum katta iş yerim var. Yaklaşık 6 yıldır bu işletmenin sahibiyim. Aşağıda kendi aidatımı ödeyemeyecek durumdayım. Tapusu olmayan kapı önü iş yerleri bize zarar veriyor. Birkaç defa belediyeye uğradık Kocavezir İşhanı için yaşamış olduğumuz su sorunlarından dolayı. En büyük sorunumuz su baskınlarıdır. Bu sene yağmur yağacak mı yağmayacak mı telaşı bizi sardı” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da bir şahıs evinde ölü bulundu

Rus İHA'ları Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

ABD'de Dulles Uluslararası Havalimanı'nda kaza: 18 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Mardin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla 5 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi: 5 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'de Hongqi Köprüsü'nde çökme

Aksaray’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Hırsızlık suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

İran: ABD ve israil'in casusluk şebekesi çökertildi

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Bangladeş 11 farklı noktada meydana gelen el yapımı bomba saldırılarıyla sarsıldı

Başsavcılıktan "CHP için kapatma talebi" iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz askeri kargo uçağını düşmesine ilişkin Azerbaycan Başbakanı'yla görüştü

Filipinler'de tayfun felaketi: 250 ölü, 112 kayıp

ABD'de yardım uçağı gölete düştü: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor