• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Adıyaman Belediyesi’nden ‘Afete dirençli planlama çalıştayı’

21 Temmuz 2024, Pazar 03:13
21 Temmuz 2024, Pazar 03:13
Adıyaman Belediyesi’nden ‘Afete dirençli planlama çalıştayı’
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Belediyesi’nden ‘Afete dirençli planlama çalıştayı’

Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden sonra kenti bilimsel yöntemler ışığında inşa etmek için ‘Afete dirençli planlama çalıştayı’ düzenledi.
Adıyaman Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü birimi ev sahipliğinde kentte bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya Mimar Sinan, İstanbul Teknik, Topkapı, Adıyaman Üniversitesi’nden akademisyenler, meslek odaları ve STK temsilcileri katıldı.
Kentte depremin yaralarını daha hızlı sarmak, mekansal ve stratejik planlama süreçlerine dair yol haritası oluşturmak ve kenti bilimin ışığında yeniden inşa etmenin amaçlandığı çalıştay iki gün sürdü.
Durum tespitlerinin yapıldığı ve planlamaya dair saha analizlerinin gerçekleştirildiği çalıştayda, başlıca 6 Şubat depremlerinin ardından ortaya çıkan yerleşim alanı ve konut sorunu, ekonomik ve toplumsal problemler, kültür varlıkları ve tescilli varlıklar ile planlama problemleri konuları tartışıldı.
Çalıştaya dair bilgi veren Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Bayır, 6 Şubat depremlerinde büyük yara alan Adıyaman’da Belediye olarak inşa çalışmalarını doğru planlamak gayretiyle hareket ettiklerini vurguladı.
Söz konusu çalıştayı da bilimin rehberliğinde bir şehir inşa etmek için düzenlediklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Bayır, “Bilindiği üzere şehrimiz 6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan illerin başında geliyor. Depremin üzerinden geçen 1 buçuk yıllık zaman rağmen halen daha 80 bini aşkın hemşehrimiz konteynerlerde yaşamını sürdürüyor. Yanı sıra bilim insanları şehrimizin gerçek depremini yaşamadığını da dile getiriyor. Aynı acıları tekrar yaşamamak ve söz konusu geçici dönem şartlarını, konut alanlarını ve şehrin doğru planlamasını; planlama yaparken kültürel miras alanları, kentsel tasarım, ulaşım, sosyal ve ekonomik yapıyı bilimin ışığında değerlendirmek için çalıştayı düzenledik. Çalıştayımızın devamının geleceğine ve çıkan sonuçların şehrimiz adına olumlu olacağına inancım tam. Bu vesileyle değerli katılımlarından dolayı tüm hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çalıştayın sonunda, akademisyenlerin çalıştayda elde edilen veriler doğrultusunda kentin mekansal ve stratejik planına dair yol haritası oluşturulması için önerilerde bulunmaları kararlaştırıldı.

Euro-Med: israil, Gazze'de 6 gün içinde 400 evi yerle bir etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya şiddetli kuraklık ile karşı karşıya

Peru'da bir caddede meydana gelen patlamada 11 kişi yaralandı

Bursa'da çalılık yangını korkuttu

ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

Göç İdaresi Başkanlığı ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Rusya iki yerleşim yeri daha ele geçirdi

Sinop’ta orman yangını

Giresun'da kamyonet kazası: 4 ölü, 1 yaralı

Sağlık Bakanlığı ücretsiz kanser taramaları için SMS ile bilgilendirme dönemi başlattı

Siyonist çeteler Filistinlilerin arazi ve araçlarını ateşe verdi

Gazze'de can kaybı 61 bin 897'ye yükseldi

Myanmar'da ordunun hava saldırısında 21 kişi öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ABD'ye gidiyor

Çanakkale'de orman yangını

Malatya'da çatı yangını paniğe neden oldu

Bilecik'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor

Rusya'da fabrikada patlama: 11 ölü, 130 yaralı

UNRWA: Gazze’deki abluka kaldırılmalı, insani yardımların geniş ölçekte ulaştırılması sağlanmalı

82 yaşındaki Hümeyra Teyze alevlere karşı su bidonlarıyla mücadele etti

Portekiz'de orman yangını: 1 ölü, 1 yaralı

BUDO seferlerine olumsuz hava engeli

Gaziantep'te 174 okulda tadilat başlatıldı

Malatya'da eğitime 593 bin avro katkı

JMO Başkanı Yıldız: Deprem riski İstanbul'la sınırlı değil, tüm Marmara tehlikede

Şanlıurfa’dan Gazze’ye destek konvoyu yola çıkıyor

Bingöl’de çıkan kırsal alan yangını kontrol altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Euro-Med: israil, Gazze'de 6 gün içinde 400 evi yerle bir etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya şiddetli kuraklık ile karşı karşıya

Peru'da bir caddede meydana gelen patlamada 11 kişi yaralandı

Bursa'da çalılık yangını korkuttu

ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek