• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Adıyaman Grant İsias Otel’de 3. kez karot örneği alınıyor

04 Eylül 2024, Çarşamba 14:58
04 Eylül 2024, Çarşamba 14:58
Adıyaman Grant İsias Otel’de 3. kez karot örneği alınıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Grant İsias Otel’de 3. kez karot örneği alınıyor

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 3’ü tutuklu 11 kişinin yargılandığı Grand İsias Otel davasında yeni bir gelişme yaşandı. Otelin bulunduğu alanda 3. kez karot örneği alınmaya başlandı.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, KKTC’li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı Grand İsias Otel’le ilgili davada mahkeme heyeti huzurunda olay yerinde keşif yaparak, bilir kişinin talebi üzerine 3. kez karot örneği alındı.
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İsias Otel enkazından alınan karot örnekleri Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne gönderilmişti. Bu sonuçlara itiraz edilmesi üzerine Gazi Üniversitesi’ne karot örnekleri gönderilmişti.
Davanın 3. Duruşmasında mahkeme heyeti yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine gönderilmesini karar verdi.
Üniversiteden bilir kişi, mahkeme heyeti, KKTC Dışişleri Gaziantep Temsilcisi Hakkı Emre Yunt, KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen, sanık ve müşteki avukatları, KKTC Barosu, Şampiyon Melekler Derneği’nden temsilcilerin de gözleminde otelin bulunduğu yerde karot örneği alınmaya çalışıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan KKTC Baro Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “12 Haziran 2024 tarihindeki duruşmada, Gazi Üniversitesinden gelen raporlara taraflarca yapılan itirazlar dikkate alan mahkeme dosyanın tekrar bilir kişiye havalesini ve başka bir bilirkişi heyetinin dosya ile ilgili çalışma yapmasına karar vermişti. Akabinde de 12 Haziran sonrasında da bu bilir kişi heyeti 9 Eylül Üniversitesi ağırlıklı hocalardan teşkil etmişti. Bilirkişi heyetinin kendisinin burada bir keşif yapma ve alınabilecek kalıntı var ise karot alma yönünde bir talebi oldu. Bu talebin gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak bu gün sanık avukatları, müdahil avukatları, mahkeme heyeti, savcılık burada olacak. Gördüğünüz gibi iş makinaları burada, eğer karot alınmasına imkan sağlayacak değerlendirme yapılmasına imkan sağlayacak kalıntı bulunursa bu örnekler alınıp üzerinde çalışılacak” diye konuştu.
Davanın 4. Duruşması 22 Ekim 2024 tarihinde görülecek.

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Karabük'te feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor