• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Adıyaman turizmde rekora koşuyor

25 Eylül 2022, Pazar 11:00
25 Eylül 2022, Pazar 11:00
Adıyaman turizmde rekora koşuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman turizmde rekora koşuyor

Nemrut Dağı başta olmak üzere birçok tarihi ören yerinin yer aldığı Adıyaman, turist sayısında rekora koşuyor.
2 bin yıllık Kommagene Uygarlığı’na ait devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Arsemia Ören Yeri ve yaklaşık 300 ören yeriyle ‘açık hava müzesi’ konumundaki Adıyaman’da adete turist sayısında patlama yaşanıyor. Yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Adıyaman’da 2022 yılı turizm sezonunun ilk 6 ayında 2021 turizm sezonunun rakamları geçildi. Kenti ziyarete gelen yabancı turist sayısında ciddi artış yaşandı.
UNESCO’nun ’Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 2206 rakımlı Nemrut Dağı’nda yerli ve yabancı turistler heykelleri görmenin yanında, güneyin doğuşunu ve batışını izlemeye geliyor. Güneşin en güzel doğduğu ve battığı yer olarak bilinen Nemrut Dağı’nda özellikle gün batımını izlemek için binlerce kişi batı terasında yerini alıyor.

250 bin turist bekleniyor
Bugüne kadar bir sezonda en fazla 176 bin turistin ziyaret ettiği Adıyaman rekora koşuyor. Pandemi nedeniyle 2020 yılında 52 bine düşen turist sayısı, 2021 yılında 160 bini buldu. 2022 yılı turizm sezonunun ilk 6 ayında 2021 yılı rakamları yakalandı. Nisan ayında başlayan turizm sezonunun ilk 6 aylık süresinde gelen turist sayısı 160 bini geçti. Bugüne kadar Adıyaman’a en fazla 2019 yılında 176 bin turist gelirken, 2022 turizm sezonunda bu sayının 250 bini bulması bekleniyor.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, Nemrut Dağı’nda turizm sezonun nisan ayında başladığını belirterek, “Nisan ayından bu yana yaklaşık 160 bin turist geldi. Biz geçen seneyi şu anda yakalamış durumdayız. İnşallah en az 250 bin turist hedeflemekteyiz. Dünyanın pek çok yerinden Nemrut Dağı’nda turistler var. Zirveye tırmanırken Arjantin, İspanya, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, Güney Kore’den turistleri gördük. Yerli ve yabancı turist yoğunluğu çok çok iyi. Herkes elinden geleni yapıyor. Adıyaman’ın turistik yerlerinin tanıtımı gerçekten iyi yapılıyor. İnşallah bu sene 250 bini yakalayacağız” dedi.
Nemrut Dağı’na Mali’den gelen İbrahim Sıdıbe ise, “Nemrut Dağı’nı görmeye geldim. Buradaki güneşin batışı gerçekten muhteşem. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir gün batımı göremezsiniz. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yunanistan’dan gelen Melek İbram ise, Nemrut Dağı ve Adıyaman’ın tarihi yerlerini gezmeye geldiklerini, muhteşem bir gün batımı izlediklerini söyledi.
Almanya’dan gelen Loanna Kafterani, Adıyaman’daki tarihi yerleri ve Nemrut Dağı’nı ziyaret ettiğini ve kendisi için çok güzel bir deneyim olduğunu söyledi.
Almanya’dan gelen Mario Fraenk de Adıyaman Belediyesinin Avrupa Birliği projesiyle Adıyaman’a geldiğini, Nemrut Dağı’nı ziyaret ettiğini ve yıldızlara yakın olmak isteyenlerin Nemrut Dağı’nı görmesi gerektiğini ifade etti.
[gallery ids=',43609,43610,43611,43612,43613,43614,43615,43616,43617']

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı