• BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,40% 0,04
  • EURO

    46,97% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4357,84% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6950,62% 0,00

Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı

25 Mayıs 2023, Perşembe 04:20
25 Mayıs 2023, Perşembe 04:20
Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı

Adıyaman’da kurulan Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı.
Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi Adıyaman’da depremzede esnaflar için çarşı kuruldu. Gölbaşı Caddesi’nde Adıyaman Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılan betonarme 86 iş yeri, 6 Şubat depreminde iş yerleri ağır hasar alan ya da yıkılan esnaflara teslim edildi. İş yerlerinin anahtarları, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı tarafından alınan talepler çerçevesinde noter huzurunda çekilen kura ile teslim edildi. Anahtarların teslim edilmesi sonrası çarşının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Acımız büyük, üzüntümüz büyük, kederliyiz, üzüntülüyüz. Ama diğer taraftan da yaşamın devamı için bu tür ticari alanlara ihtiyaç var. Bu manada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Balıkesir Valiliğimize çok teşekkür ediyoruz. En zor zamanda yanımızda oldular. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, “Biz, 6 Şubat’ta valimizle beraber buradaki yaraları sarmak ve yardımcı olmak için ilk önce Osmaniye’ye geldik. İkinci günden sonra Adıyaman’a geldik. Allah nasip etti, birçok arkadaşımızla Besni’de arama ve kurtarma çalışmaları yaptık. Valimiz bir gün telefon açıp Adıyaman’a çarşı yapalım dedi ve esnaf arkadaşlarımıza duyurduk ve el birliğiyle buraya bir çarşı yapmaya karar verdik. Bizlere yer gösterdiler, bizler de o gün buradaki arkadaşlarımızla birlikte yer tespitini yaptık. Buradaki esnafımıza biran önce eski ticaretlerini yapabilecekleri, biz Balıkesirlerin de bir mekanı olsun, hatırası olsun istedik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah burada ticaret yapacak olan arkadaşlarımız güzel ve bereketli işler yaparlar” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, Adıyaman ile Balıkesir’in artık kardeş olduğunu ve bundan sonraki süreçte her türlü desteği vereceklerini vurguladı.
Koordinatör Vali Ali Mantı ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, yaraları sarmak için birçok çalışma içerisinde olduklarını ve esnafları yeniden ayağa kaldırmak, onların yeniden ticaretlerini sağlamaları için çarşı kurduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Balıkesir Çarşısı dualarla açıldı. Protokol üyeleri, açılış sonrası çarşı esnafıyla bir araya geldi. Açılışa Koordinatör Vali Ali Mantı, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman ve Balıkesir kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar: Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor

Gazze'nin güneyinde yardım kuyruklarına yeni saldırı: Şehit sayısı artıyor

Diyarbakır'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: Tır alev aldı

Dijital bağımlılık beyin yapısını değiştiriyor

Eski tip ehliyetler için son 10 gün: 1 Ağustos'ta süre doluyor!

Yıl sonu enflasyon beklentisi düştü

Batman'da yangın paniği: Ulaşım güçlüğü müdahaleyi geciktirdi

Düğün Yemeğinden Sonra 91 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Afganistan İslam Emirliği'nden Gazze'deki açlığa ve katliamlara tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Vietnam’daki tekne kazası için taziye mesajı

Kaldırımı işgal eden iş yerine ceza

Siyonist Yahudiler ekini ve nesli ifsat etmeyi sürdürüyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 31 Temmuz

Afganistan, 7,3 milyon çocuğu hedefleyen çocuk felci aşılamasını başlattı

İran’da MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonlar devam ediyor: 2 kişi daha yakalandı

Geri ödeme listesine 12 ilaç daha eklendi

Avrupa talep etti: İran, İstanbul’da yapılacak görüşmeyi kabul etti

Japonya'nın iktidar bloğu, seçimde tarihi bir yenilgi aldı

Batman'da SUT eğitimi ve emektar teknisyenlere plaket töreni düzenlendi

Adıyamanlı imamdan örnek davranış

Brent petrol 68,64 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da kaçak trafo alarmı ve silahlı saldırı

Umut Kervanı'ndan Batman'da 2025'in ilk yarısında binlerce aileye destek

Gaziantep'te yaklaşan fıstık hasadı öncesi hırsızlıklara karşı önlemler artırıldı

Lazzarini: Gazze'deki açlığa sessizlik insanlığımızı yitirttiğimiz anlamına geliyor

Yapıcıoğlu: İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı, gerekiyorsa askeri güçle açılsın

Gazze'de katliamın 654'üncü günü

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Kuzey ve doğuda sağanak uyarısı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar: Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor

Gazze'nin güneyinde yardım kuyruklarına yeni saldırı: Şehit sayısı artıyor

Diyarbakır'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: Tır alev aldı

Dijital bağımlılık beyin yapısını değiştiriyor

Eski tip ehliyetler için son 10 gün: 1 Ağustos'ta süre doluyor!

Yıl sonu enflasyon beklentisi düştü

Batman'da yangın paniği: Ulaşım güçlüğü müdahaleyi geciktirdi