• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı

27 Mart 2023, Pazartesi 12:00
27 Mart 2023, Pazartesi 12:00
Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı

Deprem felakatenin ardından dört ilçesinde eğitimin başladığı Adıyaman merkezde YKS ve LGS öğrencileri için açılan destekleme kursları ‘depremde hayatını kaybedenler’ için düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ara verilen Adıyaman’daki eğitim-öğretim faaliyetleri Çelikhan, Sincik, Gerger, Kahta ve Samsat ilçelerinde 267 okulda, 40 bin öğrenci ile başladı. Yıkımın en fazla olduğu merkez ilçede ise okullar açılmadı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açıldı.
Adıyaman Beşpınar Kültür Eğitim ve Sosyal Destek Kampı’nda kurulan çadırlar öğrencileri ağırladı. Kamp alanında bulunan 60 çadırda bin öğrenci, servisler ile kamp alanına taşınıyor. Kamp alanında kurulan çadırlarda eğitim alan öğrenciler tekrar servisler ile bulundukları çadır veya konteyner kentlere bırakılıyor. DYK kursları Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin sınıflara girmesiyle başladı.
Öğrenciler, deprem sonrası hiç ders çalışamadıklarını ve rakiplerinin kendilerinden bir adım önde olduğunu, bu kursların açılmasıyla birlikte aradaki farkı kapatmak için çalışacaklarını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise depremden en çok çocukların etkilendiğine dikkat çekerek, öğrencilerin okullarını özlediklerine işaret etti. Demircan açıklamasında, “Bütün bir millet olarak çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Depremden en çok çocuklarımız etkilendi. Onların hayatları okul üzerine kurgulu ve okuldan uzaklaşınca aslında psikolojileri de bir o kadar bozuldu. Bunu sahada hissediyoruz. Çocuklarımız kalemlerini, defterlerini ve okul ortamlarını özlüyorlar. Okula gelmek istiyorlar. Bu gün itibariyle Adıyaman’ın bir çok ilçesinde eğitim başladı ama en büyük hasar merkezde olduğu için eğitim 27 Mart’ta başlayamadı. Burada bir aylık bir süreç içerisinde hazırlık yapıyorduk. Bir yandan depremzede öğretmeler. Öte yandan depremzede öğrenciler, onları doğru bir lokasyonda buluşturmak için hazırlık yaptık. Öğrencilerimizi servislerle taşıyoruz. Bizi mutlu eden eğitimin bir yerden başlamış olması ve en dezavantajlı gurup olan LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere veriliyor olmasıdır” dedi.

Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu

ABD, Macaristan'ı Rus enerji yaptırımlarından muaf tuttu

Brezilya’da etkili olan kasırga nedeniyle 6 kişi öldü, 437 yaralı

2026 yılı yatırım ve yenilik yılı olacak

ABD hükümetinin kapalı kalması nedeniyle bin 700’den fazla uçuş iptal edildi

Pakistan ile Afganistan arasındaki müzakereler askıya alındı

İran, para biriminden 4 sıfır atıyor

Rusya, Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerini vurdu

Kahramanmaraş’ta işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 7 yaralı

Hatay’da otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Ordu’da 2’nci OSB’nin altyapı temeli atıldı

Erzurum’da 6 şüpheli kopya düzenekleriyle yakalandı

Anti-Siyonizm Kongresi'nde birlik mesajı

Trabzon’da sahipsiz hayvanların durumu masaya yatırıldı

Kruvaziyer yolcu sayısı 10 ayda 2 milyonu aştı

Malatya’da araçtan indirilen şahıs tekme ve yumruklarla darbedildi

Kayseri’de ehliyetsiz sürücüye 83 bin 746 lira ceza

Tahran’da su krizi derinleşiyor

Kudüslü fotoğrafçıdan "Hikâyenin Geri Kalanı" sergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Prof. Dr. Turan: Aile dağıldığında kültürel, sosyal, ekonomik ve politik tüm toplumsal alanlar olumsuz etkilenir

Bakan Kacır: Yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ'lerimize sağladığımız imkânlarla Ağrı için, çalışıyoruz

Konya Emniyeti'nden TOKİ uyarısı: sahte başvurulara dikkat

Yılın dört mevsiminde tüketilen Mardin'e has atıştırmalık: Peksimet ekmeği

The Guardin, işgal hapishanesinde Filistinlilere yönelik yeraltı işkencelerini ortaya çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu

ABD, Macaristan'ı Rus enerji yaptırımlarından muaf tuttu

Brezilya’da etkili olan kasırga nedeniyle 6 kişi öldü, 437 yaralı