EĞİTİM 27.03.2023 12:00:04 0

Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı

Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı
Haberi Sesli Oku

Adıyaman’da bin öğrenci çadır sınıflarda destek ve yetiştirme kurslarına başladı

Deprem felakatenin ardından dört ilçesinde eğitimin başladığı Adıyaman merkezde YKS ve LGS öğrencileri için açılan destekleme kursları ‘depremde hayatını kaybedenler’ için düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ara verilen Adıyaman’daki eğitim-öğretim faaliyetleri Çelikhan, Sincik, Gerger, Kahta ve Samsat ilçelerinde 267 okulda, 40 bin öğrenci ile başladı. Yıkımın en fazla olduğu merkez ilçede ise okullar açılmadı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açıldı.
Adıyaman Beşpınar Kültür Eğitim ve Sosyal Destek Kampı’nda kurulan çadırlar öğrencileri ağırladı. Kamp alanında bulunan 60 çadırda bin öğrenci, servisler ile kamp alanına taşınıyor. Kamp alanında kurulan çadırlarda eğitim alan öğrenciler tekrar servisler ile bulundukları çadır veya konteyner kentlere bırakılıyor. DYK kursları Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin sınıflara girmesiyle başladı.
Öğrenciler, deprem sonrası hiç ders çalışamadıklarını ve rakiplerinin kendilerinden bir adım önde olduğunu, bu kursların açılmasıyla birlikte aradaki farkı kapatmak için çalışacaklarını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise depremden en çok çocukların etkilendiğine dikkat çekerek, öğrencilerin okullarını özlediklerine işaret etti. Demircan açıklamasında, “Bütün bir millet olarak çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Depremden en çok çocuklarımız etkilendi. Onların hayatları okul üzerine kurgulu ve okuldan uzaklaşınca aslında psikolojileri de bir o kadar bozuldu. Bunu sahada hissediyoruz. Çocuklarımız kalemlerini, defterlerini ve okul ortamlarını özlüyorlar. Okula gelmek istiyorlar. Bu gün itibariyle Adıyaman’ın bir çok ilçesinde eğitim başladı ama en büyük hasar merkezde olduğu için eğitim 27 Mart’ta başlayamadı. Burada bir aylık bir süreç içerisinde hazırlık yapıyorduk. Bir yandan depremzede öğretmeler. Öte yandan depremzede öğrenciler, onları doğru bir lokasyonda buluşturmak için hazırlık yaptık. Öğrencilerimizi servislerle taşıyoruz. Bizi mutlu eden eğitimin bir yerden başlamış olması ve en dezavantajlı gurup olan LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere veriliyor olmasıdır” dedi.

ABD'li bir yargıç, Filistinli aktivistin sınır dışı edilmesini uygun buldu!

Siyonist rejimin saldırısında üç Filistinli şehit oldu

Erzincan’da yolcu otobüsü direğe çarptı: 2 kişi yaralandı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

Aile boyu Mossad ajanlarına hapis cezası

Baharın yaşandığı Bitlis'e kış yeniden geldi

EPDK 20 şirkete yeni lisans verdi, 4 şirketin lisansı sonlandırıldı

Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş kara yolları yeniden ulaşıma açıldı

Yemen'den işgal altındaki topraklara İHA operasyonu

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor