• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,85% -0,21
  • EURO

    40,88% -0,19
  • GRAM ALTIN

    3791,81% -0,50
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Adıyaman’da çadırda yaşayan hak sahibi kalmadı

GÜNDEM 18.08.2023 14:40:08 0
Adıyaman’da çadırda yaşayan hak sahibi kalmadı

Adıyaman’da çadırda yaşayan hak sahibi kalmadı

6 Şubat depreminin hemen ardından Adıyaman’da çadır kentlere yerleştirilen ‘hak sahibi’ depremzedelerin tamamı konteyner veya prefabrik kentlere yerleştirildi.
Adıyaman’da çadır kentlerin yerini konteyner ve prefabrik kentler aldı. Hak sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı prefabrik ve konteyner kente yerleştirildi. Yabancı uyruklular ise daha önce Şanlıurfa karayolu üzerinde kurulan yeni yaşam alanına taşınmaya başladı.
Adıyaman Valisi Osman Varol, basın mensuplarıyla bir toplantı yaparak 6 Şubat depreminin ardından gelinen süreç hakkında açıklamada bulundu. Polis evinde açıklamada bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Osman Varol, “17 bin 115 tane ailemiz geçici barınma merkezlerimizde ki ünitelerimizde yani prefabrik veya konteynerlerde yaşamını sürdürüyor. Bir taraftan da bitirdikçe, kurulum yaptıkça, alt yapılarını ve eşyalarını tamamladıkça diğer vatandaşlarımızı bu konteynerlere almaya devam ediyoruz. Burada şunu özellikle söyleyeyim, asıl hak sahiplerinin konteynerlere yerleştirilmesi bitti. KYK yurtlarını boşalttık, okul pansiyonlarımızı boşalttık. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda kalan depremzede vatandaşımız kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çadır kentte kalan vatandaşımız yok. Kamu tesislerinde kalan vatandaşımız yok. Özel durumu gerekçesiyle, hastalık için, köyden beldeden gelmiş, burada bir yerlerde misafir olanları söylemiyorum. Bu konuda istediğimiz noktaya getirdik. Ama hala şehrimizde üç tane çadır kentimiz var. Burada da Suriyeliler var. Suriyeliler için de daha önce göç dalgası başladığı dönemde yapılan Şanlıurfa yolundaki kamp alanını belirledim. O kamp alanında hazırlıklar yapıldı. Üç gündür onları da oraya taşıyoruz” dedi.
Vali Osman Varol, ağır hasarlı binalarda yıkım oranının ise yüzde 44 olduğunu sözlerine ekledi

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu

Sağlık Bakanlığından kanser taraması uyarısı

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Bakan Işıkhan: Kanser tedavilerinde ilave ücret almıyoruz

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 399'a yükseldi

Bakan Fidan, Fransa'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek

İstanbul barajlarında su seviyesi yükseliyor

Gazze'de her gün 100'den fazla çocuk şehit oluyor veya yaralanıyor

Myanmar'daki depremde ölü sayısı 2 bin 700'ü geçti

Filistinli gazeteci ve ailesi şehit edildi

Bayram tatilinin ilk 3 gününde 27 kişi hayatını kaybetti 3 bin 619 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da kaza: 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

LGS başvuruları yarın başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ