• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor

21 Eylül 2024, Cumartesi 20:11
21 Eylül 2024, Cumartesi 20:11
Adıyaman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Valisi Osman Varol, 6 Şubat 2023 sonrası yapımına başlanan deprem konutları hakkında STK temsilcileri ve basın mensuplarına yerinde gezerek bilgi verdi.

Adıyaman İndire bölgesinde yapımı devam eden 16 bin konutun inşaat alanını gezen STK ve basın mensupları, kontuarı yerinde inceledi.

"Orta büyüklükte bir ilçe kadar nüfus barınacak"

İnşası devam eden deprem konutları hakkında bilgi veren Vali Varol, "Burada sabit 8 bin toplam 11 bin civarı Adıyaman merkezden gelenlerle beraber çalışan var. Şu an Türkiye'nin tek noktadaki en büyük şantiye alanı, bunu bakanlarımız da defalarca açıkladı. 16 bin 467 konutunuzun 6 bin 500 civarının kurasını çektik. Vatandaşlarımızın hangi konutları olduğu belli, konutları büyük oranda hazırlıyoruz. İnşallah yakın zamanda da tüm bu siteyi tamamlayacağız. Burası, orta büyüklükteki bir ilçe kadar insan barındıracak. Her türlü donatılarıyla, eğitimle ilgili kurumlarımızın inşaatları devam ediyor. Sağlık ve ticari alanlar da inşa ediliyor. Gerçekten güzel bir kentsel yaşam alanı olacak." dedi.

"Bahara kadar teslim etmeyi planlıyoruz"

Vali Varol, 2025 yılı içerisinde konutları bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "İki yüzün üzerinde vatandaşımız, anahtarını teslim aldı. Bu kadar büyük bir alan olmasının avantajı yanında dezavantajları da var. Konutlar hazır olduğunda kura çekilenlerin elektrik, su, diğer altyapıları ve özellikle doğal gazları hazır olup hepsi hemen bağlanabilecek durumda oluyor. Etrafta inşaatlar devam ettiği için vatandaşımız haklı olarak hemen gelmek istemiyor. Yani birazcık daha buradaki sistem otursun istiyor. Burası daha bağımsız, daha küçük bir site görünümünde olsa hepsi birden biterdi ve herkes buraya rahatlıkla yerleşebilirdi. Şu an bir anahtar veriyoruz ama vatandaşlarımızı da özellikle konteynır varsa konteynırına veya kira yardımı alıyorsa oradan mahrum etmeden. Özellikle yılbaşı civarında yılbaşından hemen sonra burada çok daha geniş bir şekilde birçok şeyin yerine oturduğunu görmüş olacağız. Zaten niyetimiz bahara kalmadan da burayı tamamen bitirip vatandaşlarımızın hepsinin buraya yerleşmesini sağlamak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

'Aktivistler Aşdod Limanı’nda, sağlık durumları iyi'

Azeri ve Ermeni devlet başkanları Kopenhag’da görüştü

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"