• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Adıyaman’da teslim edilen köy evleri yuva oluyor

05 Haziran 2024, Çarşamba 13:56
05 Haziran 2024, Çarşamba 13:56
Adıyaman’da teslim edilen köy evleri yuva oluyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adıyaman’da teslim edilen köy evleri yuva oluyor

Adıyaman’da depremzedelere teslim edilen köy evlerinin bahçesinde meyve ağaçları büyümeye, sebzeler yetişmeye, tavuk ve civcivler dolaşmaya başladı.
6 Şubat asrın felaketinden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’da kalıcı konutların yapımı hızla sürerken, tamamlanan konutlara geçen depremzedeler yeni evlerini sıcak yuvaya çeviriyor.
Kentlerde kalıcı konutlar, köylerde ise köy evlerinin yapımı hızla sürüyor. Adıyaman’ın köylerinde ağır hasar olan veya yıkılan konutların hak sahiplerine köy sınırları içerisinde yeni köy evleri inşa ediliyor.
Bölgesel olarak değişin 5 farklı tipte tek katlı, verandalı, yöresel mimari ve yaşam şartlarına uygun yapılan ve dron ile görüntülenen köy evlerinin görsel güzelliği kendine hayran bırakıyor.
Merkeze bağlı Kuyulu köyünde 3+1, 135 metrekare olarak inşa edilen ve çalışmalarda sona gelinin köy evlerinin çevre düzenlemesi yapılıyor. Çevre düzenlemesi ve dış mimarisiyle köy evleri adete villaları andırıyor.
Köy evlerinin bir kısmının yapımı sürerken, depremzedelere teslim edilen köy evlerinin bahçelerinde depremzedeler diktikleri meyve ağaçlarını, ektikleri sebzeleri çapalıyor. Aldıkları tavuk ve civcivleri besliyor.
Merkeze bağlı Akpınar köyünde yapılan köy evlerine yaklaşık 3 ay öce taşınan depremzedeler yeni yuvalarına kısa sürede kavuşmanın sevincini yaşıyor.
AFAD Adıyaman İl Müdürlüğü İyileştirme Şube Müdürü Hakan Dursun hak sahipliği ve teslim edilen konut sayılarıyla ilgili, ““6 Şubat depreminden sonra hızlı bir ivme alındı. Şehir merkezi kentselde 26 bin 801, kırsalda da 13 bin 838 tane konutumuz var. Toplamda 40 bin 639 tane konutumuz var. Kurasını çektiğimiz 6 bin 281 tane kentsel, 777 tane ise kırsalda konutumuz var. Diğer konutlarımızın kırsal ve kentsel olmak üzere inşaatları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Akpınar köyünde yeni evine 3 ay önce taşınan Depremzede Nuh Şahin, “Evden çok memnunuz. Bizim eski evimiz iki katlıydı. Ambarımız vardı, şimdi yok. Ama devletin bize yaptığı bu ev anca bu kadar olur. Kısa bir süre içerisinde dört dörtlük bu evi bize teslim ettiler” dedi.
Depremzede Hanife Şahin ise, evin planlarının çok güzel olduğunu, devletten de milletten de Allah Razı olsun dileklerini iletti.
Adıyaman’da 26 bin 801 kentsel, 13 bin 838 kırsal konut, 3 bin 348 kentsel, 174 kırsal ticarethane, 150 kentsel, 2 bin 980 kırsal ahır olmak üzere toplam 47 bin 291 hak sahipliği bulunuyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı