• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Adıyaman’dan 2 öğrenci LGS Şampiyonu oldu

23 Haziran 2023, Cuma 05:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Adıyaman’dan 2 öğrenci LGS Şampiyonu oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman’dan 2 öğrenci LGS Şampiyonu oldu

Depremin vurduğu Adıyaman’da Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 2 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Öğrencilere tablet ve altın hediye edildi.
6 Şubat depreminden en fazla etkilenen ve yıkımın en yoğun illerden birisi olan Adıyaman’da, 2 LGS Şampiyonu çıktı. Öğrenciler deprem sonrası yaşanan onca olumsuzluğa rağmen düzenli çalışarak başarıyı elde etti.
1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS’de bu yıl 562 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.
Bu kişilerden birisi 9 yıl boyunca üst üste LGS’den şampiyon çıkartan Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisi Ahmet Yiğit Polat, diğeri ise Besni Tuğsuz Ali Ağa Ortaokulu öğrencisi Meryem Mehlika Yılmaz oldu.
Öğrenciler, okul idarecileri, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı’yı ziyaret ederek, mutluluklarını paylaştı. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, öğrencilere tablet ve çeyrek altın hediye etti. Öğrencileri tebrik eden Ramazan Aşçı, deprem bölgesinde böyle başarıları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Öğrencilerin zor şartlar altında bu başarıyı elde ettiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, “Adıyaman depremden en çok etkilenen ikinci il. Şuan çok mutluyuz. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, depremin yıkıcı etkilerine rağmen iki tane evladımız Türkiye birincisi oldu. Burada tamamen evlatlarımızın kendi motivasyonlarının çok iyi olması, kitap okumaları bu başarıyı getirdiğine inanıyorum. Öğretmenlerimizin, ailelerinin ilgilenmeleri ile öğrencilerimiz kendilerine sunulan bu fırsatı iyi değerlendirdi. Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye’de birinci oldular. Ben hem kızımızı hem oğlumuzu tebrik ediyorum” dedi. Ahmet Yiğit Polat ise başarısını düzenli çalışmaya bağlı olduğunu belirterek, “Sınavlara sekizinci sınıfın başından beri düzenli bir şekilde çalışa çalışa tam puan aldım. Deprem tabi ki etkiledi. Biz önce Mersin’e gittik, oradan Şanlıurfa’ya gittik. Ondan sonra Adıyaman’a geldik. Yani bu ortamların hepsinde imkan bulmaya çalıştım ve yaptım” dedi.
Meryem Mehlika Yılmaz ise, depremden herkes gibi kendilerinin de etkilendiğini, önce Bursa’ya gittiklerini, 2 ay kaldıktan sonra geri Besni ilçesine döndüklerini ve düzeli çalışmanın meyvesini aldığını kaydetti.
Ziyarete Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel’de eşlik etti.

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?