• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor

GÜNDEM 31.12.2023 23:10:05 0
Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor

Adıyamanlı depremzedeler yeni yıla konteynerlerde giriyor

Adıyaman’da depremzedeler, yüreklerindeki acıyla 2024 yılına konteynerlerde girecek. Depremzedeler, 2024 yılının huzur dolu, felaketsiz bir yıl olması temennisinde bulundular.
6 Şubat’taki iki büyük depremde ağır hasar alan Adıyaman’da binlerce bina yıkılmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Depremden dolayı yine binlerce vatandaş yaralı bir şekilde enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde iki torun ve iki çocuklarını kaybeden Hayriye ve Abuzer Akın çifti de on binlerce depremzede gibi 2024’e konteyner kentte giriyor.
Yüreklerinde taşıdıkları acıyla yeni syıla K-2 konteyner kentte girecek olan Hayriye ve Abuzer Akın, 2024 yılının depremsiz, olaysız, felaketsiz, savaşsız bir yıl olmasını diledi. Babasını henüz 3 yaşındayken, annesini ve 2 kardeşini de depremde kaybeden 12 yaşındaki torunları Muhammed Salih Akın’a da bakan Akın çifti, yüreklerindeki acının hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, bu acıyı düşmanlarının dahi yaşamamasını diledi.
Yüreklerinin yandığını belirten Abuzer Akın, “Yeni yıla konteyner kentte giriyoruz. Allah inşallah bir daha böyle bir afeti devlete, millete, vatanımıza ve kimseye göstermesin. Huzurlu ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum. Yılbaşını kutlamaya içimiz el vermiyor. Çünkü acımız büyük, 4 vefat var bizde” dedi.
Hayriye Akın ise, “Mutluluklar olsun, hayırlı şeyler olsun inşallah. Yeni yıla konteyner kentte giriyoruz, hayırlısı olsun inşallah. Allah bir daha böyle acılar göstermesin bize” ifadelerini kullandı.
Depremde 3 gün boyunca enkaz altında kalan Beyzanur Akın, “6 Şubat’tan sonra bütün hayatımız değişti. Geçen sene bu zamanlar evimizdeyken şu an bu konteynere hepimiz sığmaya çalışıyoruz. Çok şükür yine hep beraberiz ama bir tarafımız hep yarım, buruk. Bu acı hiçbir zaman geçmeyecek. Ben de artık sakat bir insanım yani. Evet 3 gün boyunca enkaz altındaydım. Yine de Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Çok şükür ilgilendiler, bugünlere geldik. Daha da iyi olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.
Depremde annesini ve 2 kardeşini kaybeden, enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Muhammed Salih Akın ise, “Daha önceden yeni yıla evde girmiştim, şimdi ise konteyner kentte gireceğiz. Zor bir durum. Anneannem, dedem ve teyzemle birlikteyim. Ben de enkaz altında kaldım 3 gün boyunca. Allah böyle bir şeyi düşmanımızın başına dahi vermesin, çok kötü bir durum. Depremde annemi, ağabeyimi ve ablamı kaybettim” diye konuştu.

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ