• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

AFAD Başkanı Pehlivan, Malatya'yı ziyaret etti

22 Şubat 2025, Cumartesi 23:20
22 Şubat 2025, Cumartesi 23:20
AFAD Başkanı Pehlivan, Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Türkiye'nin en büyük inşaat şantiyesi olan İkizce TOKİ Konutları'nda örnek daireleri ve inşaat alanlarını yerinde inceleyip yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, deprem sonrası yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

İlk olarak Malatya Valiliği'ni ziyaret eden AFAD Başkanı Pehlivan, Vali Seddar Yavuz ve ilgili kurum müdürleriyle ile bir araya gelerek, il genelindeki son durum hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulundu.

Valilik ziyaretinin ardından Malatya Merkez (Bakırcılar Çarşısı) inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Pehlivan, sahada devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

AFAD Başkanı Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte, 541 Konuttan oluşan Yakınca TOKİ Konutları'nda ikamet eden Gürbüz ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, sıcak yuvalarında ikamet etmeye başlayan tüm depremzede ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler dileyerek, devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu vurguladı.

Aile ziyaretinin ardından AFAD Başkanı Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte, Türkiye'nin en büyük inşaat şantiyesi olan İkizce TOKİ Konutları'na geçerek, örnek daireleri ve inşaat alanlarını yerinde inceleyip yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından AFAD Başkanı Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte AFAD toplantı salonunda düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Afet Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Seddar Yavuz "AFAD Başkanlığı görevine atanan Vali Ali Hamza Pehlivan'a hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, özellikle İlimizin inşasında emeği geçen tüm kurum temsilcilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

"Hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor"

6 Şubat depremlerinin büyük bir felaket olarak tarihe geçtiğini hatırlatan Vali Yavuz, "Hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreçte, ülkemiz büyük fedakârlıklar göstererek 11 şehri yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir çaba içine girmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve aziz milletimizin desteğiyle, bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Hep birlikte, vatandaşların sıcak yuvalarına ve iş yerlerine kavuşması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Vali Yavuz, "Özellikle şehrimizde yürütülen çalışmalar kapsamında, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ve STK temsilcilerimiz sürece önemli katkılar sunmuştur. Devletimizin tüm imkânlarıyla bu süreci en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son olarak Vali Yavuz, "2025 yılı, şehrimiz için yeni bir başlangıç olacaktır. Hep birlikte dayanışma içinde hareket ederek şehrimizi ayağa kaldıracağız." dedi.

Toplantı; kentte yaşanılan depremler sonrası gelinen aşama, yürütülen çalışmalar ve atılması gereken adımlar hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunulmasıyla son buldu. (İLKHA)

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"