• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,19% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5894,37% 0,65
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi

25 Ekim 2024, Cuma 18:00
25 Ekim 2024, Cuma 18:00
AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Cizre’de muhtar ve din adamlarına yönelik AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programı düzenlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programında 6 Şubat depremlerinde görev yapan ve AFAD gönüllüsü olan muhtar ve din adamlarına sertifikaları törenle takdim edildi.

Cizre Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Müftüsü STK tmsilcileri, mahalle muhtarları ve din adamları katıldı.

Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, çok önemli bir konu için burada toplandıklarına vurgu yaparak, "Herhangi bir doğal afet olayında arabanıza atlayıp gidin mutlaka ihtiyaç duyan bir insan olur. Evin içindeki çamuru veya suyu bir kova ile dışarıya atmak olabilir ve o anda ona ihtiyaç olabilir. Belki bir ekmek götürmek olabilir. Bu sadece uzaktakilere değil en yakındakilere de bu şekilde duyarlı davranıp gidip yardım etmek gerekiyor. İnsan olmamız hasebi ile diğer Allah’ın yarattığı diğer insanlara yardımcı olabilmek için hazırlıklı olmak gerekir. Önce en yakın komşumuza karşı duyarlı olacağız. Sonra en yakın köye, şehre. Sonra en uzaktaki ile köye, ilçeye, şehre ve ülkeye karşı duyarlı olup yardımcı olmamız gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

AFAD gönüllüğünün üstüne düşünülmesi gereken en önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "İçişleri Bakanlığımız AFAD teşkilatına son dönemlerde ayrı bir önem vermekte. 2024 yılının başında sayın bakanımızın talimatı ile yüz bin AFAD gönüllüsü oluşturma çalışması başlatıldı. Bu kapsamda AFAD Şırnak İl Müdürlüğümüzün il ve ilçelerimizde yapmış olduğu program kapsamında bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza yönelik çeşitli AFAD Gönüllüsü programları yapıldı ve sertifikaları verildi. Bugünde bu program için toplanmış bulunmaktayız. Savaşta nasıl barış isteniyorsa Cenge hazır olmak gerekiyorsa AFAD’ta da öyle. Büyük bir acı yaşamak istemiyorsan afatları unutmayacağız ve onlara göre hazırlık yapacağız. En kötü senaryo ile hazırlık yapacağız. Ama topyekûn bir şekilde bir şekilde yüzbinlerce insanımızı eğiterek." dedi.

Cizre’nin de deprem fayı üzerinde olduğunu açıklayan Baycar, "Cizre ilçemiz, Dicle Nehri'nin yanından geçtiği bir şehir olması dolayısı ile boğulma vakaları, su taşkınlarının olduğu bir yer. Aynı zamanda sel tehlikesinin olduğu bir ilçe ve nitekim geçtiğimiz sene iki büyük sel oldu burada. Bütün bu salondaki arkadaşlarımız ve kurum çalışanlarımızın desteği ile yaralarımızı hızlı bir şekilde sardık. Aynı zamanda da deprem tehlikesi altında olan bir ilçe. Bu bölgeden geçen bir fay hattı bulunuyor ve deprem haritasında da "Cizre Fay Hattı" olarak geçiyor. Dolayısı ile burada bir deprem gerçeği ve tehlikesi ile de karşı karşıyayız. İnşallah yaşamayız ama hazırlıklı olmalıyız." diye konuştu.

Gönüllülüğün, dünyada ve tüm coğrafyada görülen önemli ve evrensel bir olgu olduğunu ifade eden Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek ise, "AFAD gönüllüleri, maddi, manevi hiçbir çıkar beklentisi olmaksızın sadece topluma fayda sağlamak amacıyla bilgi, beceri, deneyim, fiziksel güç ve zamanını kullanarak afet ve acil durum öncesi, sırası ve sonrasındaki çalışmalarda faaliyet göstermek üzere bir araya gelmiş kişilerden oluşmaktadır. AFAD’ın oluşturduğu Gönüllülük Sistemi ile afet veya acil durumlar konusunda halkı bilinçlendirmek, toplumsal farkındalığı oluşturmak, ilgili resmi kuruluşlara destek sağlamak ve gönüllü hizmetleri afet yönetim sürecine dâhil etmek olarak amaçlandı. Bu anlamda da Şırnak ilimiz genelinde AFAD Gönüllüsü olan bireyler, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere ilimiz ve ilçelerinde meydana gelen tüm Afetlerde çok önemli bir rol oynayarak görevlerini başarıları bir şekilde yerine getirmişlerdir." dedi.

Program sonunda eğitime katılan muhtar ve din adamlarına eğitim sertifikaları ve hediyeleri Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. (İLKHA)

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

İngiltere, HDK komutanlarına yaptırım uyguladı

Siirt'te beklenen kar yağışı başladı

Gazze’de şehitler için veda programı

Ankara’da toplu taşımaya yüzde 35 zam

Asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç başladı

Batman'da muhtarlara sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı

Batman'da tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin seminer düzenlendi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 19 Yahudi yerleşkesi kurulmasını onayladı

Pakistan, sosyal medya platformlarını yerel ofisler kurmaya ve uyumluluğu artırmaya çağırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı