• BIST 100

    8795,2%-0,88
  • DOLAR

    34,28% 0,15
  • EURO

    37,22% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3008,10% -0,11
  • Ç. ALTIN

    5007,11% -0,07

AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi

EĞİTİM 25.10.2024 18:00:40 0
AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Cizre’de muhtar ve din adamlarına yönelik AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programı düzenlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programında 6 Şubat depremlerinde görev yapan ve AFAD gönüllüsü olan muhtar ve din adamlarına sertifikaları törenle takdim edildi.

Cizre Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Müftüsü STK tmsilcileri, mahalle muhtarları ve din adamları katıldı.

Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, çok önemli bir konu için burada toplandıklarına vurgu yaparak, "Herhangi bir doğal afet olayında arabanıza atlayıp gidin mutlaka ihtiyaç duyan bir insan olur. Evin içindeki çamuru veya suyu bir kova ile dışarıya atmak olabilir ve o anda ona ihtiyaç olabilir. Belki bir ekmek götürmek olabilir. Bu sadece uzaktakilere değil en yakındakilere de bu şekilde duyarlı davranıp gidip yardım etmek gerekiyor. İnsan olmamız hasebi ile diğer Allah’ın yarattığı diğer insanlara yardımcı olabilmek için hazırlıklı olmak gerekir. Önce en yakın komşumuza karşı duyarlı olacağız. Sonra en yakın köye, şehre. Sonra en uzaktaki ile köye, ilçeye, şehre ve ülkeye karşı duyarlı olup yardımcı olmamız gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

AFAD gönüllüğünün üstüne düşünülmesi gereken en önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "İçişleri Bakanlığımız AFAD teşkilatına son dönemlerde ayrı bir önem vermekte. 2024 yılının başında sayın bakanımızın talimatı ile yüz bin AFAD gönüllüsü oluşturma çalışması başlatıldı. Bu kapsamda AFAD Şırnak İl Müdürlüğümüzün il ve ilçelerimizde yapmış olduğu program kapsamında bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza yönelik çeşitli AFAD Gönüllüsü programları yapıldı ve sertifikaları verildi. Bugünde bu program için toplanmış bulunmaktayız. Savaşta nasıl barış isteniyorsa Cenge hazır olmak gerekiyorsa AFAD’ta da öyle. Büyük bir acı yaşamak istemiyorsan afatları unutmayacağız ve onlara göre hazırlık yapacağız. En kötü senaryo ile hazırlık yapacağız. Ama topyekûn bir şekilde bir şekilde yüzbinlerce insanımızı eğiterek." dedi.

Cizre’nin de deprem fayı üzerinde olduğunu açıklayan Baycar, "Cizre ilçemiz, Dicle Nehri'nin yanından geçtiği bir şehir olması dolayısı ile boğulma vakaları, su taşkınlarının olduğu bir yer. Aynı zamanda sel tehlikesinin olduğu bir ilçe ve nitekim geçtiğimiz sene iki büyük sel oldu burada. Bütün bu salondaki arkadaşlarımız ve kurum çalışanlarımızın desteği ile yaralarımızı hızlı bir şekilde sardık. Aynı zamanda da deprem tehlikesi altında olan bir ilçe. Bu bölgeden geçen bir fay hattı bulunuyor ve deprem haritasında da "Cizre Fay Hattı" olarak geçiyor. Dolayısı ile burada bir deprem gerçeği ve tehlikesi ile de karşı karşıyayız. İnşallah yaşamayız ama hazırlıklı olmalıyız." diye konuştu.

Gönüllülüğün, dünyada ve tüm coğrafyada görülen önemli ve evrensel bir olgu olduğunu ifade eden Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek ise, "AFAD gönüllüleri, maddi, manevi hiçbir çıkar beklentisi olmaksızın sadece topluma fayda sağlamak amacıyla bilgi, beceri, deneyim, fiziksel güç ve zamanını kullanarak afet ve acil durum öncesi, sırası ve sonrasındaki çalışmalarda faaliyet göstermek üzere bir araya gelmiş kişilerden oluşmaktadır. AFAD’ın oluşturduğu Gönüllülük Sistemi ile afet veya acil durumlar konusunda halkı bilinçlendirmek, toplumsal farkındalığı oluşturmak, ilgili resmi kuruluşlara destek sağlamak ve gönüllü hizmetleri afet yönetim sürecine dâhil etmek olarak amaçlandı. Bu anlamda da Şırnak ilimiz genelinde AFAD Gönüllüsü olan bireyler, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere ilimiz ve ilçelerinde meydana gelen tüm Afetlerde çok önemli bir rol oynayarak görevlerini başarıları bir şekilde yerine getirmişlerdir." dedi.

Program sonunda eğitime katılan muhtar ve din adamlarına eğitim sertifikaları ve hediyeleri Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. (İLKHA)


İşgal rejimine silah tedarik eden şirketi protesto eden Adem Özköse ve Enis Toprak gözaltına alındı

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı

DGS ek tercihleri başladı

Batı, "Afganistan'da açlık sorunu var" diyerek algı üretiyor

Mardin 10’uncu Gıda ve Tarım Fuarı başladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, gençlerin kışlasız bedelli askerlik ve öğrenci affı taleplerini dile getirdi

Balık dolu varillerde yaklaşık 47 kilo uyuşturucu ele geçirildi

10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Pakistan'da karakola saldırı: 10 ölü

AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi

Taşkın: Bedenimiz yorulabilir, kirlenebilir ama gönüllerimiz temiz kalsın

Ağrı'da bağımlılıkla mücadele oryantasyon eğitimi düzenlendi

Siirt'te Filistin için temsili kamp kuruldu

Trami Fırtınası nedeniyle Filipinler'de can kaybı artıyor

Eşbaşkanlardan Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne ziyaret

Kadın politikaları müdürlüğü’nden toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanların hedef alınmasına tepki

Ağrı'da bakım onarımı biten Kur'an Kursu açılışı gerçekleştirildi

Umut Kervanı Cizre'de kermes düzenledi

Diyarbakır'da hakkında 53 yıl 8 ay hapis cezası olan şahıs yakalandı

Tropikal fırtına Filipinler'de 46 kişinin ölümüne neden oldu

Makarna ihracatında hedef 1 milyar dolar

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Batman'da 7'nci kitap fuarı açıldı

Kardelen mahallesindeki kötü görüntü ortadan kaldırıldı

Tahammülsüzlüğü tetikleyen nedenlere dikkat!

Genç hafızlar: Kur'an-ı Kerim'in okunarak hayatımıza yön vermesi büyük bir değere sahiptir

Denizli'deki orman yangını

Mardin’de iki ayrı kaza: 2 yaralı

Hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku