-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,02
-
EURO
53,45% 0,16
-
GRAM ALTIN
6615,75% 0,59
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
AFAD'dan Sındırgı depremi sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama
-
A+Buyut
-
A-Kucult
AFAD, " Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 507 personel ve 250 araç ile depremden etkilenen yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Deprem nedeniyle 3’ü önceki depremde ağır hasar almış olan toplam 4 yapı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün saat 22.48'de Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini; depremin Manisa, İzmir, Uşak, Bursa, İstanbul, Yalova ve Çanakkale illerinde hissedildiğini aktardı.
Depremin hemen ardından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planı'nın (TASİP) devreye alındığını belirten AFAD, "Depremin ilk saatlerinde Sındırgı’ya giden İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, AFAD Başkanımız Vali Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri, Sındırgı Kaymakamı, AFAD yöneticileri ve ilgili kurum temsilcileri ile birlikte koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi, arkasından depremden etkilenen mahalleleri ziyaret etti, ilçe merkezinde enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı alanlarda incelemelerde bulundu, devam eden yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirdi, yönelttikleri soruları yanıtladı, taleplerini dinledi, devletimizin tüm imkanları, kurum ve kuruluşları ile sahada, milletimizin yanında, hizmetinde olduğunu belirtti." dedi.
Açıklamada, AFAD Başkanlığı’ndan Başkan Vali Ali Hamza Pehlivan beraberinde AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr.Sadi Ergin, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar, Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü Nehar Poçan ve ilgili Daire Başkanları ile birlikte gece saatlerinde depremin yaşandığı Sındırgı’ya intikal ettiği, müdahale ve iyileştirme çalışmalarını koordine ettiği ifade edildi.
Afet bölgesinde kamu kurumu ve kuruluşlardan toplam 1551 personel, ile 506 aracın görev yaptığını belirten AFAD, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 507 personel ve 250 araç ile depremden etkilenen yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Deprem nedeniyle 3’ü önceki depremde ağır hasar almış olan toplam 4 yapı yıkılmıştır. Deprem nedeniyle can kaybı yaşanmamıştır. Atlama ve düşme gibi ikincil sebeplerden dolayı yaralanan 26 vatandaşımızın hastanelerdeki tedavileri tamamlanmış ve tamamı taburcu edilmiştir." bilgilerini verdi.
Cami, spor salonu ve okulların dün gece itibarıyla barınma amacıyla vatandaşların kullanımına açıldığını, 82 vatandaşın misafir edildiğini bildiren AFAD, BaşkanlıK tarafından toplam 19 BİN 432 battaniye ve ilk etapta 100 adet yaşam konteynerinin Sındırgı’ya ulaştırıldığını kaydetti.
AFAD, şunları bildirdi:
"Beslenme faaliyetleri kapsamında Kızılay ve ve STK’lar tarafından kumanya, çorba, soğuk/sıcak içecek ve su dağıtımı yapılmaktadır.
Balıkesir ilinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD Başkanlığı tarafından Balıkesir Valiliği’ne 25 milyon TL Afet Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir.
Devletimiz tüm kurumları ve imkanları ile aziz Milletimizin yanındadır." (İLKHA)
Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Ebola salgının etkili olduğu Kongo'ya gidiyor
Malatya'da “Kent Bayramlaşması” programı düzenlendi
Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı
Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu
Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor
Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor
Yapıcıoğlu: Silahın çözüm yöntemi olmadığı konusunda herkes hemfikir
Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran
Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü
Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı
Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı
Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı
Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak
Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı
Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı
Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı
Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı
Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek
Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma
Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Yükleniyor







