• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Afet bölgesine çadır ve seyyar tuvalet gönderiliyor

GÜNDEM 12.02.2023 17:10:03 0
Afet bölgesine çadır ve seyyar tuvalet gönderiliyor

Afet bölgesine çadır ve seyyar tuvalet gönderiliyor

Çorum Belediyesi, deprem bölgesine çadır ve seyyar tuvalet gönderiyor. Makine İkmal Müdürlüğü atölyesinde çadır üretimine başlayan belediye ekipleri, pazar yerlerindeki seyyar tuvaletleri de deprem bölgesine ulaştıracak. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, çadır ve seyyar tuvalet temini konusunda vatandaşlardan da destek istedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen afetin ardından tüm imkanlarıyla seferber olan Çorum Belediyesi, deprem bölgesine yardımlarını sürüyor. Bölgede acil ihtiyaçların başında gelen çadır ve seyyar tuvalet için harekete geçen Çorum Belediyesi, hummalı bir çalışma başlattı. Makine İkmal Müdürlüğü’nde çadır üretimine başlayan belediye ekipleri, ilk etapta 50 çadır imal ederek deprem bölgesine sevk edecek.
Çadır üretimi yapılan atölyede çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bölgede yaklaşık 6 bin 500 adet çadıra ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Başkan Aşgın, “Bu ihtiyacın giderilmesine katkı verebilmek için Çorum Belediyesi olarak araştırma yaptık. Ancak hazır çadır temin edemedik. Bunun üzerine çadırları kendimiz yapmaya karar verdik. Ekiplerimiz sabah erken saatlerden itibaren çalışmaya koyuldu. Şu an itibarıyla çadır üretimimiz devam ediyor. Bugün içerisinde 50 civarında çadır üreterek Afşin’e göndereceğiz” dedi.

Çadır üretimine destek çağrısı
Başkan Aşgın, çadır malzemesinin temini ve işçilik konusunda da vatandaşlardan destek istedi. Özellikle profil satan esnafın Çorum Belediyesi’ne bağışta bulunabileceğini dile getiren Başkan Aşgın, “Kaynakçı, demir ustası ve branda dikimi yaparak çadır üretimine destek vermek isteyenleri de Makine İkmal Müdürlüğü’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Seyyar tuvaletler deprem bölgesine gönderiliyor
Başkan Aşgın, çadırın yanı sıra deprem bölgesinde seyyar tuvaletin de önemli ihtiyaçlar arasında bulunduğunu söyledi. Kentteki tüm pazar yerlerinde bulunan seyyar tuvaletleri topladıklarını ve deprem bölgesine ulaştıracaklarını belirten Başkan Aşgın, “Pazar yerlerimizde bir süre seyyar tuvalet olmayacak. Hemşerilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz. Ayrıca seyyar tuvaleti bulunan hemşerilerimizin de bağışlarını bekliyoruz” diye konuştu.
Aşgın, yardım ve bağışlar konusunda da çağrıda bulunarak, yardımların nakdi olarak yapılmasını istedi. Başkan Aşgın, “Ayni yardımlardan daha ziyade şu anda nakdi bağışlar daha önemli. Hayırsever vatandaşlarımızın, kamu kurumlarımızın başlattığı kampanyalara nakdi destek sağlamalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',109669,109670,109671,109672,109673']

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ