• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,58% 0,00
  • EURO

    48,78% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5174,21% 0,29
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 1,69

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

17 Ağustos 2025, Pazar 12:09
17 Ağustos 2025, Pazar 12:09
Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afganistan İslam Emirliği lideri Mevlânâ Hibetullah Ahundzade, mücahitlerin zaferinin dördüncü yıldönümü ve ülkenin Amerikan işgalinden kurtuluş münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajına, "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik.” (Fetih: 1)" ve "Şüphesiz bizim ordumuz mutlaka galip gelecektir.” (Sâffât: 173) ayetlerine atıfta bulunarak başlayan Afganistan İslam Emirliği lideri Mevlânâ Hibetullah Ahundzade, ayrıca, şu hadise atıfta bulundu:

“Hamd, vaadini yerine getiren, kuluna yardım eden ve düşman ordularını tek başına hezimete uğratan Allah’a mahsustur.” (İbn Mâce)

Mevlânâ Hibetullah Ahundzade'nin mesajının tamamı şöyle:

"Salât ve selâm, resullerin efendisi olan Muhammed’e, onun ailesine ve ashabının tümüne olsun.

Hamdolsun ki, Allah Teâlâ’nın yardımıyla İslam Emirliği mücahitlerinin büyük fethi üzerinden ve Afganistan’ın Amerikan işgalinden ve müttefiklerinden kurtuluşundan dört yıl geçti.

Afgan halkı, Afganistan’da mukaddes şeriat düzeninin kurulması uğruna yaklaşık elli yıl boyunca pek çok sıkıntı çekti ve büyük fedakârlıklarda bulundu.

"Halk, şer’î kanunların aydınlığında zulüm, yağma ve talandan kurtuldu"

İşgalin sona ermesinden sonra Afganistan, şeriat nizamına kavuştu. On yıllardan sonra bütün vatanda tam güvenlik sağlandı. Halk, şer’î kanunların aydınlığında fesat, zulüm, gasp, uyuşturucu, hırsızlık, yağma ve talandan kurtuldu. Afganistan’ın imarı ve yeniden inşası için uygun zemin oluştu. Vatandaşlarımız dil, kavim, bölge, parti ve diğer ayrılıklardan kurtuldu. Bunlar Allah’ın büyük nimetleridir. Halkımız bu nimetleri unutmamalı, fetih gününü yad ederken Allah Teâlâ’ya çokça şükretmelidir ki nimetler daha da artsın. Allah korusun, eğer nimetlere şükretmez, nankörlük edersek, o zaman Allah Teâlâ’nın şiddetli azabına uğrarız.

Allah Teâlâ buyuruyor: 'Eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Yok eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.' (İbrahim: 7)

Yine, şehitlerin, tutukluların ve cihad yolunda gazi olan mücahitlerimizin fedakârlıklarını da unutmamalı, onlara minnettarlık göstermeliyiz.

"Şer’î nizamın ve Müslümanların hizmetinde olun"

İslam Emirliği’nin tüm sorumlularına kesin talimatım şudur: Şer’î nizamın ve Müslümanların hizmetinde olsunlar, halkın refahı ve huzuru için gayret etsinler. Emirlik’in tüm bakanları ve kabine üyeleri “vekil/başkanvekili”  kelimesini kullanmasınlar.

İslam Emirliği’nin tüm yetkilileri, cihad yolunda şehit olanların ailelerini unutmasın, yetimlerin bakımına ve gözetimine tam bir ilgi göstersinler.

Allah Teâlâ’dan diliyoruz ki vatanımızı daima şer’î düzen ile mamur kılsın, onu her türlü düşmandan korusun ve kendi himayesinde tutsun.

Yüce Allah bütün Müslüman ümmete birlik ve beraberlik nasip etsin ve Allah Teâlâ Filistinli Müslümanlara da apaçık bir fetih lütfetsin."

15 Ağustos Zafer Günü

15 Ağustos Zafer Günü, fedakârlıkların, verilen kurbanların ve kararlı mücadelelerin hatırasını canlandırıyor; halka, hak yolundaki mücahitlerin dünyanın süper güçlerine karşı nasıl galip geldiğini ve bağımsız bir İslami düzenin temellerini nasıl attıklarını hatırlatıyor.

15 Ağustos tarihi, Afganistan'ın tarihinde gurur verici bir gündür. Dört yıl önce bugün, İslami Emirlik mücahitleri Kabil vilayetini fethederek bu toprakları Batılı işgalcilerden kurtarmışlardı.

Afganistan İslam Emirliği hükümeti, 15 Ağustos 2021'de iktidara geldi ve son ABD askeri aynı yılın 31 Ağustos'unda Afganistan'dan ayrıldı.

ABD öncülüğündeki birliklerin Afganistan'dan yenilgiye uğratılıp çekilmesinin ardından Afgan hükümeti 15 Ağustos'u "Zafer Günü" olarak anıyor. (İLKHA)

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum

İletişim Başkanı Duran: israilin filoya müdahalesi, tarihe kara bir leke olarak geçecek

AK Parti Sözcüsü Çelik: israilin Sumud Filosu’na saldırısı tüm insanlığa düşmanlıktır

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Gazze nöbetine destek ziyareti

Türkiye'den Küresel Sumud Filosu'na yönelik işgal saldırısına tepki: "Terör eylemidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

İşgal rejimi Küresel Sumud Filosuna ait 3 gemiye müdahale etti

İşgalci siyonistler Küresel Sumud Filosu'na müdahale ediyor

Gazze’de şehit olan gazeteci sayısı 254’e yükseldi

HAMAS: Almanya'da gözaltına alınanlarla bir bağlantımız yok

Bualoi tayfunu Vietnam’da etkisini sürdürüyor: 29 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki