• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Afrika Birliği, Somali'deki barış çabaları için fon çağrısında bulundu

DÜNYA 26.03.2025 12:02:48 0
Afrika Birliği, Somali

Afrika Birliği Komisyonu'nun yeni seçilen başkanı Mahmud Ali Yusuf, uluslararası topluma Somali'deki istikrar çabalarına fon sağlama çağrısında bulundu.

Afrika Birliği misyonundan yapılan açıklamaya göre Yusuf göreve başladıktan sonra Somali'ye yaptığı ilk ziyareti tamamladı.

Yusuf, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında Afrika Birliği (AU) Somali Destek ve İstikrar Misyonu için kritik finansman açıklarına dikkat çekerek, ülkenin barış ve istikrar çabalarına yeniden taahhütte bulunulması çağrısında bulundu.  

Yusuf, "Somali'nin terk edilmemesi için bazı ortaklarımızla görüşmek üzere Addis Ababa'ya gittim. Somali, uluslararası toplumun ilgi odağı olmaya devam ediyor." dedi.

Somali'nin uluslararası ortaklarıyla işbirliği yapma sözü veren Yusuf, Somali'nin militan grup Eş-Şebab'a karşı mücadelesinde sürekli desteğin önemini vurguladı.

Somali'deki Afrika Birliği barış misyonunun bir geçiş sürecinde olduğunu söyleyen Yusuf, "Burada bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurgulamak istiyorum. Ancak kararlılığa, angajmana ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Somali'nin istikrarının ve güvenliğinin sadece insanlara değil, aynı zamanda bir bütün olarak uluslararası topluma da fayda sağladığını belirten Yusuf, Somali'den çekilme zamanı olmadığını söyledi.

Yusuf ayrıca Aden Körfezi, Guardafui Kanalı ve Somali Denizi'ndeki korsanlığın önlenmesinde uluslararası desteğin önemli rol oynadığını vurguladı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ise Afrika Birliği Komisyonu'nun yeni liderliğiyle işbirliği yaparak Afrika Birliği barış misyonunun karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelineceği konusunda iyimserliğini dile getirerek, Somali'nin Afrika Birliği'nin Afrika sorunlarına Afrika çözümleri arayışında çok başarılı bir deneyim ve deney olduğunu söyledi.

Mahmud, "Bunun bir gerçek olduğu ve yapılabilir olduğu kanıtlandı. Afrika, uluslararası toplumun desteğiyle kendi sorunlarını çözebilir elbette." dedi. (İLKHA)

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ