• BIST 100

    15961,60%-0,25
  • DOLAR

    43,38% 0,00
  • EURO

    52,09% -0,27
  • GRAM ALTIN

    7338,36% 1,59
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,00

Afrika'nın renkleri ve desenleri Ankara'da buluştu

22 Aralık 2024, Pazar 18:32
22 Aralık 2024, Pazar 18:32
Afrika
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ankara'da "Renklerin ve Desenlerin Ahengi: Afrika Kültür Günü" konulu programda, Afrika'nın renkleri ve desenleri buluştu.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV)’ın gençlik teşkilatı olan Müsdav Genç tarafından düzenlenen ‘Renklerin ve Desenlerin Ahengi: Afrika Kültür Günü’, 21 Aralık 2024 tarihinde Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve öğrenci topluluklarının iş birliğiyle hayata geçirildi.

Kültürel alışverişi teşvik etmek, gençler arasında gönül köprüleri kurmak ve ümmet olma bilincini pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Etkinlikte, Afrika'nın eşsiz kültürel mirası farklı yönleriyle tanıtıldı. Program kapsamında, ülke tanıtım stantları, fotoğraf sergisi, geleneksel kıyafet gösterimi, kültürel yemek tadımları, ödüllü Kahoot yarışması ve gençlerin yeteneklerini sergilediği “Sahne Sende” gösterimi gibi pek çok etkinlik yer aldı.

MÜSDAV Genç Başkanı Halis Aküzüm, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Kültürel etkileşim, bireyler ve toplumlar arasında özellikle gençler arasında anlayış ve hoşgörüyü artırarak, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Afrika Kültür Günü, farklı kültürler arasında köprüler kurma çabamızın bir parçası. Bu organizasyonlar, genç arkadaşlarımız için büyük bir öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunuyor."

MÜSDAV Genç’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, farklı ülkelerden öğrenci topluluklarının katkılarıyla hayata geçirildi. Cezayirli Öğrenciler Birliği, Somalili Öğrenciler Derneği, Ankara’daki Çadlı Öğrenciler Birliği, Türkiye’deki Etiyopyalı Öğrenciler Derneği, Tunuslu Öğrenciler Birliği ve Ganalı Öğrenciler Birliği, organizasyonda önemli bir rol üstlenerek, programa uluslararası bir boyut kazandırdı.

Bu anlamlı gün, katılımcılara Afrika'nın renkli kültürünü tanıma ve farklı ülkelerden gençlerle bir araya gelme fırsatı sundu. Müsdav Genç’in düzenlediği bu tür etkinlikler, gençlerin dünya ile bağlarını güçlendirirken, kültürel etkileşimi artırmaya devam ediyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bursa’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Trafikte Kuralları İhlal Edenlere 200 Bin TL’ye Kadar Ceza

Brent petrol 64,47 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır'da aşırı yüklü kamyon tehlike saçtı

Geleceği İnşa Eden Yapı: Aile Batman’da Ele Alınıyor

Portekiz’de uyuşturucu operasyonu: Denizaltıda 9 ton kokain ele geçirildi

Yeşilay ile Milli Eğitim’den Bağımlılıkla Mücadelede Güçlü İş Birliği

Döviz kurlarında son durum

Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası: Geçişler geçici olarak askıya alındı

Eğitim Gönül İşidir, Gönüller Yapmaya Geldik

46 ilde FETÖ operasyonu: 151 şüpheli yakalandı

Hatay'da 1 milyon 392 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Altın rekora devam ediyor

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış bekleniyor

Trump'tan Irak'a açık müdahale: Maliki dönerse destek yok

İşgalciler Refah'ta büyük kamp kurmaya hazırlanıyor, sınır kapısı perşembe açılabilir

MGK bugün toplanıyor: Gündemde Suriye ve Gazze var

Trump yığınağı artırıyor, Tahran dayatmaları reddediyor: Savaş kapıda mı?

Katil Netanyahu'dan şantaj: Silahsızlanma olmadan imar yok

Siyonist rejim ateşkesi yine hiçe saydı: Gazze'de 4 şehit

Azerbaycan ile Ermenistan arasında enerji taşımacılığı anlaşması

Van'da 10 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana'da minibüs devrildi: 13 yaralı

Iğdır’da aranan 3 hükümlü yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Trabzon'da 3.8 büyüklüğünde deprem

BM: Basra Körfezi'ndeki gerilimden çok endişeliyiz

AB ve Hindistan arasında kapsamlı ticaret anlaşması

Yunanistan’da 4.5 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bursa’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Trafikte Kuralları İhlal Edenlere 200 Bin TL’ye Kadar Ceza

Brent petrol 64,47 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır'da aşırı yüklü kamyon tehlike saçtı

Geleceği İnşa Eden Yapı: Aile Batman’da Ele Alınıyor

Portekiz’de uyuşturucu operasyonu: Denizaltıda 9 ton kokain ele geçirildi