GÜNDEM 22.07.2023 16:45:03 0

Ağır hasarlı binanın yıkımında polis ve operatörün bayrak hassasiyeti

Ağır hasarlı binanın yıkımında polis ve operatörün bayrak hassasiyeti
Haberi Sesli Oku

Ağır hasarlı binanın yıkımında polis ve operatörün bayrak hassasiyeti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, ekipler 7 katlı Serin-1 Apartmanı’nın yıkımı esnasında son katındaki bir dairede asılı bulunan Türk bayrağını hassasiyetle indirdi.
6 Şubat tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremin ardından yaraları sarma çabaları devam ediyor. Depremden etkilenen 11 il arasında yer alan Diyarbakır’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.
Merkez Bağlar ilçesinde deprem gecesi 108 kişinin Serin-2 Apartmanı enkazında kalarak hayatını kaybettiği binanın yan tarafındaki Serin-1 Apartmanı ağır hasar almıştı. Bugün sabah saatlerinde binanın yıkımı sürdürülürken, polis ekipleri ve operatör şefleri son katında Türk bayrağını fark etti. Bununla birlikte yıkım çalışmaları durdurulup, Türk bayrağı iş makineleriyle hassas bir şekilde indirildi. Daha sonra bayrak emniyet güçlerine teslim edildi.
Diyarbakır’da enkaz kaldırma alanından sorumlu saha formeni Orhan Şener, 15.00 sıralarında Serin-1 Apartmanı’nın yıkımı esnasında emniyet güçleri ve yıkım ekiplerinin daire içerisinde fark ettiği Türk bayrağını görmeleriyle çalışmaları durdurduklarını söyledi.
Türk bayrağını hassasiyetle indirdikten sonra emniyet güçlerine teslim ettiklerini ifade eden Şener, “Bağlar ilçesindeki Serin-1 Apartmanı’nın yıkımına sabah saat 10.00 sıralarında başladık. Çalışma esnasında binanın son katında Türk bayrağını gördük. Bayrağı makas operatörü arkadaşlarımızın çabasıyla alıp düzgün bir şekilde indirdik. Türk bayrağını daha sonra emniyet güçlerine teslim ettik. Herhangi bir sıkıntı çıkmazsa iki gün içerisinde binayı yıkmayı düşünüyoruz. Etrafa herhangi bir zarar vermeden emniyet güçlerimizin güvenlik şeridini çekmesiyle milletin can ve mal güvenliğini ön plana alarak yıkımımızı tamamlayacağız” dedi.
Öte yandan yıkım esnasında makas operatörünün tek dokunuşuyla binanın bir kısmının çökmesi ise telefon kameralarına yansıdı.

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Yükleniyor