SAĞLIK 1.01.2025 10:13:48 0

Ağız ve diş sağlığı merkezinde tedaviler başladı

Ağız ve diş sağlığı merkezinde tedaviler başladı
Haberi Sesli Oku

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tedavilere başlandı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş taramasının yanı sıra ilk tedavilerin personel ve kapasite doğrultusunda dolgu ve diş temizliği hizmetleriyle başladığı bildirildi.

Merkez bünyesinde kanal tedavisi, çene cerrahisi operasyonları, çocuk diş hekimliği tedavileri ve restoratif diş hekimliği hizmetlerinin önümüzdeki günlerde verilmeye başlanacağı kaydedildi.

Merkezin hizmete tam kapasite olarak geçmesi ise şubat ayını bulması bekleniyor.

Tomografi cihazının Batman'daki kamu hastaneleri içinde sadece Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir; "Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin kalite ve cihazlarımızın hizmete açılması süreçleri, Üniversitemizin sağlık alanındaki etkinliğini gün geçtikçe artıracaktır. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz tamamlandığında ve hali hazırda faaliyetlerini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında sadece Batman’a değil, bölgeye hitap eden bir sağlık hizmeti üreteceğiz." dedi.

Merkez bünyesinde bulunan ve ortodontik tedavilerde kullanılan sefalometrik cihazda ise sefalometrik radayografi ölçümlerinin yapıldığını ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla ise merkez bünyesinde yer alan sterilizasyon, radyoloji, tomografi, pano-sefo röntgen üniteleri, 12 ünitlik entegre diş kliniği, cerrahi müdahale odası ve protetik diş tedavisi birimleriyle hizmete devam edildiğini dile getirdi. (İLKHA)

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Yükleniyor