• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Agro park’ın açılışını Başkan Yılmaz ile Fadıloğlu birlikte yaptı

04 Temmuz 2024, Perşembe 16:40
04 Temmuz 2024, Perşembe 16:40
Agro park’ın açılışını Başkan Yılmaz ile Fadıloğlu birlikte yaptı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Agro park’ın açılışını Başkan Yılmaz ile Fadıloğlu birlikte yaptı

Önceki dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu döneminde yapımına başlanan AGRO Park’ın açılışı yoğun katılımlı bir törenle yapıldı. Açılış, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile önceki dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından gerçekleştirildi.
Önceki dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından yapımına başlanılan AGRO Park, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz döneminde tamamlanarak hizmete açıldı. Başkan Yılmaz, Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine katkılarından ötürü teşekkür etti. Başkan Yılmaz’ın bu davranışı, katılımcılar ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
İbrahimli 2 bölgesinde bulunan AGRO Park, toplam 31 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edildi. AGRO Park’ta çocuklara, dünyada yetiştirilen tarımsal ürünlerin yanı sıra bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarımsal ürünlerin hangi şartlarda ve nasıl yetiştiği öğretilecek. Daha bilinçli ve üretici bir toplum oluşturmanın hedeflendiği AGRO Park içerisinde tarımsal ürünlerin yetiştirilme ekolojilerine göre farklı sera ve bahçeler bulunuyor. AGRO Park’ta eğitim görecek çocuklar, bitkilerin hangi iklimde yetiştiğini de görerek öğrenecekler.
"Helal olsun, iyi ki yapmışlar"
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, AGRO Park’ın önemine vurgu yaparak, konuşmasının başında parkın yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Yılmaz, “Bazı eserler siyaseten şov için yapılır ama içi boştur. Bazı eserler ise insana ‘Helal olsun, iyi ki yapmışlar’ dedirtir. Rıdvan Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş yapmışsınız” dedi.
Abi-kardeşiz
Umut Yılmaz, Rıdvan Fadıloğlu ile olan yakın ilişkilerini vurgulayarak, “Biz kendisiyle halef-selef değiliz, abi-kardeşiz. Ne zaman başımız dara düşse, fikrine ihtiyacımız olsa kendimizi bir abi diye yanına atarız. Sağ olsun hiçbir zaman kapısını açmamazlık etmedi” ifadelerini kullandı.
"Hizmeti hangi partinin yaptığının hiç önemi yok"
AGRO Park’ın, çocukların eğlenirken öğrenebileceği müthiş bir yer olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bu bir hizmettir. Hizmeti hangi partinin yaptığının hiç önemi yok. Biz hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. AKP, CHP, kim ne yaparsa yapsın Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
"Çok güzel planlanmış bir park"
AGRO Park’ın, Gaziantep ve Şehitkamil’e yakışan bir eser olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, konuşmasının son bölümünde parkın yapımında emeği geçen başta Rıdvan Fadıloğlu ve Murat Özgüler olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Yılmaz, “Her bir karesinde ayrı bir eğitici olay var. Çok güzel planlanmış bir park. İlçemize yapmış olduğunuz bütün katkılar için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
"Kadirşinaslığı için Umut Yılmaz’a teşekkür ederiz"
AGRO Park’ın açılışının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, “Çevre, içerisinde yaşadığımız doğa olduğu gibi aldığımız hava, içtiğimiz su, denizlerimiz ve bastığımız toprak yani bizatihi hayatın ta kendisi. Biz çevreye ne kadar kıymet verip, çevreyle ne kadar uyumlu yaşarsak, nimetlerinden o kadar istifade ederiz. Ne olduğunu bilmediğimiz bir çevrede yaşamanın bir anlamı yok. Bugün açılışı yapılan bu eğitim parkıyla şehrimizin rengine biraz daha renk katmış olduk. Şehitkamil kalitesindeki bir ilçemize, güzel bir eser kazandırmış olduk. Aynı zamanda da çocuklarımızın eğitimine, kitapta öğrendikleri teorinin pratikte ne olduğunu, neye benzediğini görmelerine sebep olan bir yer oldu. Buranın yapılmasında emeği geçen önceki dönem Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na, arkadaşlarına, kadirşinaslığı için de mevcut Şehitkamil Belediye Başkanımız Umut Bey’e ve tüm Şehitkamil Belediyesine teşekkür ederiz. İnşallah bu tesis, ilçemize olduğu gibi şehrimize ve ülkemize de güzel bir örnek teşkil eder. Yapılan tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
"Toprağın, suyun değerini bilen nesiller"
Projenin detayları hakkında bilgi kapsamlı bir bilgilendirmede bulunan önceki dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çok kıymetli Şehitkamil ailesi, öncelikle bu tesisin proje aşamasından bugünkü açılışına kadar emek veren tüm arkadaşlarımıza ben yürekten teşekkür ediyorum. Bu proje, bireysel yapılabilecek bir iş değil. Fikir aşamasından başlayıp, bu noktaya gelene kadar gerçekten büyük emekler var. Bizim buradaki amacımız, eğitim maksatlı tematik parklar yapmaktı. Bu parkta amaç, küresel ısınmayla birlikte hem su kaynaklarının hem de gıda kaynaklarına ulaşımda sıkıntı yaşadığımız için çocuklarımızda bu bilinci artırabilmek adına yapılmış bir projeydi. Bundan sonraki safhada artık Umut Başkan, eğitim noktasında inşallah bunu daha ileriye götürecektir. Bizim amacımız, daha fazla çocuğumuza ulaşabilmek. Tüm çocuklarımızın buradan geçmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte toprağın, suyun değerini bilen nesiller yetişir. Ben, davetinden dolayı Sayın Başkanın şahsında tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AGRO Park’ın açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar tarafından AGRO Park gezilerek incelendi.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı

Isparta'da otomobil elektrik direğine çarptı: 5 yaralı

Türkiye'nin Suriye'ye ihracatı 2025'te yaklaşık yüzde 70 arttı

Umut Kervanı’ndan Van’daki ihtiyaç sahiplerine yardım

Kilis’te sınır kapısında hayvan postları ele geçirildi

Bakan Uraloğlu: Batman'ın yatırımlarla kalkınması için çalışıyoruz

Mardin Nusaybin’de kar yağışı etkili oldu, ilçe beyaza büründü

Mescid-i Aksa'da 60 bin kişi Cuma namazı kıldı

Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Gine, yıllar sonra Afrika Birliği ailesine yeniden katıldı

5 günlük bebeğe şiddet iddiası: Hemşire hakkında yakalama kararı

Orban'dan Zelenskiy'e tepki: Sınırı aştı

Batman'da orman ekiplerinden yaban hayatına kış desteği

Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Dolandırıcılar bu kez MHRS üzerinden vatandaşları hedef aldı

İran Devrim Muhafızları: Protestoları 10 ülkenin istihbaratı alevlendirdi

DMM’den asılsız iddialara yalanlama

Batman'da soğuk hava uyarısı

İşgal rejimi Gazze’de “Sarı Hat”ı daha da içeri taşıdı

Denizli'de tır'a arkadan çarpan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de tır'a arkadan çarpan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti

Elazığ ve çevresi için çığ uyarısı

Suriye yönetimi DEAŞ şüphelilerinin bulunduğu hapishanenin yönetimini devraldı

Batman Defterdarlığı'ndan MTV uyarısı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı