• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamalarına yoğun ilgi

25 Ağustos 2022, Perşembe 08:50
25 Ağustos 2022, Perşembe 08:50
Ahlat
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamalarına yoğun ilgi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıldönümü dolayısıyla Ahlat'ta kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

1071 Sultan Alparslan’ın otağının kurulduğu Ahlat’taki Çarho bölgesinde devam eden kutlamalar; halk oyunları, mehter takımı gösterileri, güreş müsabakaları ve okçuluk gibi etkinliklerle devam ediyor.

Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen etkinliklerin ikinci gününde Ahlat Millet Bahçesi'ne gelen vatandaşlar illerin gelenek ve göreneklerini tanıtan 51 tematik çadırı dolaşıyor,oyun ve gösterileri büyük ilgi ile izliyor. Ayrıca vatandaşlara illerin yöresel tatları da ikram ediliyor.

Alanı ziyaret eden Okçular Vakfı Genel Başkanı Haydar Ali Yıldız, bu toprağın çocuklarının, aynı toprağın çocukları olduğunu hissettiğini ve birlikte, beraberce, kardeşçe bu topraklarda yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya haykırdıklarını söyledi.

Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamalarına yoğun ilgi VİDEO

'Malazgirt Zaferi büyük bir zafer'

Yıldız, 'Şüphesiz Malazgirt Zaferi büyük bir zafer. Bu zaferi anma etkinlikleri ile kutlamak, anmak bizim için büyük bir onur. Okçular Vakfı olarak Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Hem Malazgirt'te hem Ahlat'ta 2 gündür devam eden etkinlikler bugün burada binlerce genç, yaşlı, kadın, erkek hiç fark etmeden geleneksel sporları deneyimliyorlar, izliyorlar. Atla, okla, güreşle burada tanışıyorlar. Türk Yıldızlarının gösterileri olacak. Aynı şekilde Malazgirt'te de aynı etkinlikler eş zamanlı devam ediyor. Burada 951 yıl önce kazanılan büyük bir zafer kutlanıyor. O zaferi o vatanı bize emanet eden şehitler, Sultan Alparslan başta olmak üzere anılıyor. Burada Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Roman'ıyla Boşnak'ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle bu toprağın çocukları, aynı toprağın çocukları olduğunu hissediyorlar ve birlikte, beraberce, kardeşçe bu topraklarda yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya haykırıyorlar.

'Hep birlikte Cuma Namazı eda edilecek'

Yarın 25 Ağustos, Cumhurbaşkanımız Ahlat'a teşrif edecekler. Selçuklu kabristanını ziyaretleri ve orada duaların okunmasıyla ve yine buradaki etkinlikleri izleyecekler. Burada başta ata sporlarımız olmak üzere okçuluk, atlı okçuluk, cirit, güreş gibi sporlar olacak. Daha sonra Cumhurbaşkanımız, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bölge valilerimiz ve bölge belediye başkanlarıyla bir değerlendirme toplantısı yapacak. Çünkü artık burası devletin meselelerin konuşulduğu bir mekan olarak devletin bir merkezi. Dolayısıyla Ahlat, bin yıllık tarihi olan bir Selçuklu şehri. Biz hep diyoruz ki 1453, 1923, 1071 bütün bunları bir ve beraber olarak değerlendiriyoruz ve zaferlerimiz ortak diyoruz. Biz 1071'de 2071 hedefiyle Sultan Alparslan Malazgirtle, Ahlatla büyük Selçukluyuz. Zaferlerimiz bir, acılarımız bir bu toprağın çocuklarıyız. Türkülerimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir. Bugün Ahlat meydanındayız. 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız tıpkı Sultan Alparslan gibi Ahlat'tan Malazgirt'e geçecekler. 26 Ağustos yine bir Cuma gününe denk geliyor. O zafer gününe denk geliyor. Hep birlikte Diyanet İşleri başkanımızın bir hutbe iradiyle beraber Cuma Namazı eda edilecek ve yılki anma etkinliklerimiz bu şekilde sona erecek.' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze Şehit Aileleri Sözcüsü Dr. Aldali: Şehitler veren bir dava asla yenilmez

Ramazan ayının sessiz tanığı imsakiye dijitalleşmeye yeniliyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatırılmaya başlandı

Moğolistan'da 100 yaşını aşan 166 kişi yaşıyor

Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı

Sahte belgelerle ikamet soruşturmasında 78 şüpheli yakalandı

HÜDA PAR Antalya Teşkilatından, Kumluca'da sektör temsilcileri ve üreticilere ziyaret 

Çin, düşük doğum oranlarına karşı tedbirler alacak

Antalya Teknokent’e 235 milyon liralık yeni Ar-Ge binası

Gaziantep’te haklarında 10 yıl hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

Diyarbakır’da camiler Ramazan’a hazır

HAKSİAD’ın Avrupa turu Hollanda ziyaretiyle tamamlandı

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarındaki isimleri Kongre’ye gönderdi

Pakistan'da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü

Karadaği: Ümmetin birliği bugün fiili zorunluluk haline gelmiştir

Başkan Kaplan’dan Ramazan Çağrısı Alışverişimiz Yerel Esnaftan Yapalım

Batman'da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaza yaptı

Brezilya’da yolcu teknesi battı: 2 ölü 7 kayıp

Batman'da park halindeki otomobil alev aldı

Fransız savcılar, Epstein dosyalarını incelemek üzere özel bir ekip kurdu

Meteoroloji’den fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Bayraktar TB-3 NATO tatbikatında hedefi tam isabet vurdu

Zelenski’den seçim mesajı: Önce ateşkes ve güvenlik

Gazze’nin kuzeyinde çadıra İHA saldırısı: En az 8 şehid

Prof. Dr. Kansoy: Çocukluk çağı kanserlerinin üçte biri lösemi

EPDK’dan doğal gazda tüketiciye yeni haklar

Ticaret Bakanlığı operasyonlarda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi

Elazığ'da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze Şehit Aileleri Sözcüsü Dr. Aldali: Şehitler veren bir dava asla yenilmez

Ramazan ayının sessiz tanığı imsakiye dijitalleşmeye yeniliyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatırılmaya başlandı

Moğolistan'da 100 yaşını aşan 166 kişi yaşıyor

Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı