• BIST 100

    8831,47%-0,08
  • DOLAR

    34,29% 0,10
  • EURO

    36,96% -0,09
  • GRAM ALTIN

    3025,82% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5021,77% 0,35

"Ahtapotun Türkiye'deki uzantılarını boykot marifetiyle temizlemek gerekir"

GÜNDEM 23.10.2024 15:29:25 0

Bir asırdan fazladır zulme uğrayan mazlum Filistin halkının yaşadıkları zulmü durdurmak için boykotun önemine dikkat çeken Vahdet Vakfı Ankara Temsilcisi Alparslan Aydar, ahtapotun kollarını Türkiye'deki uzantılarını boykot marifetiyle temizlemek gerekti

Gayr-i meşru siyonist terör şebekesinin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist terör şebekesini kimse durdurmuyor.

Filistin'de yaşanan zulümlere değinen Vahdet Vakfı Ankara Temsilcisi Alparslan Aydar, siyonistlere karşı boykotun önemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Son bir asırdır bir halk yok sayılıyor"

HAMAS'ın 7 Ekim Aksa Tufanını neden yaptı noktasında bir açıklama yaptığını hatırlatan Aydar, "Açıklamasında HAMAS yaklaşık bir asırdır Filistin halkı olarak yalnızız. Dolayısıyla bu yalnızlığın sonucunda biz artık BM'nin tüm kararları dikkate alınmadığı için mecbur kaldık ve 7 Ekim operasyonu oldu. 7 Ekim operasyonuyla ilgili 'tecavüzler oldu, bebeklerin kafaları kesildi' gibi israil propagandaları gündeme geldi. Fakat daha sonra fark edildi ki orada ölenlerin çoğunun ölme sebebi aynı zamanda israil uçaklarıydı. Çünkü o tip bir tahribatın yapılabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla dünyada bir gerçeklik bir de israil propagandasıyla birlikte yaşıyoruz. Son bir asırdır bir halk yok sayılıyor. Bu BM tarafından böyle olduğu gibi İslam dünyası tarafından da yalnız bırakıldı. 7 Ekim öncesinde de benzer senaryoların defalarca yaşandığını biliyoruz. Dolayısıyla Filistin halkı son bir asırdır geçmişte FKÖ bugün HAMAS örneğinde olduğu gibi farklı alternatiflerle bir şekilde direniyor. Filistin halkı toprak sattığı propagandası aslında nihayetinde bir siyonizm propagandasıydı. Tarihi örneklik bize gösteriyor ki bırakın toprak satmayı kendilerini Müslüman gibi gizleyen Yahudilere aracı olan emlakçılar bile o dönemde Filistinli örgütler tarafından ihanetleri sebebiyle öldürüldü. Bunu da tarihi vaka olarak biliyoruz. Bilmediğimiz bir şey var Filistin'deki mücadelenin tarihi noktasında gerçekten bir bilinmezlik var. Bu mesele netleştikçe aslında bir asırdır direnmeye çalışan fakat yalnız olan bir milletten bahsediyoruz. Filistin meselesi son bir yıldır soykırıma döndü. Bebekler ve kadınlar dahil olmak üzere yaklaşık 50 bin şehid var. Enkaz altındaki sayı tespit edilemiyor. Gazze'nin kuzeyinde katliamlar yapılıyor." dedi.

"israilin bize dokunamayacağını düşünenler biraz israilin tarihine bakmak zorundadır"

Aydar, devamında şunları aktardı:

"Bölge bizim için neden önemli? Bir; insansanız buna kayıtsız kalmanız mümkün değil. İki; biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve israilin arz-ı mev'ud dediği vadedişmiş topraklar sınırları içeresindeyiz. Üç; Müslümanız. Bizim için o bölgeler kutsal bölgeler. israilin bize dokunamayacağını düşünenler biraz israilin tarihine bakmak zorundadır. israil fırsatı eline geçirdikçe terör uygulayarak yayılan bir devlet. 1917'de biz oradan çekildik. 1923-1924'lerde başlayan bir terör meselesi var. Sistematik bir terör uyguluyorlar ve bundan vazgeçmiyorlar. Dolayısıyla o günden bu güne adım adım genişliyorlar. Bugün Suriye dediğimiz devlet var gibi gözüküyor olabilir ama yok. Dolayısıyla aramızda bir tampon devlet olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Tehlike artık kapımızı çaldı. Dolayısıyla yapılacak şey ateşe benzin dökmek değil yapılacak şey sakin ve akıllı olmak. Bu anlamda da bize düşen boykot meselesinde ısrarcı olmak."

"Başta Türkiye olmak üzere bütün dünyada israil mallarını boykot edeceğiz"

Boykotun önemine de değinen Aydar, "Bugün Bakü-Ceyhan Boru Hattı üzerinden israilin petrol ihtiyacının yüzde 30'u karşılanıyor. Ama o hattın en büyük ortağı BP. Dolayısıyla Bakü-Ceyhan'ı dillendirip BP'yi dillendirmemek olmaz. Her alanda başta Türkiye olmak üzere bütün dünyada israil mallarını boykot edeceğiz. Dünyayı esir almış olan bu yapıdan kurtulacağız. BM üzerinden bugün 5 devletin veto hakkı var ve dolayısıyla şu anda dünyadaki herhangi bir devletin, milletin, halkın söz söyleme hakkı yok. Böyle bir dünya düzeni sağlıklı değil dolayısıyla bunu dillendirmek gerekiyor. Bunun için öncelikle ahtapotun kollarını, Türkiye'deki uzantılarını boykot marifetiyle temizlemek gerekiyor. Yerli ve milli sermayeyi güçlendireceğiz. Biz ne kadar güçlü olursak israil ve uzantıları o kadar zayıflayacak." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


Şüpheli bebek ölümüyle alakalı özel hastaneden açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığından 'İyilik Haftası' açıklaması

Galler'de tren kazası: 1 ölü, 15 yaralı

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Bakan Yerlikaya: TUSAŞ'taki saldırıda şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır

Papua Yeni Gine'de otobüse silahlı saldırı: 7 ölü

Uluslararası hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Şanlıurfa’da başlıyor

"Dur" ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz 2 sürücüye 39 bin TL para verildi

Ankara TUSAŞ'ta patlama

Pezeşkiyan: ABD doları silah olarak kullanıyor

"Gazze'de gazeteciler hayatları pahasına işgali belgeleyip dünyaya duyuruyor"

Şanlıurfa'da şüpheli bebek ölümü iddiasıyla özel bir hastaneye soruşturma başlatıldı

İşgalci katiller Gazze'nin kuzeyinde çocuk felci aşı kampanyasına engel oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tataristan'da Maduro ile görüştü

HAKSİAD’dan “siyonizme karşı insanlık nöbeti”

“13-20 Mart arasını 'İyilik Haftası' olarak kutlayacağız”

Uzmanlardan kış aylarında el hijyeni uyarısı

Adıyaman il Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Siyonist rejim Gazze'nin kuzeyine varil bombası attı

Yıllık 113,5 milyon lira tasarruf sağlayacak tünelin açılışı yapılacak

İçerisindeki 4 kişi ile sürüklenen tekne kurtarıldı

"Ahtapotun Türkiye'deki uzantılarını boykot marifetiyle temizlemek gerekir"

HAMAS yetkilisi Ebu Merzuk, Rus özel temsilcisi Bogdanov ile görüştü

Zonguldak'ta kargo gemisi karaya oturdu

Ağrı'da 8 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024 yılı ilk 9 ayında boğazlardan 65 bin 807 gemi geçti

Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den HAMAS'a taziye ziyareti

Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Hizbullah, Tel Aviv'in eteklerindeki siyonist istihbarat üssünü bombaladı

HÜDA PAR'ın gençlik haftası etkinliklerinin finali Diyarbakır'da yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku