• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,95% 0,00
  • EURO

    48,76% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5585,29% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9712,10% 0,00

Aile Danışmanı Aydoğan: Bağımlılık sadece sigara ve alkol gibi düşünülmemelidir

11 Şubat 2025, Salı 16:19
11 Şubat 2025, Salı 16:19
Aile Danışmanı Aydoğan: Bağımlılık sadece sigara ve alkol gibi düşünülmemelidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aile Danışmanı Ayşenur Aydoğan, ücretsiz olarak bağımlılıkla mücadele, aile içi konuları, ebeveyn çocuk ilişkilerinde ve harici olarak da boşanma öncesi ile sonrası için psiko-sosyal ihtiyaç alanında hizmet verdiklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele" konularında eğitim düzenlendi.

Bağımlılıkla mücadele hususlarında daha etkin ve daha doğru yönlendirmelerin gerçekleştirilmesine yönelik, Başharık Kadın Vefa Konağı'nda düzenlenen eğitim programına Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan psikologlar, aile danışmanları ve sosyologlar katılım sağladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetleri arasında tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere psikolojik ve sosyal destek de sağlanıyor. 

Uzmanlar tarafından verilen destekle kişilerin yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olunuyor. Destek almak isteyen vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi veya YEDAM Alo 115 numaralı hattı arayarak hizmet alabiliyor.

"Bağımlılık sadece sigara ve alkol gibi düşünülmemelidir"

Eğitime katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli Aile Danışmanı Ayşenur Aydoğan, "Bağımlılıkla mücadele konusunda çok güzel bir eğitim aldık. Bağımlılık sadece sigara ve alkol gibi düşünülmemelidir. Teknoloji bağımlılığı da buna dahildir. Bu alanda aldığımız bilgiler bizler için çok güzel bir eğitim oldu. Ayrıca vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz olarak bağımlılıkla mücadele, aile içi konuları, ebeveyn çocuk ilişkilerinde ve harici olarak da boşanma öncesi ile sonrası için psiko-sosyal ihtiyaç alanında Sümer Park içerisinde bulunan aile danışmanlığı destek merkezimizde hizmet veriyoruz. Hizmet almak isteyenleri bekliyoruz." dedi.

"Sadece bağımlılık üzerine değil, çocuk, aile yetişkin ve çiftler konusunda da psiko-terapi hizmeti veriyoruz"

Psikolog Burak Güllü ise, "Bugün 'bağımlılık nedir, bağımlılıkla nasıl mücadele edilir, bağımlı bireyler nasıl tespit edilir' başlıkları altında uzmanlar eşliğinde bilinçlendik. Bizler aile danışmanlık merkezinde sadece bağımlılık üzerine değil, çocuk, aile yetişkin ve çiftler konusunda da psiko-terapi hizmeti veriyoruz. Hizmetlerimizin tamamı uzmanlar tarafından ücretsiz veriliyor." dedi.

Aile Danışmanı ve Sosyolog Elif Şengönül de, "Bizler ailelerimizin, çocuğumuzun, gençlerimizin eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerine destek olup danışmanlık hizmeti yapıyoruz. Bugün ki eğitimde ise Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından güzel bir sunuma katıldık. Mevcut bilgilerimizle birlikte bize bağımlılık konusunda danışmanlık almak için gelenlere destek hizmeti vereceğiz. Özellikle ergen dönemindeki çocuklarda bize yapılan başvurular sonucu nasıl yaklaşım sergileyeceğimize yönelik bilgiler aldık. Bu bilgilendirmeler ışığında Malatya'mızda sorun yaşayan ailelerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye gayret edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Ekvador'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Yerlikaya: 81 ilde düzenlenen denetimlerde 783 düzensiz göçmen yakalandı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Muğla'da sağanak bekleniyor

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejim ateşkesi bozarsa Ensarullah da operasyonlarına başlar

Rada Gücü, Ebu Şebab milislerinden bazı kişileri Gazze'nin güneyinde yakaladı

BM: 2025'in ilk yarısında Batı Şeria'da 757 saldırı kaydedildi

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Gazze medyaya açılmalı

HAMAS, iki siyonist esirin cenazesini Kızılhaç'a teslim etti

Ukraynalı İsmail ile Mısırlı Musa İstanbul’da hafız oldu

Ege Denizi açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Memişoğlu, organ bağışı çağrısında bulundu

Şanlıurfa’nın asırlık lezzeti “Asma Ekşisi” tescillendi

Kassam, iki siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Arpaguş: Kur’an’a hizmet, inancımıza hizmettir

Kocaeli’de 24 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklama

Hatay’da selden etkilenen ailelere 3,8 milyon lira ödeme yapıldı

Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: 30 ölü

İstanbul’da 433 kilo uyuşturucu ve 4 milyon hap ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından muhtarlara ziyaret

Bingöl'de liseli öğrencilerden Gazze bağışı

Bingöl’de FETÖ üyeliğinden aranan 3 şahıs yakalandı

Suriye'nin yeniden inşası için 216 milyar dolara ihtiyaç var

Rusya: Ukrayna'da barış konusundaki tutumumuz nettir

Adana’da otomobil sürücüsü ölü bulundu: Darp şüphesiyle 3 gözaltı

Şırnak merkezli narkotik operasyonunda 14 gözaltı

Lübnan tezkeresinin 2 yıl uzatılması Genel Kurul'da kabul edildi

Mardin’de yük boşaltma sırasında kontrolden çıkan kamyon minibüse çarptı

Bursa’da planlı su kesintileri 6 gün daha uzatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ekvador'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Yerlikaya: 81 ilde düzenlenen denetimlerde 783 düzensiz göçmen yakalandı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Muğla'da sağanak bekleniyor

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejim ateşkesi bozarsa Ensarullah da operasyonlarına başlar

Rada Gücü, Ebu Şebab milislerinden bazı kişileri Gazze'nin güneyinde yakaladı

BM: 2025'in ilk yarısında Batı Şeria'da 757 saldırı kaydedildi